שתף קטע נבחר

צו 8 ראשון: מוואדי ערה לצוק איתן

בדואים, מוסלמים ונוצרים גויסו לראשונה בחייהם בצו 8. המוסלמים נערכו לחג הכי חשוב שלהם ולא ידעו מהו צו 8, "אבל עלו על מדים ויצאו", סיפר המ"פ. חוסיין לא חשב פעמיים: "באתי בריצה. רק הגעגועים להורים מפריעים"

הם קצינים ולוחמים בדואים, מוסלמים ונוצרים מהצפון. חלקם אפילו לא ידעו מהו צו 8 כשקיבלו אותו לראשונה ב"צוק איתן", במהלך עיד אל-פיטר, החג החשוב המציין את תום הרמדאן. כולם ללא יוצא מן הכלל התייצבו לקריאה במסגרת פלוגת המילואים של גדוד הסיור (גדס"ר) המדברי, שהוקמה לפני ארבע שנים ומשרתים בה הלוחמים המובחרים ביותר בגדוד.

 

עוד בחדשות:

 

"הפלוגה הזו היא הילד השלישי שלי", אומר מ"פ פלוגת המילואים, רב-סרן יוני יצחק. "לאחר שהשתחררתי בתור קצין חי"ר רגיל במילואים, נאמר לי שיש רצון להקים פלוגת מילואים של הגדס"ר. בחרנו את הלוחמים הטובים ביותר מתוך מאות. יש רשימת המתנה כי אין תקנים לקלוט אותם. יש לי כמה חבר'ה שמגיעים ממקומות בעייתיים בצפון. יש כמה חיילים שיוצאים בלי מדים הביתה כי הם מתגוררים במקום המתנגד לגיוס לצה"ל, בטח שלמערך המילואים ובטח שלצו 8 במבצע צבאי ברצועת עזה", אמר.

 

המ"פ, רס"ן יוני יצחק          (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
המ"פ, רס"ן יוני יצחק (צילום: רועי עידן)

הגדס"ר במילואים בגבול הרצועה      (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
הגדס"ר במילואים בגבול הרצועה (צילום: רועי עידן)

רס"ן יצחק מוסיף על הבעיות שנתקלים בהן לובשי המדים הערבים: "אחד הלוחמים הכי טובים שלי הוא מוואדי ערה. הוא יוצא בלי מדים כי להסתובב בוואדי ערה עם מדים זה לא כל-כך נעים, בטח לא בתקופה הזו". על הצו 8 הראשון סיפר כי "לכולם זה היה הצו 8 הראשון. כל מי שהגיע, זו הפעם הראשונה בחייו שהוא מקבל צו 8, יומיים לפני החג הכי חשוב אצל המוסלמים. כולם בעלי משפחות, עובדים, וכולם נערכו לחג הכי קדוש וחשוב, לאחר הרמדאן. חלק שאלו מה זה. אבל אחר כך עלו על הרכבים ויצאו. רכבים על גבי רכבים זרמו לשטח הכינוס שלנו. הגענו ישר לגבול הרצועה. זה היה מרגש לראות".

 

פלוגת המילואים הוצבה באחד היישובים המאוימים ביותר. "כולם התייצבו לצו 8", אומר המג"ד, סגן-אלוף זאהי רחאל. "מדובר בלוחמים מכל העדות. הם נמצאים בגזרה הכי חמה ומורכבת בצה"ל, ומכירים אותה יותר טוב מכולם. אלה לוחמים אמיתיים. רבים מהם לא חגגו את החג, אבל הם מבינים למה. הם אפילו לא ביקשו לצאת הביתה.

 

"הגדס"ר היה בכל האירועים האסטרטגיים הכי גדולים באזור הרצועה ונערך לאירועים עוד לפני 'צוק איתן'. במבצע חצינו את הגדר והיינו בפנים. עשינו גם הגנה וגם התקפה, והצלחנו לשבש ולסכל פיגועי התקפה שנועדו להתבצע משתי מנהרות. אחת מהן הייתה זו שיצאו ממנה 13 מחבלים. היו הרבה מאוד יחידות אחרות שעזרו והשתתפו. הלוחמים ערניים ומבינים את איום המנהרות. אי-אפשר להיות שאננים".

 

אחד החיילים, חוסיין סעידה, המתגורר עם משפחתו במנשיית זבדה שבעמק יזרעאל, סיפר על השירות הצבאי ועל הצו 8: "התנדבתי שלוש שנים בגיל 18 לצבא, ואחר כך למילואים, עד שהתחיל 'צוק איתן'. התקשרו אליי ואמרו לי - אתה מגויס בצו 8. עליתי על המדים ובאתי בריצה עד לכאן. חתמתי על המדים ואמרתי למ"פ שלי - מחלקים לי משימות? באתי מכפר שבו הרבה בני משפחה עושים צבא ובנות עושות שירות לאומי. הגעגועים להורים זה הדבר היחיד שמפריע. אבל חייבים לעמוד בזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
המ"פ, רס"ן יוני יצחק
צילום: רועי עידן
מומלצים