שתף קטע נבחר

30 לנפילת שראל: מחלוקת על כיתוב המצבה

בני משפחתו של מפקד פלס"ר גבעתי שנהרג ביקשו להוסיף למצבתו את המילים "תבנה ותיכונן" בהקשר של יישוב שפונה בהתנתקות. משרד הביטחון סירב

מאות בני משפחה וחברים הגיעו הבוקר (ב') לבית העלמין בקריית ארבע לציון 30 למותו של רב-סרן בניה שראל, מפקד פלס"ר גבעתי, שנהרג ברפיח במהלך מבצע צוק איתן. בהתאם לבקשת המשפחה הסכימו גורמי הצבא לכתוב על המצבה שהוצבה על הקבר הטרי כי שראל נהרג ב"פאתי מורג", שם היישוב הישראלי שפונה לפני תשע שנים בתוכנית ההתנתקות. אולם בקשת אביו של שראל, הרב שלום שראל, להוסיף את צמד המילים "תבנה ותיכונן", נדחתה.

 

משמעות המילים היא כי היישוב עתיד להבנות מחדש בהתאם לפסוק המדבר על העיר ירושלים. "קיבלנו את הגזרה הזאת בהבנה", אמר האב השכול. "אין לנו כוונה להאבק עם ההחלטה ולצאת בהליך משפטי מתוך הבנה שהמטרה היא לשמור על אחידות המצבות אך מצד שני זה מאכזב".

המצבה של שראל ()
המצבה של שראל

 

התיעוד האחרון של בניה - כתב ynet יואב זיתון התלווה ללוחמי גבעתי ביום רביעי בדרום רצועת עזה: 

האב הדגיש כי לא מדובר בהחלטה פוליטית, אלא ברצון לשמור על נוסח אחיד. "אנחנו מאמינים שמורג תשוב להתקיים בעתיד ושמחים ששם הישוב מורג נרשם על המצבה", סיכם.

 

ראש מועצת קריית ארבע-חברון, מלאכי לוינגר אמר כי "בניה היה מחובר למורשת ולארץ ישראל, מצבתו תישאר לנו כזיכרון ממורשתו ותזכיר לנו את הפגיעה הקשה במפעל ההתיישבות נפילתה של התיישבות ענפה ושאסור שמקרה כזה ישנה".

 

שראל נהרג ביחד קשרו, סמל-ראשון ליאל גדעוני ז"ל, וסגן הדר גולדין ז"ל בהיתקלות עם מחבלים בעת אחת מהפסקות האש בין חמאס לישראל.

 

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה כי "ניתן להוסיף כיתוב לקברי חללי צה"ל, באמצעות ה'כיתוב האישי' על גבי הקבר. זאת לצד מצבת החלל, שלגביה קובע חוק בתי קברות צבאיים קריטריונים ברורים ואחידים, שנועדו לשמור על אחידות וממלכתיות בהנצחת חללי מערכות ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי יהושוע, "ידיעות אחרונות"
רס"ן בניה שראל ז"ל
צילום: יוסי יהושוע, "ידיעות אחרונות"
מומלצים