שתף קטע נבחר

סקוטלנד בדרך לעצמאות: 47% בעד היפרדות

ב-18 בספטמבר ייערך בסקוטלנד משאל עם היסטורי בשאלה אם להיפרד מבריטניה לאחר יותר מ-300 שנות איחוד. סקר חדש מצביע על הישג דרמטי למחנה "כן" לעצמאות - 47 אחוזי תמיכה. היעד: 50 אחוזי תמיכה ועוד אחד

המלכה הבריטית אליזבת השנייה צריכה להתחיל לדאוג מאובדן נכסים? ב-18 בספטמבר ייערך בסקוטלנד משאל עם לעצמאות מהממלכה המאוחדת, והמתח רק הולך וגובר, בייחוד לאחר פרסומו אתמול (יום ב') של סקר חדש ומעודד מבחינת מצדדי העצמאות.

 

עוד חדשות בעולם :

גרמניה זוכרת את הנכים שנרצחו ע"י הנאצים

האו"ם: מעשי דאעש - פשעים ואולי אף רצח עם

ברזיל תכתיר את הנשיאה הירוקה הראשונה? 

 

לפי הסקר שבוצע עבור העיתונים הבריטיים "סאן" ו"טיימס" הלונדוני, שיעור התומכים בעצמאות סקוטלנד עומד על 47 אחוזים. מדובר בעלייה של שמונה אחוזים מאז הסקר האחרון שנערך בתחילת אוגוסט, ומאז העימות הטלוויזיוני שנערך בשבוע שעבר בין ראש הממשלה הסקוטי אלכס סלמונד, יו"ר "המפלגה הלאומית הסקוטית" ומהתומכים הגדולים בעצמאות, לבין מנהיג מחנה "לא" לעצמאות בראשות אליסטר דרלינג. שיעור המתנגדים לעצמאות עמד על פי הסקר על 53 אחוזים בלבד, ירידה של ארבעה אחוזים לעומת סקר מאמצע אוגוסט ושל שמונה אחוזים מאז תחילת אוגוסט.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סלמונד הוכרז כמנצח בעימות האחרון, אולם בזה שקדם לו הייתה ידו של דרלינג על העליונה.

 

הסקר המעודד מבחינת התומכים בעצמאות סקוטית נערך על ידי מכון YouGov.

העיתון הבריטי "טלגרף" דיווח אמש כי סקר אחרון שנערך על ידי אותו מכון באמצע אוגוסט הראה כי 43 אחוזים מבעלי זכות הבחירה בסקוטלנד הביעו נכונות להיפרד מבריטניה לאחר יותר מ-300 שנות איחוד עם אנגליה, ו-57 אחוזים מתנגדים. נשאלים שלא החליטו עדיין כיצד להצביע הוצאו מתוך הסקר. בסקר מתחילת אוגוסט עלה ששיעור התמיכה בעצמאות עמד על 39 אחוזים לעומת התנגדות מצד 61 אחוזים מהנשאלים.

 

למעשה, מספר גדול של סקוטים עדיין לא החליטו כיצד להצביע או שלא הביעו את עמדתם בפומבי, ולכן התוצאה הסופית ביום הבחירות יכולה להיות שונה לגמרי ממה שמציגים הסקרים.

 

ראש מחנה ה"כן". ראש ממשלת סקוטלנד אלכס סלמונד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ראש מחנה ה"כן". ראש ממשלת סקוטלנד אלכס סלמונד(צילום: gettyimages)

תומך בהישארות בבריטניה. אליסטר דרלינג (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
תומך בהישארות בבריטניה. אליסטר דרלינג(צילום: gettyimages)

מי ירקוד בסוף משאל העם? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מי ירקוד בסוף משאל העם?(צילום: רויטרס)

בלייר ג'נינקס, מנכ"ל התנועה "כן" לעצמאות סקוטלנד, אמר בתגובה לסקר החדש: "זהו סקר פורץ דרך שמראה של'כן' יש מומנטום גדול - מדובר בשיא של כל הזמנים בתמיכה ב'כן' בסקרים שנערכו על ידי YouGov ובעלייה של שמונה אחוזים מ'לא' ל'כן' בשלושה שבועות בלבד. אנו זקוקים לעוד שלושה אחוזים בלבד כדי להשיג 'כן' לסקוטלנד".

 

בלייר מקדוגל מהמחנה היריב "עדיף ביחד" הגיב גם כן ואמר: "אנו צריכים שהרוב הדומם שתומך ב'לא' יצביע כדי לעשות את חלקו. בין שבהצבעה ביום הבחירות, בדפיקה על דלתות, בטלפונים ושכנוע חברים ומשפחה, הרוב הדומם צריך לחוש בטוח להשמיע את קולו. לא נהיה שאננים לשנייה אחת, ונעשה כל שביכולתנו להבטחת העתיד של סקוטלנד בתוך בריטניה".

 

ב-15 באוגוסט פרסם מכון YouGov ממוצע של ששת הסקרים האחרונים בסוגיית עצמאות סקוטלנד, ואז עמד שיעור התומכים בהיפרדות מבריטניה על 43 אחוזים לעומת 57 שמתנגדים למהלך זה. הסקר האחרון של מכון YouGov הוא הראשון שבו השיג מחנה התומכים בעצמאות יותר מ-40 אחוזי תמיכה, והראשון שבו מחנה ה"לא" קיבל פחות מ-50 אחוזים.

 

ממשלת בריטניה הבהירה בעבר כי אם רוב פשוט (50 אחוזים ועוד אחד) יצביע בעד עצמאות, אז סקוטלנד תהפוך למדינה עצמאית לאחר תהליך של משא ומתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הישג גדול למחנה ה"כן"
צילום: AFP
מומלצים