שתף קטע נבחר

חתונה המונית? זה טוב לנישואים שלכם!

מסתבר שריבוי אורחים בחתונה משפיע לטובה לא רק על הכיס של הזוג המאושר, אלא גם על איכות חיי הנישואין שלו. כך לפי מחקר חדש שבחן גם את השפעת ריבוי הפרטנרים הקודמים על רמת הסיפוק מהנישואים

אם קיבלתם הזמנה לחתונה של חבר שלא ראיתם כבר חמש שנים ותהיתם לעצמכם מדוע אנשים מתעקשים לערוך חתונות עם מאות מוזמנים - המסקנה שבוודאי הגעתם אליה היא שהוזמנתם כדי לכסות את ההוצאות הגבוהות של האירוע. אבל, מחקר חדש שפורסם השבוע ונערך בפרויקט החתונות הלאומי באוניברסיטת וירג'יניה שבארה"ב, מצא שריבוי אורחים בחתונה משפיע לטובה לא רק על הכיס של הזוג המאושר, אלא גם על איכות חיי הנישואין שלו.

 

עוד בנושא:

קרובים לטבע: החתונה הירוקה של דנה ואודי

12 דרכים להפיק חתונה במינימום הוצאות

 

החוקרים בחנו 1300 גברים ונשים אמריקאים בגילאי 18-34 שבתחילת המחקר היו במערכות יחסים אך לא נשואים. 418 מתוכם נישאו במהלך חמש שנות המחקר, שבחן את ההיסטוריה הזוגית שלהם ביחד ולחוד לפני החתונה וכן את חיי הנישואים שאחריה. המסקנה הראשונה שהגיעו אליה היא שקיום של טקס נישואין רשמי מגדיל את הסיפוק מחיי הנישואין עצמם.

 

 

89% אחוז מהנשאלים ערכו טקס נישואין רשמי ואלו שעשו כן דיווחו על חיי נישואין מאושרים יותר ממי שלא ערך טקס כלל. החוקרים מסבירים את זה בכך שיתכן וההחלטה לא לבצע טקס יכולה להעיד על חסרונות או פערים אחרים בקשר, כמו למשל - פערים כלכליים גדולים בין בני הזוג. בנוסף, טענו החוקרים שיתכן וקיומו של טקס רשמי מראה על ביטחון בהחלטה להתחייב האחד לשני, ולכן אדם שמקיים טקס ומצהיר על כוונותיו בפומבי כנראה יהיה מחויב יותר לחיי הנישואין שלו.

 

בנוסף, בחנו החוקרים את הקשר בין מספר המוזמנים בחתונה לאיכות חיי הנישואין. לשם כך חילקו את הנשאלים לשלוש קבוצות לפי מספר המוזמנים: קבוצה א' - עד 50 מוזמנים, קבוצה ב- 51-149 מוזמנים, וקבוצה ג' עם 150 מוזמנים ומעלה. הנתונים מראים שככל שמספר המוזמנים בחתונה היה גדול יותר, כך גדלה תחושת הסיפוק מחיי הנישואין.

 

לכן, כשתשבו על רשימת המוזמנים ותתלבטו אם להזמין לחתונה שלכם גם את החבר'ה מהעבודה ואת הדודה הרחוקה שאתם בקושי מכירים, אולי כדאי שתקחו בחשבון שהנוכחות שלהם באירוע בהחלט יכולה להשפיע לטובה על העתיד הזוגי שלכם.

 

בינתיים אנחנו עומדים על 500 מוזמנים. אז ציירי לך שפם, בובה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בינתיים אנחנו עומדים על 500 מוזמנים. אז ציירי לך שפם, בובה(צילום: shutterstock)

 

מה שקורה בוגאס – לא נשאר בוגאס

דבר נוסף שעלה מהסקר הוא שהאימרה "מה שקורה בוגאס – נשאר בוגאס" אינה נכונה במקרה של מערכות יחסים, ושקשרים שאנשים חוו בעבר משפיעים על חיי הנישואין שלהם בהווה. למשל, התברר שקיום יחסי מין עם פרטנרים מעטים לפני הנישואין לרוב הראו על חיי נישואין טובים יותר: 23% מהנשאלים קיימו יחסי מין רק עם האדם איתו התחתנו וחלק זה של האנשים תיארו סיפוק גבוה יותר מחיי הנישואין משאר הנשאלים. בנוסף, מצאו החוקרים שבקרב הנשים, ככל ששכבו עם יותר גברים לפני שהתחתנו, כך הן היו פחות מאושרות מחיי הנישואין שלהן.

 

כמובן שלא רק ההיסטוריה המינית משפיעה על הקשרים שלנו, אלא גם ההיסטוריה הרומנטית: עלה כי מי שחוו מגורים משותפים או היו נשואים בעבר לאדם אחר מזה שנישאו לו, היו פחות מאושרים מחיי הנישואין הנוכחיים שלהם. עבור נשים, ילדים מנישואים קודמים הורידו מאיכות חיי הנישואין הנוכחיים באופן מובהק ואילו אצל הגברים ההבדל היה פחות קיצוני.

 

לטענת החוקרים, הממצאים הללו עולים בקנה אחד עם מחקרים קודמים שהראו שמגורים משותפים עם פרטנרים אחרים בעבר מגדילים את הסיכוי לגירושין וכן שנישואים שניים הם בעלי סיכויים יותר גבוהים לגירושין. החוקרים מסבירים שהסיבה לכך היא כנראה שניסיון קודם עם בני זוג רבים מגביר את המודעות לקיומם של בני זוג אחרים ואת היכולת להשוות את בן הזוג הנוכחי לבני זוג קודמים. בנוסף, ריבוי קשרים רומנטים בעבר משמעותו גם ריבוי פרידות, דבר שעלול להשפיע לרעה על השקפת הזוגיות.

 

לגור איתו

זוגות רבים נוהגים לעבור למגורים משותפים לפני החתונה, כצעד שאמור להקל את המעבר לחיי הנישואין, מתוך מחשבה שכך יוכלו להתרגל זה לזו. נתוני המחקר הראו שדווקא מגורים משותפים עם בני הזוג לפני החתונה השפיעו לרעה על חיי הנישואין. מסקנה מעט תמוהה, הרי הגיוני שמגורים משותפים לפני החתונה דווקא יתנו לזוג אפשרות להתרגל זה לזו ויקלו על המעבר לחיי הנישואין.

 

החוקרים מסבירים זאת בכך שלדעתם המעבר לגור ביחד קושר את בני הזוג במחויבויות כלכליות וחומריות כגון חתימת חוזה וקניית רהיטים משותפים. מחויבויות כאלו עלולות לגרום להם להתחתן מתוך אינרציה ולא מתוך החלטה אמיתית, ולמצוא את עצמם נשואים למישהו שאולי לא היו מתחתנים איתו במצב אחר.

 

בנוסף, גם לאופן קבלת ההחלטה לגבי המגורים המשותפים ישנה השפעה על איכות חיי הנישואין: ישנם זוגות שמקבלים החלטה ברורה ומושכלת לעבור לגור יחד, וישנם זוגות המעידים ש"זה פשוט קרה בלי שתכננו וזרמנו עם זה". ככל שאדם היה יותר בטוח בהחלטה שקיבל, יותר סביר שיעמוד מאחוריה מאשר אם הוא "זרם לתוך זה".

 

 

לטענת החוקרים, חשוב לקבל החלטות מושכלות לא רק בהחלטה לעבור לגור יחד, אלא לגבי נקודות ציון נוספות בזוגיות כגון קיום יחסי מין לראשונה, הגדרה רשמית של זוגיות, חתונה, ילדים וכו'. מסקנות המחקר הן שבכדי לשפר את הסיכויים לחיי נישואין מאושרים, על רווקים להיות יותר "החלטיים" מאשר "זורמים" בכל הנוגע למערכות היחסים שהם נכנסים אליהם, ורצוי שזוגות יקבלו החלטות זוגיות בצורה מחושבת ולאחר דיבור משותף ופתוח על הנושאים.

 

וכמובן, לא לשכוח הזמין את הדודה הרחוקה והחבר'ה מהצבא לחתונה. מי יודע, אולי זה לכם יעשה טוב בעתיד. שבת שלום!

 

כל הכתבות של ערוץ יחסים נמצאות גם בפייסבוק. תעשו לייק? 

 

 

ל"ערה?" – דף הפייסבוק של עדי רם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים