שתף קטע נבחר

רויטרס, AFP, יואב זיתון

עם דגלים ירוקים בעזה: "המלחמה לא נגמרה"

חמאס מנסה לייצר תמונת ניצחון: אלפים הפגינו עם דגלים, במחאה שאורגנה על ידי חמאס. "אל תחזרו לבתיכם אם נתניהו לא ייענה לדרישותינו", אמר דובר חמאס אל-מסרי, מהנואמים המרכזיים. צפו: ההרס בעזה, בנסיעה ברכב

חמאס מנסה ליצור תמונת ניצחון יומיים אחרי כניסתה לתוקף של הפסקת האש, ועל רקע החורבות ברצועת עזה. אלפים הפגינו היום (ה') עם דגלים ירוקים למען חמאס והמשלחת הפלסטינית שנמצאת בקהיר, כחלק משיחות ההסדרה בעקבות מבצע צוק איתן. אחד הנואמים המרכזיים, דובר חמאס מושיר אל-מסרי, קרא לנציגים הפלסטינים במצרים: "אנחנו אומרים למשלחת שנמצאת בקהיר - אל תחזרו בלי התנאים והדרישות שלנו. תשיגו אותם בכוח על אפו וחמתו של הכיבוש". 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ההפגנה אורגנה על ידי חמאס, כחלק מהלחימה הפסיכולוגית וניסיונו להציג מראית עין של ניצחון במערכה, בדומה לדבריו של ראש ממשלת חמאס עד לא מכבר, איסמעיל הנייה.

 

אל-מסרי, שהשתתף בהפגנה, המשיך באיומים כלפי ישראל, לאחר שבכירי חמאס אמרו אמש כי אין הסכם על הארכת הפסקת האש: "אנחנו בעד ההתנגדות, בעד גדודי עז א-דין אל-קסאם, בעד ירי לעבר תל אביב ובעד המנהרות". הוא צולם מצדיע ל"התנגדות" והבהיר: "המלחמה עוד לא נגמרה".

 

"אנחנו אומרים למתנחלים - אל תחזרו לבתיכם אם נתניהו לא ייענה לדרישות של ההתנגדות", הוסיף אל-מסרי בנאומו. "אנחנו מדגישים כי הדרישות של העם הפלסטיני הן דרישות לגיטימיות. אנחנו קוראים למצרים ולמדינות ערב ולקהילה הבינלאומית לאמץ אותן".

 

בתוך כך, ברשתות החברתיות עלה סרטון שמתאר נסיעה ברחובות עזה ההרוסים. בסרטון ניתן לראות את מה שנשאר מהרצועה, לאחר חודש של הפצצות. על פי נתוני אונר"א, 10,690 בתים נהרסו במבצע. בנוסף, 485 אלף פלסטינים הפכו לפליטים כתוצאה מההפצצות ומדרישת צה"ל מתושבי יישובים רבים לעזוב את בתיהם.

 

מעט מאוד ידוע על הנעשה בחדרי חדרים בקהיר, במסגרת המו"מ הלא-ישיר בין ישראל לחמאס בניסיון להגיע להסדרה בעקבות מבצע "צוק איתן". ההצהרות הקשוחות והמאיימות של שני הצדדים לתקשורת עשויות לרמז על מו"מ קשה, אבל נראה שהן ישראל והן חמאס ייאלצו בסופו של דבר להתפשר על כמה מעמדותיהם הראשוניות.

 

חמאס, כצפוי, לא יצהיר על הוויתורים האלה באופן פומבי, אבל נציגיו כבר מבינים שחלק מהדרישות במסמך שהציגו בקהיר אינן מקובלות – לא על ישראל ולא על מצרים.

אתמול קיימה המשלחת הפלסטינית מפגש שני עם ראש המודיעין המצרי מוחמד תוהאמי, ושם הובהר להם שבניית נמלי ים ותעופה אינה עומדת על הפרק כרגע, ושהשליטה בצדו הפלסטיני של מעבר רפיח תהיה בידיו של אבו מאזן.

 

לישראל יש דרישות כלליות שניתנות לפרשנות גמישה: שקט ופירוז. אף שצפוי שפירוז מוחלט לא יהיה, ישראל מתעקשת לייצר מנגנון בינלאומי שעוסק בכך. הדבר ידרוש יצירתיות ומקוריות, ולכן יש ניסיון למצוא נוסחה – או מכבסת מילים – שתיתן תחושה שמתחיל תהליך שסופו בפירוק הנשק הרצועה. כך או אחרת, ישראל חייבת הישג בתחום הזה.

 

מקרה דומה הוא עניין הנמלים. בישראל מגדירים זאת "דרישת סף פסיכולוגית" של חמאס, ואף שאיש אינו מעלה בדעתו שתתקבל במלואה – ייתכן שתימצא נוסחה שבה יוגדר הנושא כחלק מ"פיתוח עתידי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים