שתף קטע נבחר

משרד החינוך: בית שמש לא ניצלה תקציבים

לטענת משרד החינוך, בין השנים 2014-2009 ניצלה העירייה רק כ-30 אחוז מהתקציב לבניית כיתות חדשות. חלק גדול ממנו היה מיועד למגזר החרדי. "יש להם בעיה קשה, זה נתון עגום". העירייה: "אין מגרש פנוי בעיר שאינו בנוי"

עיריית בית שמש הייתה יכולה אולי למנוע את העימות שנוצר בעקבות הקמת החומה להפרדת תלמידים חילונים ודתיים בבית ספר בעיר, אם הייתה מנצלת טוב יותר את תקציבה. מנתונים שהגיעו היום (ד') ל-ynet עולה כי העירייה ניצלה רק כשליש מהתקציב לבניית כיתות שאותו העביר לה משרד החינוך.

 

 

על פי הנתונים, בין השנים 2014-2009 תקצב מינהל הפיתוח במשרד החינוך את בנייתן של 161 כיתות לימוד חדשות בבית שמש, בשטח של כ-20 אלף מ"ר, כאשר החלק הארי של התקציב יועד עבור המגזר החרדי. משרד החינוך תקצב את העירייה בסכום של 97,4 מיליון שקל, אלא שבפועל, נכון להיום, ניצלה העירייה רק 27,5 מיליון שקל, שהם כ-30%. עבור בינוי כיתות גן במהלך אותן שנים תקצב משרד החינוך את העירייה ב-21,4 מיליון שקל לבינוי 29 כיתות גן. בפועל, עד היום נוצלו רק 1,9 מיליון שקל.

 

 (צילום: נחשון פיליפסון) (צילום: נחשון פיליפסון)
(צילום: נחשון פיליפסון)

החומה שהוקמה בבית הספר ושלטים שתלו ההורים (צילום: נחשון פיליפסון) (צילום: נחשון פיליפסון)
החומה שהוקמה בבית הספר ושלטים שתלו ההורים(צילום: נחשון פיליפסון)
 

"כל רשות מגישה למשרד החינוך בקשה לבינוי חדש, ואם נמצא הצורך לכך - הדבר מאושר", מסבירים היום גורמים במשרד החינוך. "הרשות מגישה את כל מסמכי הקרקע ואז אנו מאשרים פרוגרמה חינוכית שמגדירה את גודל בית הספר ואת כל הפונקציות שצריך לבנות. לאחר מכן מכינה הרשות תכנון אדריכלי וברגע שאנחנו מאשרים אותו, ניתנת מסגרת תקציבית והרשות יוצאת למכרז ומקבלת מאיתנו אישור להתקשר עם הקבלן. בית שמש ניצלה רק שליש מהתקציב לבניית הכיתות שנתנו לה. אנחנו העמדנו תקציבים, אבל בניית הכיתות היא באחריות הרשות. יש לבית שמש מגרשים, תוכניות ותקציב - והם לא בונים. חובת ההוכחה חלה עליהם, אלא שיש להם בעיה קשה של ניצול תקציבים. 30% ניצול בחמש שנים זה נתון עגום".

 

מחר: דיון בבית המשפט

בבית משפט השלום בירושלים יתקיים מחר (ה') דיון בבקשת משרד החינוך לפנות באופן מיידי את האגף לבנות חרדיות שפתחה עיריית בית שמש בבית ספר 'שפות ותרבויות'. השופט גד ארנברג קבע כי עד ההכרעה, אסור לעמותת מרכז החינוך העצמאי לתלמוד תורה (משכנות דעת בית יעקב), לבצע שימוש בכל חלק ממבנה בית ספר 'שפות ותרבויות', ללא קבלת אישור בכתב ממשרד החינוך. קודם לכן הוציאה מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן, צו סגירה למתחם.

 

הסערה סביב בית הספר החלה ביום ראשון, יממה לפני פתיחת שנת הלימודים. עיריית בית שמש טענה למצוקת מקום בבית הספר החרדי וראש העירייה משה אבוטבול החליט להקצות כיתות לתלמידות במבנה של בית הספר החילוני "שפות ותרבויות". לשם כך נבנתה ביום ראשון החומה בבית הספר, שאמורה להפריד

 בין התלמידים החילונים לילדות החרדיות. הדבר גרר מחאה של הורי התלמידים החילונים, שטענו כי העירייה הפקיעה כיתות מוזיקה ומחשבים לטובת המהלך. ההורים התעמתו עם הקבלן שבנה את החומה והשביתו את פתיחת שנת הלימודים.

 

דובר עיריית בית שמש, מתי רוזנצוייג, הגיב לטענות משרד החינוך לגבי ניצול התקציב: "עיריית בית שמש הציבה את בניית מבני חינוך בקדמת סדר העדיפויות העירוני ורק בימים אלה אנו חונכים ארבעה מבנים חדשים לבתי ספר. לצערנו, איננו מקבלים ממשרד החינוך את מלוא שיתוף הפעולה הנדרש לפתרון מצוקת מבני החינוך בעיר. אפילו לפי תוכנית אב שהזמין משרד החינוך עצמו, קיים חוסר של 400 כיתות לימוד בעיר".

 

רוזנצוויג הוסיף כי "משרד החינוך אינו מוכן להתחשב בטופוגרפיה הקשה של בית שמש, אשר גורמת לעלויות גבוהות יותר של הבנייה, וקיים חוסר קבוע של 20% בתקצוב של כל מבנה. המשרד אינו מתחשב בעובדה ששטחי הציבור מלאים בקראוונים שהוצבו כפתרון זמני עבור ילדי החינוך החרדי, ונצטרך שיתוף פעולה עם משרד החינוך לצורך הכשרת מתחמים לקליטת הקראוונים שיפונו משטחי הציבור. כיום אין בבית שמש מגרש אחד לבניית בית ספר, פנוי ונקי מחסמים, אשר אינו בנוי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נחשון פיליפסון
חומת ההפרדה בבית שמש
צילום: נחשון פיליפסון
מומלצים