שתף קטע נבחר

באמצע המלחמה בדאעש: דגל ישראל בעיראק

בשעה שכוחות הארגון האיסלאמי הקיצוני משתלטים על שטחים בעיראק, נערך בחבל כורדיסטן פסטיבל לציון שאיפות העצמאות של האזור. באופן מפתיע, חיילים מקומיים הניפו את דגל ישראל לצד דגל טורקיה. איך זה קרה?

ביום שבת האחרון נערך בדהוק, העיר השלישית בגודלה בחבל כורדיסטן שבעיראק, פסטיבל לציון השאיפות לעצמאות החבל בהשתתפות תושבים מקומיים ואנשי כוחות הביטחון: למרבה ההפתעה, חיילים כורדים, שבימים אלה מנסים לבלום ביחד עם האמריקנים את הסתערות ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש), הניפו את דגלי ישראל וטורקיה זה לצד זה.

 

עוד חדשות בעולם :

נחש קוברה נהרג - הראש שלו הכיש את השף

דרמה באוקראינה: 'טנקים רוסיים פלשו בדרום'

 

הסיבה לאקט הלא שגרתי היא שגם טורקיה וגם ישראל הפכו לאחרונה למדינות התומכות בעצמאותם של הכורדים בעיראק. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בחודש יוני, כשהחל המשבר החריף בעיראק, כי "אנחנו צריכים לתמוך במאמצים הבינלאומיים לחיזוקה של ירדן ולתמוך בשאיפת הכורדים לעצמאות". הצהרתו זכתה לגל של תגובות בעולם הערבי, כולל מצד איראן שהתייחסה לכך בביטול. 

 


נלחמים בדאעש לצד צבא עיראק. כוח כורדי ליד העיירה גוור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נלחמים בדאעש לצד צבא עיראק. כוח כורדי ליד העיירה גוור(צילום: רויטרס)
כמה ימים קודם להצהרת נתניהו דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי מכלית נפט מחבל כורדיסטן שבעיראק עגנה לראשונה בנמל אשדוד.

על פי הדיווח, מדובר בעסקת הנפט העצמאית הראשונה שביצעו הכורדים חרף האיומים מצד הממשל המרכזי בבגדד. פוליטיקאים עיראקים יצאו בחריפות נגד המהלך, ואף כינו אותו בגידה. בחבל כורדיסטן הכחישו את הדיווח בסוכנות הידיעות. 

 

ג'אנג סאגניג, יליד חבל כורדיסטן ועמית מחקר במרכז משה דיין למחקרי המזרח התיכון ואפריקה, סיפר היום (יום ב') ל-ynet כי התקשורת הכורדית והתושבים המקומיים מדברים רבות על היחסים בין כורדיסטן לבין ישראל. "אני יכול לומר בכנות שההצהרות הישראליות על תמיכה בכורדיסטן הצטיירו כמהלכים אמיצים בעיני הכורדים, שמרגישים מבודדים באזור באותו אופן שישראל מרגישה.

מיד אחרי דבריו של נתניהו, הרשתות החברתיות התמלאו בדגלי ישראל ובתמונות שמתעדות את שיתוף הפעולה ההיסטורי בין שני העמים".  

 

לדברי סאגניג, אחת מהסיבות המרכזיות לכך שהכורדים מרגישים קרובים לישראל היא שרבים מהם מאמינים ששני העמים רואים באותה עין את המציאות במזרח התיכון וחווים תוקפנות דומה מצד מדינות אזוריות. "סיבה נוספת היא שהחברה הכורדית היא בעלת אופי חילוני. אף שרוב הכורדים הם מוסלמים, לערכים החילוניים בחיים הפוליטיים והחברתיים יש עדיפות על פני הדת". לכן, הוא הסביר, הנפת דגל ישראל במהלך פסטיבל העצמאות לא עורר שום תגובה או מורת רוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דווקא בנושא הכורדים הן משתפות פעולה. דגלי ישראל וטורקיה בכורדיסטן
מומלצים