שתף קטע נבחר

עזתים נגד חמאס: "די לירות מהגגות שלנו"

"וושינגטון פוסט" מדווח כי אף שהפלסטינים ברצועה עדיין תומכים במלחמה נגד ישראל, מתחת לפני השטח מבעבע זעם על חמאס: "למה לא הסכימו להפסקת אש מוקדמת יותר? למה יורים מהבתים שלנו? אנחנו אלה שנפגעים, לישראל כמעט לא נגרם נזק"

העיתון "וושינגטון פוסט" מפרסם היום (ד') כתבה מקיפה על המצב ברצועת עזה בשוך מבצע "צוק איתן", וטוען כי תושבים ברצועה מתחילים לפקפק בשלטון חמאס. "זיאד אבו חלול אומר שנמאס לו לראות את השכונה שלו הרוסה. נמאס לו לראות את חמאס וחמושים פלסטינים אחרים יורים רקטות לישראל מהשכונה שלו - ונמאס לו להתפלל שהתגובה הישראלית לא תחריב את ביתו", נכתב בה.

 

לפי הדיווח האמריקני, "אבו חלול מבטא מילים שבעבר נראו בלתי מתקבלות על הדעת: הוא אומר שאף שהוא מתעב את ישראל, הוא מאשים גם את חמאס ואת הארגונים החמושים הפלסטיניים האחרים באחריות לצער שנגרם לו". הוא מצוטט: "הם עשו טעויות רבות. כל הפלגים הפלסטיניים צריכים להפסיק לירות רקטות. מספיק. אנחנו סובלים".

בתים הרוסים ברפיח (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בתים הרוסים ברפיח(צילום: AFP)

לפי "וושינגטון פוסט", רוב הביקורת על חמאס עדיין נמצאת מתחת לפני השטח, אבל באזורי הלחימה הקשים ביותר כמו

בית להיה היא מתחילה לבעבע באופן גלוי יותר. הטענה בכתבה היא שרוב הפלסטינים עדיין אומרים שהם תומכים במלחמה האחרונה נגד ישראל וכי לדעתם זו הדרך היחידה להביא להסרת המצור על עזה, אבל רבים מהם כועסים על הסירוב להפסקת אש מוקדמת יותר ועל הירי מבתי מגורים.

 

"כולם לוחשים 'למה חמאס לא קיבל את היוזמה המצרית בתחילת המלחמה, כשמספר ההרוגים היה עדיין נמוך?'", אמר לעיתון האני חביב, פרשן פוליטי פלסטיני. בבית להיה תושבים אמרו לעיתון שהם מותשים ושהנזק שנגרם לישראל קטן הרבה יותר מזה שנגרם להם. "חמאס צריך היה לקבל את הפסקת האש", אמר חאתם מנה, מורה בן 55, "זה היה מפסיק את מרחץ הדמים. אנחנו אלה שנפגעו מהמלחמה, הבתים שלנו וחיינו. ההרס הוא בצד שלנו ולא בצד הישראלי". תושבים אחרים אמרו לפי העיתון שהם רוצים שירי הרקטות על ישראל משכונותיהם ייפסק בגלל תגובת צה"ל.

 

 

בינתיים, גורמים פלסטינים אומרים הבוקר כי ההצעה שהגישה אתמול מצרים להפסקת אש קבועה בין ישראל לחמאס אינה עונה על הדרישות של חמאס והארגונים האחרים בעזה. לדבריהם, המשלחת הפלסטינית תבקש לבצע תיקונים בהצעה. לפי אותם גורמים אתמול הציגה מצרים הצעת פשרה לשני הצדדים וביקשה מהם תשובה בנושא. "המצב רגיש ביותר, אנחנו מקווים להשיג הסכם לפני פקיעת הפסקת האש הנוכחית בחצות", אמר לסוכנות "מען" ראש המשלחת הפלסטינית מטעם פתח, עזאם אל-אחמד.

 

בכיר חמאס איסמאעיל רדואן אמר לקראת הצהריים: "הפגישה הסופית והמכרעת של המו"מ מתחילה כעת בקהיר ובמהלכה יקבלו חברי המשלחת הפלסטינית את תשובתה של המשלחת הישראלית לדרישותיהם".

 

לפיד: "להכניס את העולם הערבי לתוך התהליך"

בראיון ל"ניו יורק טיימס" הדגיש היום שר האוצר יאיר לפיד כי חייבים לייצר מנגנון עמוק שיביא לשקט לאורך זמן. "כולם מבינים שבנקודה הנוכחית אי אפשר להסתפק בעוד הפסקת אש בעזה שעלולה לקרוס בעוד כמה חודשים או שנים",

אמר. "צריך לייצר מנגנון שיאפשר לשמור על השקט לאורך זמן ולכן חשוב שהעולם הערבי יהיה חלק מהתהליך".

 

במהלך הריאיון סיפר לפיד כי תוכנית מסוג זה הוצגה לשרים בממשלה וכי התקבלו תגובות מעניינות מכיוון העולם הערבי. במקביל הוא התייחס גם לממשלת האחדות הפלסטינית בין פתח לחמאס ואמר: "אם לפני כמה חודשים חשבנו שהקמתה הייתה כלי שיאפשר לחמאס להשתלט על הגדה, במצב שנוצר זה יכול להיות כלי שבו הרשות הפלסטינית תוכל לשלוט ברצועת עזה".

 

שר האוצר התראיין גם לסוכנויות הידיעות AP ואמר שמשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, בתיווך מצרי, צריך להוביל לפתיחתו מחדש של מעבר הגבול ברפיח בין מצרים והרצועה. לדבריו, על הרשות הפלסטינית תשלוט על המעברים ברצועה במקום חמאס. כצעד הבא, הוא אמר, אבו מאזן צריך להיות אחראי על כספי הסיוע והתרומות של הקהילה הבינלאומית לשיקום של עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפצצה ישראלית בעזה במהלך מבצע "צוק איתן"
צילום: AP
מומלצים