שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

"עיר תחתית בשטח ישראל. מפחדים מהיום שאחרי"

ראש מועצת אשכול חיים ילין מפציר בממשלה לטפל באופן יסודי בבעיית המנהרות. "צריך למגר אותן ולהשאיר את צה"ל בשטח, כדי שהדור הצעיר לא יעזוב את עוטף עזה". תושבת זיקים: "היום שאחרי הוא המפחיד"

"עד היום כבר גילו 30 מנהרות, מתקרבים ל-40 ואולי גם יגיעו ל-60. מה שמפחיד זה שיש עיר תחתית מתחת לשטח ישראל", כך אמר היום (ד') במשדר ynet חיים ילין, ראש המועצה האזורית חבל אשכול. "ממשלת ישראל צריכה למגר את המנהרות וביום שאחרי להשאיר את צה"ל בשטח, כדי שהדור הצעיר יישאר בעוטף עזה ולא יעזוב".

  

ילין הוסיף כי לתושבי האזור יש סבלנות, למרות המצב הקשה שאליו נקלעו במהלך מבצע צוק איתן. "יש לנו את המוטיבציה להמשיך ולספוג כדי לתת לממשלה לעשות את העבודה. אני סומך על המנהיגות שלנו אבל היא חייבת להפסיק לגמגם, או שאנחנו במלחמה או בהפסקת אש. אני לא מכיר מנהרות שמגיעות לפנטגון או לבית הלבן, כך שהלחץ האמריקני הוא לא רלוונטי. אנחנו נחושים לתמוך בממשלה כל עוד יבצעו את המשימה שלהם שהיא מאוד פשוטה – למגר את המנהרות ולדאוג שהתושבים יחיו בשלום, בלי פחד של אף הורה שיש מנהרות".

 

מנהרה של חמאס. החשש הגדול ביותר של תושבי עוטף עזה ()
מנהרה של חמאס. החשש הגדול ביותר של תושבי עוטף עזה
ילין אומר כי גם אחרי שיטפלו במנהרות, הבעיה לא תיפתר לגמרי: "צריך לדאוג שהצבא יישאר פה וישמרו על גני הילדים, זו לא רק פסיכולוגיה אלא כדי לתת ביטחון של 100%. יש לעשות פעולות כדי שהדור הצעיר יחיה בעוטף עזה. אנחנו באמצע מלחמה שהיא קשה מאוד ויש תושבים שנמצאים כבר תקופה ארוכה מחוץ לאזור. סגרנו שבעה יישובים עקב חשש לחדירה ואתה לא רוצה שילדים יהיו במלחמה, יש להם זמן עד גיל 18. כדי שהם יוכלו לחזור לפה, יש לממשלה תפקיד חשוב - לתת לצה"ל להמשיך עם הפעולה הזו בנחישות ובאורך רוח".

 

"הכי בטוח - בבית"

חברת קיבוץ זיקים, סיוון גרטל, מחזקת את דבריו של ילין. "ביום שבו יהיה פיזור של כוחות צה"ל, ביום שלא נהיה מוגנים כמו עכשיו - זה מבחינתי יהיה היום המפחיד. אני חושבת שעד עכשיו הקבינט וראש הממשלה במיוחד פעלו יוצא מן הכלל, בצורה אחראית ומוסרית. אני רוצה לקוות שיום לפני שתסתיים הלחימה ישבו המדינאים ויקבלו את ההחלטות הנכונות לכל הצדדים,

גם לנו וגם לתושבי עזה, אני לא חושבת שהם במצב יותר טוב מאיתנו".

 

גרטל סיפרה איך היא ומשפחתה מתמודדים כבר 23 ימים עם מצב לא פשוט: "במיוחד במצבי לחץ הכי חשוב לי להיות בבית שלי – זה הכי בטוח. אנחנו לא מספרים הכול לילדים, אני לא רואה סיבה לשתף אותם ביותר מדי אינפורמציה שהיא לא רלוונטית לגביהם. אנחנו כמובן אומרים להם כמה הצבא שלנו חזק. הם רואים את זה וגם שומעים, אנחנו באים לפה לגבעה מדי ערב והם רואים את כוחות צה"ל שעושים את עבודתם. הבן שלי בן 6 אמר לי 'החופש הגדול הזה הוא החופש הכי גדול', ונראה לי שהוא התכוון להגיד שהוא הכי נהנה כי אנחנו יוצאים הרבה מהקיבוץ, משתדלים לצאת לכמה שיותר אטרקציות. לשמחתי המדינה מאוד עוזרת ומבחינת הילדים זה באמת כיף גדול".

 

דובר צה"ל, תת-אלוף מוטי אלמוז התייחס גם הוא במשדר ynet לנושא המנהרות: "אנחנו כל הזמן במוכנות לצעדים הבאים, עובדים במרץ, מצאנו וחיסלנו הרבה מנהרות, לא נוכל להבטיח הישג של 100 אחוז בחיסול המנהרות, אבל אנחנו עובדים עם כוח הנדסה גדול לחיסולן. התוצאות הן חד-משמעיות וברורות, רואים את זה בשטח ולא בכל מיני סרטוני תעמולה. חמאס עבדו עשר שנים על תשתיות הטרור שלהם ואין להם הישגים משמעותיים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ולדימיר רוטנשטיין, אריק אלון
סיוון גרטל, קיבוץ זיקים
צילום: ולדימיר רוטנשטיין, אריק אלון
מומלצים