שתף קטע נבחר

פאבלט לומיה: לחובבי הווינדוס אם ישנם

נוקיה שומרת על עקביות במכשיריה. 1520 הוא סמארטפון נוח עם מצלמה ממש טובה, אבל מתאים רק למי שיש סבלנות למערכת ההפעלה של מיקרוסופט

לסדרת המכשירים לומיה של נוקיה יש בעיה. הם  אמנם נשענים על מותג ותיק, נוחים ויש להם מצלמה שמעמידה תחרות לא פשוטה למתחרות, אבל בכל זאת: הפופולריות שלהם נמוכה. זה קשור בעיקר לחוסר באפליקציות ומערכת הפעלה לא מוכרת ופחות נוחה יחסית לאנדרואיד ו-IOS. כל הדברים נכונים גם לפאבלט לומיה 1520 שעולה בין 2,500 ל-3,100 שקלים ולא מציג יתרונות משמעותיים לעומת מתחרים כגון ה-Note (שבקרוב תצא לו גירסה חדשה) מבחינת החומרה שלו.

 

בדומה למכשירי נוקיה אחרים, ה-1520 מתאים למי שמחפש צילום טוב במיוחד, וחובב ווינדוס פון. המכשיר יצא לפני קרוב לשנה בעולם, אבל רק לאחרונה הגיע לישראל.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

נוח ביד

מדובר בפאבלט (בין סמארטפון לטאבלט) של 6 אינץ', עם גב פלסטי ומסגרת קמורה. אפשר להחזיק ביד. אחת אם היא גדולה מספיק. משקלו 209 גרם, כמעט לא מורגש. כמו במכשירי נוקיה אחרים, ל-1520 יש ארבע כפתורים בצד ימים - למעלה כפתור השמע, במרכז כפתור ההדלקה/כיבוי, ולמטה כפתור מהיר לצילום שחסר בסמארטפונים אחרים.

 

חומרה

הנוקיה מצויד Qualcomm Snapdraon 800 Quad Core 2.2GHz, שזה המעבד שהיינו מצפים לראות במכשיר כזה, עם זכרון פנימי של 2 גיגהבייט. סטנדרטי, אבל בקרוב זה יהיה מיושן. הזכרון אחסון הוא 32 גיגהבייט עם אפשרות להרחיב ל-64, ויש כמובן תמיכה בדור הרביעי.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

המסך הוא ברזולוציית HD (כלומר 1920X1080) וצפיפות של כ-367 PPI. זה טוב, אבל לא מספיק בשביל מכשיר בגודל כזה - במיוחד לאור המגמה של רזולוציות גבוהות יותר אצל המתחרים, וכאלה שנראה במכשירים שיצאו בשבועות הקרובים. סרטים ומשחקים נראים עליו טוב, אבל לא מדהים.

 

בנוגע לסאונד, יש לו רמקול שמשמיע צלילים באופן חזק ומצליח במקרים רבים לא לעוות אותם כשמגיעים לעצמה המקסימלית. זה הישג לא טריוויאלי. 

 

סוללת המכשיר היא בקיבולת 3,400mAh והיא הספיקה לנו ליום עבודה ולפעמים יותר - גם כאשר צילמנו והפעלנו אפליקציות כבדות משקל במשך היום.

 

מצלמה

נוקיה מצליחה לאורך זמן לשמור על מצלמות טובות - הן בממשק הפשוט עם חוגות עגולות על גבי מסך המגע לאפשרויות ידניות, והן באיכות החומרה שמספקת תמונות באיכות טובה מאוד. כך גם עם ה-1520.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

מבחינת מספרים - ללומיה יש מצלמה אחורית 20 מגהפיקסל , PureView, עדשת Zeiss, חיישן 1/2.5 אינץ'. וידאו מצולם ב-1080p@30fps ויש ארבעה מיקרופונים מובנים.

 

בפועל התמונות יוצאות טובות מאוד, גם בתנאי תאורה קשים ובחדרים שמוארים באופן לא אחיד. צילומי חוץ יצאו טוב אף הם. מערכת המיקוד אמנם לוקחת את הזמן שלה ולא סופר-מהירה, אבל מספקת תוצאות בהחלט משביעות רצון.

  

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

ווינדוס פון 8.1

האופי של ווינדוס פון שונה מאנדרואיד ו-iOs, והזכרנו זאת לא אחת בסקירות בעבר. במהלך הסקירה עדכנו את המכשיר מגירסה 8.0 ל-8.1. ההבדלים היו מינוריים ולא קיבלנו קורטנה - הסייענית הקולית שאמורה להיות ההבטחה הגדולה של הגירסה החדשה.

 

מי ששוקל לעבור למכשירי ווינדוס פון רצוי שיתנסה במכשיר בחנות או אצל חבר. יש אפליקציות רבות כולל ניווט, ומשחקים, אבל יש פחות אפליקציות בסך הכל מאשר באנדרואיד וב-iOS למרות מאמצים לצמוח. זה נובע מכך שנתח השוק של מערכת ההפעלה נמוך מאוד - לא שווה להשקיע בפיתוח בשביל מעט משתמשים ולהפך - אנשים כנראה לא יקנו מכשיר שאין בו אפליקציות מוכרות.

 

בנוסף, התפריטים של ווינדוס פון עשלולים להיות מאוד מבלבלים. יותר מפעם אחת מצאנו את עצמנו מטיילים הלוך ושוב בין תפריטים, או מחפשים כפתורים נסתרים שמופיעים רק כאשר מחליקים את המסך - למשל כאשר רוצים להתחיל בניווט (שמפוצל למספר אפליקציות נפרדות - במקום אפליקציה אחת), או למצוא את האפליקציות שדורשות עדכון ומסתתרות.

 

 

חווינו בעיית ממשק נוספת: המכשיר מתעקש מאיתנו מספר פעמים  להרשם לשירותי נוקיה ולאקסבוקס למרות שכבר יש לנו משתמש וסיסמה בווינדוס עצמו. חבל שבמיקרוסופט לא מאחדים את השירותים הללו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
אוהבים את ווינדוס פון?
צילום: אהוד קינן
מומלצים