שתף קטע נבחר

בטעם רע: נסגרה מסעדת בשר הכלבים

נשיאי דרום קוריאה היו בין אלה שפקדו את המסעדה המפורסמת בסיאול. לאחרונה הוגשה שם מנת נזיד הכלבים האחרונה אחרי 30 שנות פעילות. הסיבה: צעירים לא רצו לאכול בשר שמגיע מחברו הטוב של האדם

במשך יותר מ-30 שנה התמחתה השפית הדרום קוריאנית או קיום-איל בבישול מעדן עממי מסורתי: בשר כלב, ובפרט נזיד כלבים בשם "בושינטאנג". אך ניסיון החיים של האישה בת ה-58 עם המאכל שנאכל במשך מאות שנים בקוריאה עתיד להיות היסטוריה לאור ירידה ניכרת בביקוש לבשר כלב במדינה, בעיקר בקרב הקהל הצעיר. דאגיו, מסעדת בשר הכלבים המפורסמת שפתחה השפית בלב סיאול בשנת 1981, הגישה את מנת הבושינגטאנג האחרונה בשבוע שעבר.

 

עוד חדשות בעולם :

 

"יש פער דורות גדול מדי", הסבירה. "אין במסעדה לקוחות צעירים". השפית הוסיפה כי לדעתה דרום קוריאנים צעירים גדלו וצפו בתוכניות טלוויזיה שהציגו גידול גורים וחיות מחמד אחרות, דבר שהרס לצופים את התיאבון לבשר כלב. היא אמרה שהיא מרגישה שהקהל הצעיר במדינה מתרחק מהמסורת על ידי סירובו לאכול כלבים. "כשאני רואה צעירים במסעדה שלי, זה כל כך משמח אותי". קיום-איל מתכננת לפתוח מחדש את המסעדה שלה בתור דיינר ברביקיו קוריאני.

"במסעדה כבר אין לקוחות צעירים". או מדגימה את בישול הנזיד המפורסם (צילום: AP) (צילום: AP)
"במסעדה כבר אין לקוחות צעירים". או מדגימה את בישול הנזיד המפורסם(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

בשנות ה-20 לחייה נסעה השפית ברחבי דרום קוריאה כדי ללמוד מתכונים לבישול בשר כלבים בכל מחוז במדינה. במהלך תקופת הפיוס בין צפון קוריאה לדרום קוריאה בתחילת העשור הקודם, היא אף נסעה לפיונגיאנג כחלק ממשלחת של אנשי עסקים וטעמה כעשרה מתכוני בשר כלבים שונים, בהם נזיד כלבים וטופי כלבים, שתי מנות שהוגשו במלון קוריו בצפון קוריאה שנחשב לאחד מבתי המלון הטובים ביותר במדינה. קיום-איל התאימה ושיפצה מנות מפורסמות רבות במסעדה שלה כך שיכללו בשר כלבים. כך למשל החליפה בשר בקר בבשר כלב במנת הדגל הקוריאנית ביבימבאפ הכוללת בשר ואורז.

 

הוויכוח לגבי אכילת כלבים במדינה האסייתית חי ובועט בשנים האחרונות, ובא לידי ביטוי במיוחד בתקופת הקיץ. בשלושת "ימי הכלב" בעונה החמה, שנחשבים מהימים החמים ביותר של השנה, אזרחים רבים עומדים בתור למנה של בשר כלב טחון עם ירקות בתוך מרק אדום חם, ומאמינים כי המאכל מעניק להם את הכוח להתמודד עם החום העז של הקיץ. פעילי זכויות אדם מפגינים באופן קבוע בקרבת מקום וקוראים לאנשים לא לאכול את חברו הטוב ביותר של האדם.

"צעירים מושפעים מדי מסדרות טלוויזיה". כלב נח מחוץ למסעדה בסיאול (צילום: AP) (צילום: AP)
"צעירים מושפעים מדי מסדרות טלוויזיה". כלב נח מחוץ למסעדה בסיאול(צילום: AP)
 

סגירתה המסעדה של או, שזכתה לכינוי "ארץ הקודש של הבושינטאנג" ושפוקדים אותה באופן קבוע שני הנשיאים לשעבר לי מיונג-באק ורו מו-היון, מציגה גישה כלפי כלבים שהולכת וצוברת תאוצה בקרב הקהל הדרום קוריאני הצעיר. המסעדה של או מכרה כ-700 קערות של נזיד כלבים מדי יום בשנות ה-80. בשנים האחרונות היא מכרה פחות ממחצית הכמות הזו.

 

אמנם לא קיימים נתונים רשמיים לגבי תעשיית בשר הכלבים במדינה, אך ספקי בשר כלבים למסעדות העידו כי הצריכה נמצאת בירידה חדה. מזכיר הארגון של חקלאי הכלבים במדינה, צ'וי יאנג-אים, אמר כי בשר כלבים, שהיה הבשר הפופולרי ביותר אחרי בקר, חזיר ועוף, נעקף כיום על ידי ברווז, אך עדיין צפוי להישאר בתפריטי המסעדות בתקופה הקרובה. הוא העריך כי כשני מיליון כלבים נאכלים בשנה במדינה.

 

כלבים הם מאכל מקובל גם במדינות כמו סין ווייטנאם. המסורת של אכילת בשר בדרום קוריאה היא ארוכת שנים. ספר מהמאה ה-17 על רפואה קוריאנית אף מהלל את היתרונות הבריאותיים שבאכילת החיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
או מבשלת את נזיד הכלבים "בושינטאנג"
צילום: AP
מומלצים