שתף קטע נבחר

סכנת שיתוק בהונג קונג: סין מונעת דמוקרטיה

תקווֹת הפרו-דמוקרטיים בקולוניה הבריטית לשעבר, שהוחזרה לסין ב-1997 וזוכה למידה רבה של אוטונומיה, התנפצו. סין החליטה שבבחירות ב-2017 לא תהיה התמודדות חופשית, והמחאה מאיימת לשתק את המרכז הכלכלי

פעילים פרו-דמוקרטים בהונג קונג הודיעו היום (א') כי בכוונתם לשתק את המרכז הכלכלי של הונג קונג אחרי שהפרלמנט הסיני דחה היום את תביעותיהם לקיים בחירות חופשיות לגמרי לתפקיד המנהיג של הקולוניה הבריטית לשעבר, בחירות שייערכו בשנת 2017.

 

עוד חדשות בעולם :

 

ועדה בפרלמנט הסיני החליטה שבבחירות יעמדו לבחירה רק שניים או שלושה מועמדים, וכולם יצטרכו קודם לכן לזכות בתמיכת הרוב בוועדה מיוחדת, שסביר להניח כי תהיה מלאה בנאמני המשטר בבייג'ינג.

מחאה בהונג קונג, הערב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאה בהונג קונג, הערב(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

החלטת ועדת ה-NPC, שהיא הפוסקת העליונה בנוגע לענייניה הדמוקרטיים של הונג קונג, כמעט לא תאפשר לדמוקרטים מהאופוזיציה להתמודד בבחירות. מאות פעילים הדורשים מבייג'ינג לאפשר קיום בחירות אמיתיות וחופשיות נערכו לקיים הפגנה ביום ראשון בלילה (לפי השעון המקומי, אחר הצהריים שעון ישראל) כדי להשיק רשמית את קמפיין ההתקוממות העממית.

 

"היום זה לא רק היום השחור ביותר בתולדות ההתפתחות הדמוקרטית של הונג קונג, היום זה גם היום השחור ביותר של 'מדינה אחת, שתי שיטות'", אמר בני טאי, פרופסור למשפטים וממנהיגי המחאה הדמוקרטית בהונג קונג. בדבריו על "מדינה אחת, שתי שיטות" התייחס לנוסחה שבמסגרתה הונג קונג הקפיטליסטית, עם אוכלוסייה של 7.2 מיליון איש, הוחזרה לשלטון סין הקומוניסטית ב-1997.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הרפורמה הפוליטית היא גורם חיכוך בין התנועה הפרו-דמוקרטית בהונג קונג למשטר בייג'ינג מאז שבריטניה השיבה את העיר לשלטון סיני לפני 17 שנה. במקאו השכנה, אזור מנהלי מיוחד שהיה קולוניה פורטוגלית, המנהיג והמועמד היחידי פרננדו צ'וי "נבחר מחדש" היום על-ידי צוות של 400 איש, רובם כאלה הנאמנים למשטר בבייג'ינג.

 

עשרות ניידות משטרה ומאות שוטרים נפרסו מחוץ למטה הממשלה בהונג קונג בשעה שאנשים החלו להתכנס בשעת לילה מאוחרת ביום

ראשון. גם גשם כבד שירד לפרקים לא הניא אותם. חלק משוחרי הדמוקרטיה בהונג קונג טוענים שהמהלך שביצעה בייג'ינג היום נועד לקדם דמוקרטיה "מזויפת" בסגנון סיני.

 

החלטת הוועדה היום עדיין תצריך אישור של שני שלישים מחברי הגוף המחוקק של הונג קונג, שבו יושבים 70 איש. מכיוון שלפרו-דמוקרטים שם יש יותר משני שלישים מהמושבים, סביר להניח שההחלטה לא תאושר. במקרה כזה המנהיג הבא של הונג קונג ייבחר על-ידי ועדת בחירות מצומצמת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עצרת מחאה בהונג קונג - בדרך להתקוממות גדולה יותר?
צילום: AP
מומלצים