שתף קטע נבחר

הפסקת האש תוארך? פגישה מכרעת בקהיר

בקהיר מתקיימת פגישה מכרעת בין נציגי המשלחת הפלסטינית לראש המודיעין המצרי, בניסיון אחרון למנוע את המשך הלחימה. מוקדם יותר אמר דובר הזרוע הצבאית של חמאס כי הפסקת האש שתסתיים מחר ב-08:00 לא תוארך אלא אם כן יתקבלו כל התנאים כולל נמל ימי

היום ב-8:00 בבוקר יפוגו 72 השעות של הפסקת האש שהוקצבו למשא ומתן הלא-ישיר בין ישראל לחמאס. במאמץ האחרון כדי למנוע את חידוש הלחימה נערכת מאתמול בערב (יום ה') פגישה בקהיר בין נציגי המשלחת הפלסטינית - שבה חברים גם אנשי חמאס - לראש המודיעין המצרי. עוד דווח כי המשלחת הישראלית, ששבה אמש מקהיר לישראל, יצאה בחזרה למצרים. מוקדם יותר דובר הזרוע הצבאית של חמאס, גדודי עז א-דין אל-קסאם, אמר: "לא להארכת הפסקת אש עד לקבלת תנאינו כולל נמל ימי". לאחר ההצהרה אמר ראש משלחת חמאס לשיחות בקהיר, עיזת א-רישק: "המסר של גדודי עז א-דין אל-קסאם הגיע למשלחת הפלסטינית בקהיר". 

 

"צוק איתן" - כתבות נוספות:

נתניהו לצלב האדום: סייעו בהשבת גופות החיילים

הוצא להורג בכיר חמאס שהואשם בריגול למצרים

דקות לפני פיצוץ הפצמ"ר: שלושת החברים תועדו  

 

"אנחנו דורשים זכויות בסיסיות וקוראים למשלחת בקהיר שלא להאריך את המו"מ אלא עד שישראל תסכים עקרונית להקמת הנמל הימי", אמר דובר הזרוע הצבאית אבו עוביידה בנאום מוקלט. "המערכה לא תסתיים ללא הסרת המצור".

 

דובר הזרוע הצבאית התייחס לאפשרות שישראל תבצע מהלך קרקעי נוסף ברצועה ואמר כי פעולה קרקעית נוספת משמעותה הרס הצבא שלה. לדבריו, הזרוע הצבאית תפגע בישראל מבחינה כלכלית על ידי ירי רקטות למקומות אסטרטגיים כמו לנמלים ולשדה התעופה בן גוריון.

 

עם זאת, אבו עוביידה הבהיר כי הם נותנים צ'אנס למשלחת בקהיר. "הענקנו להנהגה המדינית שלנו את האפשרות לנהל משא ומתן כדי להשיג את הדרישות של העם הפלסטיני, אבל אם זה לא יקרה, אז נפעל". גם הג'יהאד האיסלאמי הצהירה כי "המו"מ בקהיר עדיין נמשך והדלת שתוביל להסכם טרם נסגרה". במקביל, הנהגת חמאס בבתי הסוהר בישראל קראה למשלחת: אל תוותרו על אף דרישה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

רשת אל ג'זירה ציטטה אתמול הודעה של הזרוע הצבאית של חמאס שאיימה "כי תחדש את התקיפות נגד ישראל מחר ב-8:00 בבוקר אחרי תום הפסקת האש. לא תהיה הארכה להפסקת האש אם לא נקבל היום הסכמה להסיר את המצור באופן סופי, כולל הסכמת ישראל להפעלת הנמל הימי".

 

כמו כן, הממונה על היחסים הבינלאומיים בחמאס, אוסמה חמדאן, אמר אמש כי התסבוכת בשיחות בקהיר היא בשל העמדה הישראלית, "שצריכה ללכת לאחור". לדבריו, "ההתנגדות העבירה מסר ברור לישראל כדי לומר שהיא מסוגלת להמשיך, בייחוד כשיש לה תמיכה ציבורית".

 

מוקדם יותר אתמול אמר גורם ביטחוני מצרי כי המשלחת הפלסטינית למו"מ הקשיחה את עמדתה לאחר שבכירי חמאס והג'יהאד האיסלאמי מעזה הגיעו לקהיר. כך דיווחה סוכנות הידיעות AP. קודם לכן בצהריים החלה בקהיר הפגישה בין המשלחת הפלסטינית לראש המודיעין המצרי מוחמד תוהאמי שצפוי היה למסור להם את התגובה הישראלית לדרישותיהם.

המשלחת הפלסטינית לקהיר. משמאל לימין: עיזת א-רישק, ראש משלחת חמאס, מאג'ד פרג', ראש המודיעין הפלסטיני, עזאם אל-אחמד, ראש המשלחת הפלסטינית ומוסא אבו מרזוק סגנו של משעל   ()
המשלחת הפלסטינית לקהיר. משמאל לימין: עיזת א-רישק, ראש משלחת חמאס, מאג'ד פרג', ראש המודיעין הפלסטיני, עזאם אל-אחמד, ראש המשלחת הפלסטינית ומוסא אבו מרזוק סגנו של משעל
 

הגורם המצרי הוסיף כי עזאם אל-אחמד, ראש המשלחת הפלסטינית ונציג פתח, איים לנטוש את השיחות אם חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני לא יראו יותר "גמישות" והוסיף כי המשלחת, שהייתה אמורה לעזוב אמש את קהיר, תישאר במצרים לסוף השבוע.

 

נתניהו: לא בטוח שהקרב הסתיים

"אני לא בטוח שהקרב הסתיים", הודה ראש הממשלה בנימין נתניהו בראיון לרשת "פוקס" האמריקנית, שקטעים ממנו פורסמו היום. בראיון אישר נתניהו כי ברשות חמאס נותרו מנהרות התקפיות שחוצות את גבול לשטח ישראל אך הדגיש: "אני חושב שפגענו ביכולות של חמאס במידה ניכרת. הכול תלוי באם הם רוצים להמשיך את הלחימה. אני חושב שעלינו למצוא פתרון של שלום, אם נוכל".

 

ראש הממשלה גם הצהיר כי "לישראל אין שום דבר נגד העם בעזה. למעשה אנחנו רוצים לעזור לעזתים שסובלים מהשלטון הרודני של חמאס". בהתייחסו למספרם הרב של האזרחים הלא מעורבים שנהרגו בתקיפות צה"ל, אמר נתניהו כי "האבדות האלו אכזריות, אך היו לא מכוונות". "ישראל פועלת בצורה כזו - היא תוקפת חמושים, ובשגגה פוגעת בלא חמושים - אבל כשמדובר במחבלים, הם פועלים בדיוק בצורה ההפוכה", הוא הסביר.

 

בתוך כך, לקראת סיום הפסקת האש קראו באו"ם להאריך אותה כדי לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה. "אנחנו צריכים לספק לתושבי עזה את הסיוע וכדי לעשות זאת, צריך להאריך את הפסקת האש", אמר מתאם הפעולות ההומניטריות של האו"ם בעזה ג'יימס ראולי.

 

ראולי גם קרא להסרה מוחלטת של המצור בעזה "כדי שתושבי הרצועה יוכלו לחיות חיים נורמליים". הוא סיפר כי ביומיים האחרונים העבירו עובדי האו"ם מזון למאות אלפי עזתים ופעלו לתקן צינורי מים וביוב. על פי נתוני האו"ם, 520 אלף תושבים בעזה שנעקרו מבתיהם שבו אליהם, אך ליותר מ-65 אלף לא היה בית לשוב אליו.

 

קודם לכן, גורם מצרי טוען בשיחה עם העיתון "אל-יום א-סאבע" כי מנהיג חמאס חאלד משעל ניסה לטרפד את הגעתה של המשלחת הפלסטינית לקהיר וכי הוא רצה שהמשא ומתן יתקיים ללא הפסקת אש עם הצד הישראלי.

 

הגורם טען כי קטאר היא זאת שביקשה ממשעל לנקוט בקו זה ובתמורה התחייבה בפניו ליצור קשר עם הממשל האמריקני במטרה ליצור עבורו אפיק ישיר עם וושינגטון.

 

אותו גורם טען כי בכיר חמאס בקהיר, מוסא אבו מרזוק, ובכירים ברצועת עזה ביקשו לנצור את האש ולהגיע לקהיר כדי לשאת ולתת על בסיס היוזמה המצרית. משעל, כך נטען, ביקש מבכירי גדודי עז א-דין אל-קסאם להסלים את הרטוריקה בתקשורת נגד ישראל ונגד היוזמה המצרית.

פורסם לראשונה 07/08/2014 21:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו עוביידה דובר הזרוע הצבאית של חמאס, ארכיון
מומלצים