שתף קטע נבחר

מחקר: הנקה מפחיתה ב-50% הסיכון לדיכאון

הנקה טובה לא רק לתינוק: מחקר שנערך בבריטניה בקרב כ-14 אלף אמהות מצא כי אלו שהיניקו היו בסיכון נמוך ב-50% לדיכאון אחרי לידה. הסיבה למניעת הדיכאון עדיין איננה ברורה, אך הסברה היא שההנקה משחררת הורמונים שתורמים למצב הרוח

עוד סיבה טובה להיניק: חוקרים בבריטניה מצאו כי שכיחות הדיכאון לאחר לידה הייתה נמוכה יותר אצל נשים מיניקות, בהשוואה לנשים שבחרו בתחליף חלב כמזון לתינוק. עוד נמצא כי שיעור הדיכאון עלה גם בקרב נשים שרצו להניק, אך בפועל לא עשו זאת. המחקר פורסם בגיליון החדש של כתב העת Maternal and Child Health.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

   

חולצות שד - מחאת האמהות המיניקות:

70% מהנשים: ההנקה מגבילה את האם

"את לא יכולה לכסות את השד כשאת מניקה?"

"ישבתי להיניק בצד, בשקט, והיא פשוט דרשה ממני ללכת"

 

יתרונותיו הבריאותיים של חלב האם סוקרו בהרחבה בשנים האחרונות. על פי הידוע כיום, חלב אם מכיל מרכיבים המותאמים לגילו של התינוק וכוללים גם נוגדנים התורמים להגנתו החיסונית. מהמחקרים והעדויות נמצא גם כי לתינוקות שינקו יש שכיחות נמוכה יותר של מוות בעריסה ומחלות כרוניות רבות. ארגון הבריאות העולמי ואיגודי רופאי הילדים ממליצים כיום על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה לפחות.

  

מנגד, מעט היה ידוע על יתרונות ההנקה עבור האם. החוקרים מאוניברסיטת קיימבריג' ביקשו לבדוק את הקשר בין דיכאון שלאחר לידה לבין הנקה. החוקרים ניתחו נתונים מ-13,998 לידות בדרום מערב אנגליה.

  

מהממצאים עלה כי מתוך הנשים שתכננו להיניק ועשו זאת בפועל נמצאה ירידה של 50% בסיכון לדיכאון שלאחר לידה. כל שבוע של הנקה הפחית עוד יותר את שיעור הדיכאון שלאחר לידה. מנגד נמצא כי אצל נשים שתכננו להיניק אך הצליחו או שלא רצו לעשות זאת, קפץ שיעור הדיכאון לפי שניים.

  

עדיין לא ברור מהו הקשר בין דיכאון להנקה. אחד ההסברים האפשריים שהעלו החוקרים הוא שבתהליך ייצור החלב משתחררים הורמונים המשפרים את מצב הרוח. מנגנון אפשרי נוסף שהועלה נעוץ בגורמים פסיכולוגיים: על פי הסברה הזו, ההנקה מרגיעה, משפרת את הקשר עם התינוק וגם את מצב רוחה של האם, שחשה שהיא תורמת מגופה עבור התפתחות הילד.

  

מסקר שערך משרד הבריאות על ההנקה בישראל בשנת 2012 עלה כי שיעור ההנקה באוכלוסייה היהודית בגיל חודשיים היה 70.9%. שיעור ההנקה הבלעדית היה 61.4%. באוכלוסייה הערבית שיעור ההנקה היה 87.2% ושיעור ההנקה הבלעדית 47.5%. בגיל חצי שנה שיעור ההנקה ירד ועמד על 51.5% ביהודיות ושיעור ההנקה הבלעדית עמד על 22.5%. הנתונים המקבילים בערביות היו 64.6% ו- 12.3%. בגיל שנה הנתונים ירדו עוד יותר ועמדו על 26.8% ביהודיות ו-36.9% בערביות.

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
הנקה. יתרונות רבים לתינוק - ולאם
צילום: sutterstock
מומלצים