שתף קטע נבחר

רקטה ורימון: בי"ס למוזיקה ייפתח בעוטף עזה

כפר מוזיקלי שיפעל כשלוחה של בית ספר רימון הוקם במועצת אשכול. בכפר הממוגן ילמדו תלמידי ט'-י"ב בתנאי פנימייה. "יפה מאוד שלמרות המלחמה ממשיכים לבנות את הדבר המדהים הזה ולא מוותרים עלינו"

למרות הרקטות, הפצמ"רים ואיום המנהרות, במועצה האזורית אשכול יתחיל לפעול בשנת הלימודים הקרובה בית ספר למצוינות במוזיקה. המוסד החדש, שיפוקח על ידי עמיקם קימלמן, מנהלו האגדי של בית הספר למוזיקה "רימון", יפעל במתכונת של פנימייה לתלמידים בכיתות ט'-י"ב כשלוחה של "רימון".

 

"בית הספר הזה הוא חזון ארוך שנים של בניי ושלי", אמר היום (א') ד"ר יונתן דקל-חן מקיבוץ ניר עוז, שהקים את בית הספר יחד עם שני בניו וישמש כאחד ממנהליו. "בייחוד היום, על רקע המצב, אנחנו מבינים עוד יותר את חשיבותו במיקום הזה". הבוקר החל האכלוס של הכפר המוזיקלי שהוקם במבנה שנמצא בשטח מועצת אשכול, ליד קיבוץ מגן. תחילה יגיעו אנשי הסגל שיתמקמו במגוריהם ויכינו את בית הספר לקליטת התלמידים. הם צפויים לעבור סדנת גיבוש בת כמה ימים.

 

התלמידים מגיעים מכל רחבי הארץ, מאילת ועד תל אביב. שגיא דקל-חן, המנהל הלוגיסטי של הכפר, אומר שהמצב הביטחוני לא השפיע על ההרשמה. "רוב התלמידים לא כל כך מתעסקים בזה, חוץ מהחבר'ה מהמרכז ממש. רוב התלמידים שמגיעים מהדרום, מעוטף עזה או באר שבע, זה משהו שהם חיים איתו כבר הרבה מאוד זמן. הרוב מבינים שעוטף עזה זה חלק מארץ ישראל וצריך לפתח אותו עם תרבות ומוזיקה. זה מעשה מאוד ציוני להגיע לכאן, עם כל המורכבות שבדבר".

תלמידים בפנימייה. תושבי האזור לא חוששים מהמצב הביטחוני (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
תלמידים בפנימייה. תושבי האזור לא חוששים מהמצב הביטחוני(צילום: רועי עידן)
 

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

בית הספר ממוגן, בין היתר בזכות תרומה נדיבה של קק"ל אנגליה שהשלימו את מימון המיגון בהשקעה של יותר ממיליון שקל. הפנימייה נבנתה על שלד מבנה ישן שננטש. "השתלטנו על המקום והקמנו כפר נוער לילדים מוזיקליים", הסביר דקל-חן. "אנחנו מביאים לכאן ילדים שכל מה שהם רוצים זה לעסוק במוזיקה ומנסים לתת להם כמה שיותר".

 

יעל גומל מקיבוץ מגן ודנה רבינוביץ' משדה ניצן, שילמדו בבית הספר החדש, סיפרו כי המצב הביטחוני אולי מרתיע מעט את אלה שלא מכירים את האזור. "זה אולי טיפה מפחיד למי שלא מכיר את זה. אבל אנחנו התרגלנו, גם אם זו שגרת מלחמה. פשוט ממשיכים הכול כרגיל", הן אומרות. "אם לא היו בונים פה את הכפר הייתי צריכה לנסוע למרכז ולעזוב את הבית, המשפחה והאזור או לא לעשות כלום עם המוזיקה שלי", אמרה יעל.

השתיים הוסיפו: "אנחנו חיות פה כל החיים. זה יפה מאוד שלמרות המלחמה ממשיכים לבנות את הדבר המדהים הזה ולא מוותרים עלינו".

 

דניאל אשכנזי מתל אביב חשש מעט מהמעבר לבית הספר, אבל החליט שהלימודים פה הם הדבר הנכון עבורו: "בחרתי לבוא לפה כי זה מקום מדהים. מעבר לתוכנית המדהימה יש את כל הטבע, האווירה והשקט, שונה מכל מקום אחר. היו לי חששות מבחינה ביטחונית להגיע לפה, אבל זה נראה לי שווה את זה, מכל הבחינות. אני לא אוהב להדאיג את אימא שלי, היא חוותה מלחמות ומאוד לחוצה מהדברים האלה, אבל בסופו של דבר איכשהו נרגענו והגענו למסקנה שזה הדבר הנכון לעשות. בסופו של דבר די בטוח פה".

 

"עד היום מוזיקאים צעירים מהנגב נאלצו לנדוד לתל אביב או לירושלים כדי ללמוד", אמר רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור להתיישבות בנגב ובגליל, שיחידת המיתוג והשיווק שלה מסייעת בהקמת המקום. "בקרוב המגמה תהיה הפוכה ותלמידים בכל הארץ יתחרו ביניהם כדי להתקבל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הכפר המוזיקלי החדש
צילום: רועי עידן
מומלצים