שתף קטע נבחר

דייגו עדיין שווה זהב, גם אתלטיקו מדריד

אשתקד הוליך סימאונה את הקולצ'ונרוס לזכייה בלתי נשכחת באליפות ספרד. העונה, אחרי שדייגו קוסטה וקורטואה עזבו ומנדזוקיץ' הגיע עם גרייזמן, הוא קיבל העלאה במשכורת, שינה שיטה ומאמין שבכוחו להביא תואר נוסף. כך תיראה אתלטיקו מדריד החדשה. פותחים עונה ב"לה-ליגה"

בעונה שעברה הוליך דייגו סימאונה את אתלטיקו מדריד להישגה הגדול ביותר במיליניום הנוכחי - זכיה ראשונה באליפות ספרד מאז הדאבל של 96' והעפלה לגמר ליגת האלופות.

 

עונת כדורגל חדשה באירופה:


הייתה זו החותמת הסופית להצלחה הגדולה של המאמן הארגנטינאי הנפלא, ששינה את התפיסה במועדון מהקצה אל הקצה. הוא החדיר אמונה, שיפר ללא היכר את משחק ההגנה ובזכותו נשבר רצף של למעלה מעשור בו לא ניצחו הקולצ'ונרוס במשחקי הדרבי מול ריאל מדריד.

 

שחקני אתלטיקו מדריד בסופר קופה מול ריאל (צילום: getty images) (צילום: getty images)
שחקני אתלטיקו מדריד בסופר קופה מול ריאל(צילום: getty images)
 

דייגו סימאונה ומגן הרכש חסוס גאמס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דייגו סימאונה ומגן הרכש חסוס גאמס(צילום: AFP)

 

לפתע, עם סימאונה על הקווים, הליגה הספרדית כבר לא הייתה ליגה של שתי קבוצות בלבד. לא רק שהרוחיבלאנקוס (האדומים-לבנים) הביטו

לריאל מדריד וברצלונה בלבן של העיניים, הם גם ניצחו אותן במשחקים המכריעים ולא היו רחוקים מזכייה בליגת האלופות (הוליכו 0:1 בגמר וספגו שיוויון מריאל סמוך לסום 90 הדקות).

 

האם העונה הנפלאה הזו יכולה לחזור על עצמה? האם סימאונה הגיע לשיא ממנו לא יוכל לטפס יותר והאם ניתן לשמור על התואר? במועדון יודעים שזה לא יהיה פשוט ומשתדלים לא לצאת בהצהרות, אבל אחרי ההישגים אשתקד האמונה בחומר הקיים הייתה ונותרה, בגלל שלמרות השינויים שנעשו, השלד נשאר.

 

עמדו בתור לרכוש מנויים. אוהדי אתלטיקו מדריד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
עמדו בתור לרכוש מנויים. אוהדי אתלטיקו מדריד(צילום: gettyimages)

 

השאיפה השנה היא לסיים לפחות במקום השלישי, לעלות שוב לליגת האלופות ולהגיע הכי רחוק שניתן בליגת האלופות. “העיקר שנהיה בתמונה עד הסוף", אומרים בקבוצה.

 

ההתרגשות והציפיות הורגשו היטב בתור הארוך (כ-2,000 איש) שהשתרך בעת מכירת כרטיסי המנוי. בסך הכל מכרה הקבוצה 55,000 מנויים הקיץ (המחיר: כ-300 יורו לנוער ובין 415 ל-1030 יורו למבוגר), כ-95 אחוז מהמכסה הכללית שלה.

 

ראול גרסיה עם דייגו גודין וראול חימנס (צילום: getty images) (צילום: getty images)
ראול גרסיה עם דייגו גודין וראול חימנס(צילום: getty images)
 

מנדזוקיץ' באימון עם קוקה, ראול גרסיה והקטור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מנדזוקיץ' באימון עם קוקה, ראול גרסיה והקטור(צילום: EPA)

 

כל זה קרה למרות שדמויות בולטות בהישג הגדול אשתקד עזבו. השוער טיבו קורטואה סיים השאלה מצ'לסי וחזר אליה, בעוד מלך השערים

דייגו קוסטה עבר לצ'לסי יחד עם המגן השמאלי פליפה לואיס. גם שוער המשנה דניאל אראנזוביה עזב ושחקנים מחליפים כמו דייגו ודויד וייה נדדו לפנרבחצ'ה וניו יורק סיטי.

 

בכך איבדה אתלטיקו כה משמעותי ומעניין יהיה לראות אם תצליח להתגבר על כך. ההיסטוריה כבר מוכיחה שגם כאשר עזבו אותה כוכבי ענק כמו רדאמל פלקאו היא הצליחה לצאת לדרך חדשה ולמצוא תחליף ולכך מצפים גם הפעם.

 

הרכש השני בגודלו בהיסטוריה של אתלטיקו. גרייזמן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הרכש השני בגודלו בהיסטוריה של אתלטיקו. גרייזמן(צילום: EPA)

 

הרכש הראשון שהגיע בקיץ הוא החלוץ אנחל קוריאה (19) מסן לורנצו, תמורתו שולמו 7.5 מיליון יורו לקבוצה הארגנטינאית, אבל לאחר מכן הובא חיזוק בולט יותר להתקפה: מריו מנזוקיץ', תמורתו שולמו לבאיירן מינכן 20 מיליון יורו וחלוץ נבחרת צרפת, אנטואן גרייזמן, עבורו קיבלה ריאל סוסידאד 30 מיליון יורו – הרכש השני היקר בהיסטוריה של המועדון.

 

חלוץ אחר שהגיע הוא המכסיקני ראול חימנס, עבורו שולמו 10 מיליון אירו לקלוב אמריקה. בנוסף, האיטלקי אלסיו צ'רצ'י אמור לחתום אחרי שהודיע שיעזוב את טורינו וסיכם בקבוצה.

 

מסוגל למלא את החלל שהותיר קורטואה? מיגל אנחל מויה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מסוגל למלא את החלל שהותיר קורטואה? מיגל אנחל מויה(צילום: getty images)
 

מחליף שעלה 10 מיליון אירו. ראול חימנס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחליף שעלה 10 מיליון אירו. ראול חימנס(צילום: AFP)

 

אם בהתקפה דאגו למלא את החלל, עמדת השוער עלולה להיות בעייתית יותר. על מנת למלא את החסר אחרי עזיבת קורטואה נרכשו מיגל אנחל מויה מחטאפה והסלובני יאן אובלאק מבנפיקה. אובלאק סבל לאחרונה מפציעה ומויה אמור לשמש בינתיים כשוער הראשון, בייחוד אחרי שהציג יכולת טובה במשחקי ההכנה.

 

לעמדת המגן השמאלי הובאו גילהרמה סיקיירה מגרנאדה (עלה 10 מיליון יורו) והארגנטינאי כריסטיאן אנסלדי (27) מזניט סט. פטרסבורג. כמו כן נרכש המגן הימני חסוס גאמס ממלאגה. הקשר טיאגו מנדס, שאמור היה לעבור לצ'לסי, נשאר אחרי שלא קיבל רשיון עבודה באנגליה.

 

סימאונה הביא גם חיזוק ארגנטינאי. כריסטיאן אנסלדי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סימאונה הביא גם חיזוק ארגנטינאי. כריסטיאן אנסלדי(צילום: EPA)

 

חוץ מזה, נשארו שחקנים חשובים שהיוו דמויות מפתח בשנתיים האחרונות כמו הבלמים ז'והאו מיראנדה ודייגו גודין, המגן הימני חואנפראן טורס והקשרים מריו סוארס, גבי פרננדס, קוקה וארדה טוראן. בשל כך, סימאונה אמור להציג שוב תלכיד חזק שיסתמך בעיקר על הגנה יציבה והקפדה על שמירה על רשת נקייה.

 

האם כל זה יספיק? לפחות במשחקי ההכנה אתלטיקו מדריד לא הפסידה וספגה רק שער אחד (ב-1:5 על וולפסבורג). מה שבולט בעיקר הוא השינוי בסגנון לעומת העונה שעברה, בייחוד בחלק ההתקפי.

 

שחקני אתטיקו וגביע "קראנסה" אחרי הניצחון על סמפדוריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שחקני אתטיקו וגביע "קראנסה" אחרי הניצחון על סמפדוריה(צילום: AFP)

 

כולם זוכרים היטב את שיתוף הפעולה הפורה בין קוקה לדייגו קוסטה. אשתקד נמסרו כדורי עומק רבים למתאזרח הברזילאי שהיה האיש הבולט במערך 4-4-2. בניגוד לקוסטה, חלוץ ענק שלא רק מסיים מהלכים, אלא גם מסוגל לכדרר ולייצר מצבים בעצמו, מנדזוקיץ' הוא חלוץ רחבה קלאסי שבעיקר מצטיין בסיומת ונחשב לנוגח ברמה הגבוהה ביותר.

 

בעקבות זאת, העונה תשחק אתלטיקו במערך 4-2-3-1, כאשר הקרואטי יהיה האיש הקדמי עליו תוטל עיקר מלאכת הכיבושים (ראול חימנס ישמש כמחליפו העיקרי). גרייזמן, קוקה וארדה טוראן ישחקו מאחוריו ואמורים להפעיל אותו, כאשר שימוש רב ייעשה במסירות דרך האגפים – הטורקי באגף ימין והצרפתי בשמאל. ראול גרסיה, שתרם לא מעט מהספסל אשתקד, אמור לעשות זאת גם השנה. 

 

דייגו גודין חוגג את שער האליפות במחזור הסיום במאי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דייגו גודין חוגג את שער האליפות במחזור הסיום במאי(צילום: AFP)

 

התגלית אמור להיות הקשר סאול ניגס (19) שפתח במשחק הראשון בסופר קופה מול ריאל. ומה בקשר לסימאונה? אם תהיתם כיצד הוא נשאר אחרי

שהגיע להישג שיא עליו יתקשה להתעלות במקום לעבור למועדון גדול יותר שיחתים אותו על חוזה שמן, התשובה לכך הינה מקצועית ואישית כאחד. 

 

הארגנטינאי זכה להעלאה משמעותית במשכורתו, שכעת נעה בין 4 ל-5 מיליון יורו (לעומת 2.5 מיליון אשתקד) וקרובה קצת יותר לזו אותה מרוויח קרלו אנצ'לוטי בריאל מדריד (7.5 מיליון אירו).

 

לא מדובר בעניין של מה בכך עבור מועדון בסדר הגודל של אתלטיקו, מה עוד ש"צ'ולו" נהנה ממעמד של אליל ב"ויסנטה קלדרון", מרגיש בבית ומשוכנע שיצעיד את הקבוצה להצלחות עוד כמה שנים. ועם ביטחון שכזה, בטוח שלא יהיה משעמם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דייגו סימאונה
צילום: רויטרס
מומלצים