שתף קטע נבחר

הפתעה: הצרפתים ממש לא בעד הפלסטינים

בשוך "צוק איתן", רוב עצום של הצרפתים - 75% - אינו תומך באף צד בסכסוך הישראלי-פלסטיני. מאלה שכן - השמאל בעד הפלסטינים, הימין עם ישראל

צרפת נדמתה לישראלים בשני העשורים האחרונים כמדינה האנטישמית והאנטי-ישראלית ביותר באירופה, אבל דווקא עכשיו, בדמדומיו של מבצע "צוק איתן", מגיעים מפריז נתונים שבוודאי יפתיעו רבים על יחסם של הצרפתים לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

עוד חדשות בעולם :

 

לפי סקר חדש של מכון Ifop, שנערך במחצית השנייה של השבוע שעבר, רוב הצרפתים אינם תומכים בצד זה או אחר של הסכסוך. בתשובה לשאלה "בסכסוך בין ישראל לפלסטינים, לאיזה צד נתונה הסימפתיה שלך?", השיבו 74% מהצרפתים "לאף אחד מהצדדים". 17% אמרו כי הם תומכים בפלסטינים ו-9% בישראל. יצוין כי מדובר בהתחזקות מגמת הנייטרליות היחסית של הצרפתים שהסתמנה אחרי המבצעים האחרונים של ישראל בעזה.

מפגינים בעד ישראל בפריז במהלך "צוק איתן" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים בעד ישראל בפריז במהלך "צוק איתן"(צילום: רויטרס)

הפגנה פרו-פלסטינים בליון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה פרו-פלסטינים בליון(צילום: AFP)
 

המכון שערך את הסקר מעריך שהתוצאות נובעות משילוב של חוסר עניין בסכסוך הישראלי-פלסטיני ושל העובדה שהצרפתים מתקשים כעת להחליט מי מהצדדים הוא הקורבן בסכסוך. המכון מציין כי "למרות הסיקור הנרחב של הסכסוך הישראלי-פלסטיני בכלי התקשורת, שכלל תמונות מזעזעות, ולמרות מאמצי ההסברה שעשו שני הצדדים, ההשקפות בצרפת אינן נוטות באופן משמעותי לאחד המחנות".

 

לפי הסקר, עמדתם של הצרפתים לגבי הסכסוך הישראלי-פלסטיני קשורה קשר הדוק בהשתייכות הפוליטית שלהם. בקרב תומכי השמאל 28% מגלים סימפתיה כלפי הפלסטינים ורק 6% כלפי ישראל. בקרב תומכי הימין 14% תומכים בישראל ו-13% תומכים בפלסטינים.

הפגנות המוסלמים הפכו לאלימות וכללו עימותים עם שוטרים (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנות המוסלמים הפכו לאלימות וכללו עימותים עם שוטרים(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

מבצע "צוק איתן" גרר בשבועות האחרונים הפגנות גדולות בצרפת, מרביתן נגד ישראל. צרפת היא בית לקהילות היהודית והמוסלמית הגדולות

ביותר במערב אירופה. בעשור האחרון התרבו הדיווחים של יהודים על תקריות אנטישמיות שלהן הם נתונים בצרפת.

 

במהלך המבצע ברצועת עזה הפכו כמה פעמים הפגנות של פעילים פרו-פלסטינים בצרפת, חלקם הגדול מוסלמים, להתפרעויות אלימות. בעקבות זאת אסרה צרפת קיום הפגנות הנוגעות למבצע בעזה, ובכירים בה הביעו חשש שהמבצע ברצועה יערער את היציבות הפנימית במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בימין 14% תומכים בישראל, 13% בפלסטינים
צילום: רויטרס
מומלצים