שתף קטע נבחר

אין שירותים: נשים הודיות עוזבות את בעליהן

מחסור בשירותים בבית - לא נשמע כמו סיבה מהותית לפירוק התא המשפחתי. אך שש נשים מצפון הודו החליטו כי מדובר במחלוקת שלא ניתנת לגישור. והן לא מגזימות. רבים סבורים כי יש קשר הדוק בין היעדר שירותים לאונס

שש נשים הודיות, שנישאו רק לפני כמה חודשים לתושבי כפר במדינת המחוז אוטר פראדש שבהודו, החליטו השבוע לברוח מבתי בעליהן ולשוב להוריהן. הסיבה לכך אינה עניין שיש להקל בו ראש - בבתים של בני זוגן הטריים אין שירותים.

 

עוד חדשות בעולם :

אוקראינה מהדקת את החבל סביב דונייצק

3 בני משפחה של האפיפיור נהרגו בתאונה

רעש והר געש: ענן אפר ימנע טיסות באירופה?

 

ברשת הבריטית BBC דווח היום (יום ג') כי שש הנשים שברחו, תושבות הכפר קסייה שבמחוז קושינגר, אמרו כי הן ישובו לביתן החדש רק אם בעליהן יבנו בו שירותים נורמליים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

מנתוני האו"ם עולה כי מתוך 1.2 מיליארד התושבים בהודו, ל-665 מיליון - בעיקר באזורים הכפריים - אין גישה לתאי שירותים פרטיים, דבר שנלקח כמובן מאליו במדינות מפותחות. בחלק מהכפרים יש שירותיים ציבוריים, אך נשים רבות נמנעות משימוש בהם משום שהם בדרך כלל מוזנחים.

 

סיבה נוספת להימנע מביקור בשירותים הציבוריים היא גברים שמסתובבים בקרבת השירותים ומטרידים את הנשים. פעילים נגד התופעה אומרים כי הבעיה היא עניין רציני ואקוטי באזורים הכפריים של הודו ושהנשים הן אלה שסובלות הכי הרבה מכך.

 

גודיה, אחת מהכלות הטריות, אמרה ל-BBC כי זו הייתה בעיה גדולה עבורה ללכת לשדות כדי לעשות את צרכיה. "להוריי יש שירותים בבית", סיפרה. "אבל בבית בעלי ראמש שארמה אין. יציאה החוצה היא לא עניין פשוט, לכן רבתי איתו וחזרתי להוריי".  

בנות דודות שהלכו להטיל את צרכיהן נאנסו ונתלו על עץ זה בחודש מאי האחרון (צילום: AP) (צילום: AP)
בנות דודות שהלכו להטיל את צרכיהן נאנסו ונתלו על עץ זה בחודש מאי האחרון(צילום: AP)

כל שש הנשים, גודיה, נילאם שאמה, סקינה, סיטה, נזרום ניסה וקאלבאטי, התחתנו עם תושבי הכפר בשנה וחצי האחרונות ועזבו מאותה הסיבה. "בכפרים זה לא קל לכלה צעירה לצעוד מביתה לעבר מקום שבו תוכל להטיל את צרכיה. מזג האוויר הגשום מקשה מאוד על נשים ללכת בשדות".

 

ביוניצ"ף אומרים כי "כ-65% מהאוכלוסייה הכפרית בהודו עושה את צרכיה בשטחים פתוחים, ונשים ונערות צפויות לצאת החוצה בלילה. זה לא רק איום על כבודן, אלא גם על הביטחון שלהן".

 

מפקד המשטרה במדינה מצא קשר ישיר בין היעדר השירותים לאונס. "יותר מ-60% ממקרי האונס במדינה מתרחשים כשהנשים יוצאות החוצה לעשות את צרכיהן בגלל שאין להן שירותים בבית", אומר עשיש גופטה לעיתונאים. "קשה להגן על כל אישה שעושה זאת".

 

בנאומו לרגל יום העצמאות שחל ביום שישי האחרון, אמר ראש הממשלה החדש נרנדרה מודי, כי הוא מבטיח לשים סוף לתופעה. "מדובר במאה ה-21 ועדיין אין שום כבוד לאישה שהולכת להטיל את צרכיה במקום פתוח בחושך", אמר. "אתם יכולים לתאר לעצמכם את כמות הבעיות שהן צריכות להתמודד איתן?" תהה.

 

בחודש מאי ערכה משטרת הודו חיפושים אחר חמישה חשודים שהיו מעורבים

באונס קבוצתי של שתי נערות, שלאחר מכן נתלו למוות על עץ בכפר באוטר פראדש. לאחר מכן התברר כי השתיים, שתי בנות דודות בגיל העשרה, יצאו יחד כמדי לילה, לשדות הבמבוק הפראיים שמרוחקים כרבע שעה מבקתות הבוץ והקש שלהן כדי לעשות את צרכיהן משום שאין להן שירותים בבית.

 

כבר ב-2002 הושק באוטר פראדש פרויקט תברואתי בשיתוף הממשל הפדרלי במטרה לבנות שירותים. עדיין, לפי הנתונים מ-2011, רק ל-22% מהבתים יש שירותים. "המידע מוכיח בבירור שאת הכסף הציבורי הורידו במים", אמר החודש אלוק רנג'אן, בכיר בממשלה. בזמן שבכפרים מחכים התושבים שהקרן של בינדשוואר פטאק תבנה להם שירותים, ארגוני נשים מייעצות לנשים עצה ראשונית: לכו בקבוצות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הפגנת נשים נגד אלימות
צילום: AFP
מומלצים