שתף קטע נבחר

ראשי מועצות בדרום: ישראל לא מבינה את שפת חמאס, יש להגיב בעוצמה

ראשי המועצות בדרום אומרים כי היה ברור שחמאס לא יכבד את הפסקת האש. ראש מועצת אשכול חיים ילין: "או שמסכימים למה שחמאס מבקש, או שנכנסים ומפגיזים כמו שצריך. זו השפה של חמאס". ראש המועצה האזורית שדות נגב: "להגיב בעוצמה על כל ירי"

קשה לומר שהירי אל הדרום בעיצומה של הפסקת האש הפתיע את ראשי הרשויות בדרום שחיים תחת איום מתמשך כבר 14 שנים. ראש מועצת אשכול חיים ילין, שתושבים רבים בתחום שיפוטו נאלצו לעזוב את הבית וחזרו רק לאחרונה, אומר כי "מדינת ישראל צריכה לקבל החלטה. האם היא מסכימה למה שחמאס מבקש, או שהיא נכנסת ומפגיזה כמו שצריך ומונעת את המלחמה הבאה. זו השפה של חמאס, שפה שבמשך 14 שנה מדינת ישראל כנראה לא מבינה".

 

לא מבינים את השפה של חמאס. חאלד משעל  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא מבינים את השפה של חמאס. חאלד משעל (צילום: AFP)

 

"מי ציפה למשהו אחר?", תמה ילין, "אנחנו עם הוראה של 15 שניות ממרחב מוגן. יש פה איתות גדול יותר מארגוני הטרור וחמאס וזה לא משנה מי ירה. זו השפה של חמאס. אנחנו יורים על מדינת ישראל ואו שאתם סוגרים איתנו את ההסכם שאנחנו רוצים או שאנחנו מתחילים הכול מההתחלה". בהתייחסו לפתיחת שנת הלימודים אמר ילין: "ב-1 בספטמבר נפתח את שנת הלימודים. השבוע הראשון ללימודים יוקדש כולו לחוויית המלחמה בשיתוף עובדים סוציאליים ומורים. לא נצליח לפתוח שנת לימודים אם תהיה מלחמה. התלמידים כולם יהיו מחוץ לאזור. אבל אם יהיה מצב של התשה בין טילים, נקיים את הלימודים".

 

גם ראש המועצה האזורית שדות נגב תמיר עידאן אמר שהוא מצפה מממשלת ישראל ומכוחות הביטחון "להגיב בעוצמה ע כל ירי או הסלמה לעבר יישובי הדרום. מאסנו בהפסקות אש שמופרות ללא כל התראה מוקדמת. הירי היום בתוך הפסקת האש מוכיח כי הצד השני אינו מעוניין בהפסקת הירי ויש להגיע לפתרון שיבטיח שקט לאורך זמן לתושבי הדרום ועוטף עזה".

 

שר הכלכלה וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני נפתלי בנט אמר בתגובה לירי כי "כשרוצים לנצח ארגון טרור, מכריעים אותו. כשמנהלים משא ומתן עם ארגון טרור, מקבלים יותר טרור. חמאס חושב שירי טילים עוזר להישגים במשא ומתן, ולכן הוא יורה על ישראל גם בהפסקת אש, טילים הם לא טעות מבחינתו, זאת שיטה. רק תגובה חריפה, כמו שמגיבה מדינה ריבונית על ירי טילים לשטחה, תוכל לעצור את ההידרדרות. במוקדם או במאוחר ישראל תצטרך להכריע את חמאס, אין דרך לחמוק מזה".

 

"הורים לא ישלחו את הילדים ללימודים"

בדומה לראשי רשויות אחרים, גם ראש מועצת בני שמעון סיגל מורן הפנתה את תשומת הלב למיגון החסר במוסדות החינוך: "המצב הנוכחי הוא התגלמות התסריט הנורא ביותר עבורי. המשמעות היא שלא אוכל לפתוח 50 אחוז ממוסדות החינוך. הממשלה צריכה להתייחס למצב הזה אחרת נשחק לידי חמאס ופשוט נאבד עוד הרבה ימי עבודה במשק. אפשר למצוא לזה מענה - תגבור מיגוניות. זו פשוט קטסטרופה. הם משחקים בנו ויודעים בדיוק מה לעשות. גם אם נפתח את שנת הלימודים - ההורים לא ישלחו את הילדים".

  

ראש מועצת מרחבים שי חג'ג' אמר בתגובה לירי כי "ארגוני הטרור ובראשם חמאס אינם מכבדים הסכמים פעם אחר פעם. לא נקבל ירי אל עבר יישובינו ועל הממשלה לדאוג לביטחונם ולשלומם של אזרחיה. בימים הקרובים אמורה להיפתח שנת הלימודים, ומוסדות החינוך שלנו אינם ממוגנים. יש מקלטים בודדים, שאינם מסוגלים לאכלס את כל התלמידים והצוותים החינוכיים. ובכלל, זה בלתי אפשרי להגיע מהכיתות למקלטים תוך 30-20 שניות. אנו מצפים מהממשלה לדאוג למיגון ראוי והולם במוסדות החינוך בהקדם".

 

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון: "יש לפעול באופן מיידי ונחרץ על מנת להשבית את שמחת הירי לעברנו". ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר דרש אף הוא "להגיב בנחרצות על הירי הנפשע כאילו אין משא ומתן בקהיר ולהמשיך את הניסיון להסדרה ארוכת טווח בקהיר כאילו אין ירי". לדבריו, ההסדרה המדינית בחסות בינלאומית, שבמרכזה עצירת התוקפנות ובהמשך פירוז הרצועה תמורת שיקום ופיתוח עזה, היא "אינטרס ישראלי מובהק".

 

ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, אמר כי שוב הוכח שחמאס ושאר ארגוני הטרור לא מעוניינים בהפסקת אש. "יש להכות בחמאס מכה קשה ואיתנה שתשנה את חוקי המשחק באופן נחרץ וגורף", אמר דוידי. "כל תגובה אחרת, מלבד ריצוץ ראש הנחש השולט בעזה, אינה באה בחשבון ורק תחריף את המצב הקיים".

 

ראש מועצה אזורית חבל יבנה, משה ליבר, אמר כי "מגיע לכל המועצות לזכות בחיי שגרה נורמליים ולהיות רגועים. כל פתרון שיינתן צריך להיות לטווח ארוך על מנת שתושבי היישובים יזכו לחיות בשקט. לא לאפשר בשום אופן טפטופים של טילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ירי רקטות מרצועת עזה. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים