שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

הרשות יזמה הפסקת אש, חמאס התנער ממנה וממשיך לירות

יאסר עבד רבו טען שהפלגים בעזה הסכימו להפוגה של 24 שעות, אבל נציגי חמאס מכחישים: "נבחן את התנאים כשנגיע היום לקהיר". גם מצרים מציעה הפוגה

היום ה-22 למבצע צוק איתן . לתוך שלל הצעות הפסקת האש הגיעה בצהריים (יום ג') יוזמה נוספת, הפעם מטעם הרשות הפלסטינית, שקוראת להפוגה הומניטרית של 24 שעות עם אופציה להארכה ב-48 שעות נוספות. את ההצעה מסר מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף יאסר עבד רבו ולדבריו הפלגים הסכימו עליה, אך בחמאס הכחישו זאת והמשיכו לירות אחר הצהריים.

 

צוק איתן - כתבות נוספות:

 

ההצעות להפסקות אש הומניטריות קרסו בימים האחרונים עד כה בזו אחר זו, וגם הפעם - זמן קצר לאחר שעבד רבו דיבר נשמעו אזעקות באזור עוטף עזה. בהמשך היום אמורה משלחת של הפלגים הפלסטיניים לצאת לקהיר כדי לדון באפשרויות להפסקת האש.

 

"ההנהגה הפלסטינית קיימה מגעים והתייעצויות עם האחים בהנהגת החמאס והג'יהאד האסלאמי, והיא מכריזה בשם כולם כי אנחנו מוכנים להפסקת אש והפוגה הומניטרית למשך 24 שעות", אמר עבד רבו. "כמו כן, ישנה הצעה מהאו"ם להאריך את ההפוגה הזאת ל-72 שעות ואנחנו מתייחסים בחיוב להצעה הזאת. אנחנו קוראים לכל הגורמים הערביים והבינלאומיים לתמוך בעמדה חיובית זאת ואנחנו מטילים על ישראל את מלוא האחריות להשלכות של סירוב להצעה זאת לאחר שכל הפלגים הפלסטיניים הסכימו לה". 

 

בהמשך הוא הוסיף: "פתחנו בהליכים להעמדת ישראל לדין בגין פשעיה חסרי התקדים בעידן המודרני".

 

חרף הטון הנחרץ של עבד רבו, נציגי חמאס סירבו לאשר ידיעה כזאת. איש הארגון בקהיר, מוסא אבו מרזוק, אמר: "משלחת פלסטינית נוסעת לקהיר כדי לבחון את הפסקת האש והתנאים לקיומה, ואת דרישות ההתנגדות והעם הפלסטיני". יד ימינו של חאלד משעל, עזת א-רישק, הוסיף: "נכון לעכשיו, אין שום הסכמה פנים-פלסטינית על הפוגה ל-72 שעות".

 

גם דובר תנועת חמאס בעזה, סאמי אבו-זהרי, הכחיש את דבריו של עבד רבו: "הדברים אינם נכונים ואינם משקפים את עמדת חמאס. כאשר נקבל התחייבות ישראלית להפוגה בגיבוי ערבויות בינלאומיות, נבחן את ההצעה".

 

למרות הדברים החד משמעיים של נציגי חמאס, לקראת הערב חזר עבד רבו ואמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" כי ההצעה של הרשות הועלתה אחרי שחאלד משעל נתן את הסכמתו.

כוחות צה"ל בגבול הרצועה, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כוחות צה"ל בגבול הרצועה, היום(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פגיעה בביתו של איסמעיל הנייה ()
פגיעה בביתו של איסמעיל הנייה
 

במקביל נראה שהיוזמה של הרשות הפלסטנית אינה היחידה שעלתה על השולחן. כתב רשת "אל-ערביה" ברמאללה דיווח כי מצרים ביקשה רגיעה למשך 48 שעות על מנת להתייעץ עם המשלחות הישראלית והפלסטינית שאמורות להגיע לקהיר היום.

לדבריו, שתי המשלחות לא הגיעו עד כה לקהיר בגלל ההסלמה הביטחונית ברצועה.

 

בינתיים בישראל התגלו היום במהלך בקיעים בתיאום והאחדות היחסיים ששידרו עד עתה הדרג המדיני הישראלי והצבא. על רקע עשרת החיילים שנהרגו אתמול אמר היום גורם צבאי בכיר: "הדרג המדיני חייב להחליט עכשיו - או שנכנסים או שיוצאים. לא משנה איך הדרג המדיני קורא לזה, מבחינת החיילים זו מלחמה. האחריות שלנו היא לנווט את המערכה לאן שצריך, ולא לאן שהציבור רוצה. זה לא רייטינג ולא תוכנית ריאליטי".

 

שר הכלכלה וחבר הקבינט נפתלי בנט התייחס לצורך בקבלת החלטה בנוגע להעמקת המבצע או להגעה להפסקת אש ואמר: "לא מנהרות. הכרעה. רק הכרעה ברורה תמנע את המלחמה הבאה". בנט אמר כי "ישראל ניצבת ברגע קריטי בתולדותיה. האיסלאם הקיצוני מבקש למחוק את המדינה היהודית מעל פני האדמה. לא פיסת קרקע הם מחפשים, ולא מדינה פלסטינית. רק את השמדתנו. המנהרות הן לא שורש הבעיה. הן שלוחות למימוש אסטרטגיית ההשמדה".

 

בהכנת הידיעה השתתף נימדור סמל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים