שתף קטע נבחר

ל-40 תלמידים אין מקום בתיכון: "הופקרנו"

תלמידים ותלמידות ערבים מרמלה שהיו אמורים להתחיל ללמוד בכיתה ט' נותרו ללא מסגרת. "מנסים להכריח אותנו ללמוד בתיכון שאיננו מעוניינים בו", אמרו. "יהודים היו מקבלים יחס אחר", אמר אחד ההורים

שנת הלימודים תשע"ה נפתחה אתמול ויותר משני מיליון תלמידים פקדו את מוסדות החינוך, אולם לכ-40 תלמידים ותלמידות ערבים תושבי רמלה לא נמצאו מקומות בבתי הספר. התלמידים, שאמורים להתחיל את לימודיהם בכיתה ט', נותרו ללא מסגרת חינוכית ועדיין מנסים יחד עם הוריהם למצוא פתרון. אחד ההורים אמר ל-ynet: "אם הם היו יהודים, הם היו מקבלים יחס אחר. אנחנו ערבים, אז מפקירים אותנו".

 

עוד בחדשות:

 

בעירייה הסבירו כי חלק מהתלמידים לא נרשמו בזמן, ואחרים מתעקשים ללמוד בתיכון שבו לא נותר מקום פנוי. "ילדינו לא השתתפו בפתיחת שנת הלימודים כי לא מצאו להם מקומות בתיכון. כמעט 40 תלמידים נשארו ברחובות, ואין להם לאן ללכת", אמר אותו הורה. "לצערי, הבעיה הזאת לא טופלה בזמן על-ידי האחראים בעירייה למרות הפניות שלנו". לדבריו, עתה מתכוונים ההורים להפנות את התלונות ישירות למשרד החינוך: "היום נשקול איך לפנות אליהם כדי לסייע לתלמידים".

 

תלמידים מרמלה העולים לתיכון ונותרו ללא מקום             (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
תלמידים מרמלה העולים לתיכון ונותרו ללא מקום (צילום: חסן שעלאן)

הממונה על החינוך במגזר הערבי ברמלה, חסן אבו עביד, אמר: "הבעיה אצלנו בעיר קיימת זה שנים רבות. לא בונים בתי ספר חדשים ברמלה, וכך קרה שלכמעט 40 תלמידים אין מקומות בבתי הספר. חלקם לא נרשמו בזמן, והאחרים סירבו ללמוד בתיכון 'דרור' (הטכנולוגי) כי רצו ללמוד בתיכון אחר, השייך לרשת אורט".

 

לדבריו, "אנחנו מטפלים בנושא מול אגף החינוך והעירייה. אנו רוצים להכריח אותם לקלוט את כל התלמידים, אבל לצערנו אין מקומות". התלמידים מצדם מסרבים להתפשר: "האחראים מנסים להכריח אותנו ללמוד בתיכון הטכנולוגי, אבל אנחנו לא רוצים. בחרנו בתיכון השני. זכותנו לבחור איפה ללמוד. כל תלמיד יודע מה הוא רוצה, וצריכים לכבד את בחירתנו".

 

תלמיד אחר הוסיף: "הייתי רוצה להשתתף בפתיחת שנת הלימודים החדשה, אבל לא האמנתי שכבר יומיים עברו ואני ועוד תלמידים נשארנו בחוץ ומחכים עד שיקבלו אותנו בתיכון. מגיע לנו ללמוד בבית ספר כמו כל השאר. זה שלא דואגים לנו אומר שאף אחד לא מתעניין בעתידנו. זורקים אותנו כמו כלבים". הוא הוסיף: "אנו לא נשתוק על דבר כזה. אם לא נחזור ללימודים, ננקוט צעדים נוספים כמו הפגנות ונקרא גם להשבתת הלימודים".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "רישום תלמידים הוא באחריות הרשות המקומית ובסמכותה. המשרד לא קיבל פנייה כזו מהורים. אם תתקבל, הנושא ייבדק ויטופל במהירות האפשרית".

 

מעיריית רמלה נמסר, כי היא "דוחה בשאט נפש את הניסיון הנואל להציג את הנושא על רקע יחסי יהודים ערבים. רמלה היא דוגמא ומופת לדו קיום ויחסים של שכנות טובה בין כלל הקהילות, לרבות בין יהודים לערבים". עוד הדגישו בעירייה כי מערכת החינוך בעיר זכתה השנה בפרס החינוך הארצי ומקיימת פעילות ענפה בנושא חיים משותפים בין כלל בתי הספר בעיר, יהודים, ערבים, דתיים וחילוניים. "לכל תלמידי העיר ללא הבדל דת, גזע ומין יש מקום בבתי הספר ברמלה המקדמים אותם בברכה".

 

עוד נמסר: "שני בתי הספר המיועדים למגזר הערבי, אורט מקיף ערבי וביה"ס דרור, ערוכים ומוכנים לקליטת התלמידים. במהלך חודשי הקיץ נערכו שיפוצים נרחבים בבתי הספר כדי לאפשר סביבה לימודית מזמינה ומתקדמת". הם דחו את הטענות שלפיהן התלמידים לא שובצו בגלל חוסר מקום, ומסרו כי כמה תלמידים נרשמו ללימודים ביומיים האחרונים ולא במועד הרישום הנדרש. "למרות זאת אגף החינוך ובתי הספר מטפלים בפניות אלה והתלמידים ישובצו לבתי הספר בהתאם לכללים. העירייה תמשיך ותפעל לרווחתם והצלחתם של כלל תלמידיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
תלמידים שנותרו ללא מקום בבתי הספר ברמלה
צילום: חסן שעלאן
הממונה על החינוך במגזר הערבי ברמלה, חסן אבו עביד
מומלצים