שתף קטע נבחר

מצלמות, טלוויזיות ומטבח ב-4K

טלוויזיות קעורות, מסכי 4K, מצלמות ובית חכם אחד. פנסוניק הציגה בתערוכת IFA שבברלין את העתיד הטכנולוגי על פי תפיסתה, והוא אכן, נאה למדי

את חברת פנסוניק אתם מכירים כבר הרבה שנים. הם השם מאחורי מכונות הגילוח, תנורים, מקררים, טלוויזיות, מערכות סטריאו ולמעשה כמעט כל דבר המופעל על חשמל וסוללות. בתערוכת IFA 2014 שנערכה בברלין, הציגה פנסוניק את החזון שלה לבית החכם של העתיד הרחוק, וגם את המוצרים החדשים שיגיעו אלינו השנה.

 

 

הקעור והחד

פנסוניק הציגה את סדרת הטלוויזיות החדשה שלה, המכילה דגמים בגודל 85, 65 ו-55 אינץ'. המסכים בסדרת 900 מסוגלים להציג תמונה ברזולוצייה של 3840x2160 או Ultra HD כשהם מציגים, לפחות על פי מה שהצלחנו להתרשם בזמן התערוכה, תמונה חדה, בהירה וברורה עם צבעים משכנעים. כצפוי, החברה לא דילגה על הטרנד האחרון והציגה גם היא מסך OLED קעור אך מעבר לכך לא פירטה לגבי יכולותיו. כמו כן, מותג האודיו המוכר Technics חזר לתחום עם סט רמקולים ומגבר מעוצבים ואיכותיים המגיעים בשני דגמים בגדלים שונים.

 

 

מצלמת 4K חדשה

בתערוכה הוצג דגם ה-FZ1000. דגם זה הדומה בצורתו הכללית ל-GH4 המפורסמת, מכיל פחות אפשרויות טכניות המיועדות לאנשי מקצוע המשתמשים בה ככלי עבודה. התכונה העיקרית בדגם זה היא היכולת לצלם וידאו ב-4K. למעשה הווידאו הוא בתקן Ultra HD שהוא מעט קטן יותר מ-4K, כשניתן לצלם ב-25 או 30 פריים לשניה בלבד.

 

דגם FJ-1000 - מצלמת 4K עם עדשה קבועה (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
דגם FJ-1000 - מצלמת 4K עם עדשה קבועה(צילום: שחר שושן)

 

אך אולי ההבדלים הכי חשובים כאן הם שהחיישן עוד יותר קטן מה-GH4 ושהעדשות כאן אינן מתחלפות, כשישנה רק עדשה אחת של 400 מילימטר המובנית בגוף המכשיר. מחירו באירופה הוא 890 יורו לכל העסק לעומת 1300 יורו רק לגוף המצלמה. ה-GH4 נמכרת בישראל ב-8,000 שקל לגוף ו-ב-12 אלף שקל עם עדשה מקורית.

 

ridiculously photogenic action cam (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
ridiculously photogenic action cam(צילום: שחר שושן)
 

 

כמו כן הציגה החברה את מצלמת הספורט שלה, ה-Action Cam המצלמת גם היא ב-4K ללא מקליט חיצוני. המצלמה ניתנת להצבה כמעט על כל מכשיר, אך במקום להיות יחידה אחת, היא בנויה מעדשה המחוברת בכבל אל מכשיר ההקלטה, שבו נמצא המסך ושלל הכפתורים. מצד אחד זה מצוין כי אפשר לראות מה שהמצלמה רואה בזמן שהיא מותקנת במקומה, וללא מכשירים חיצוניים. מצד שני במקום יחידה אחת קטנה, יש כאן סרבול מסויים.

 

בית המחר

בביתן מיוחד במרכז האזור של פנסוניק, הציבה החברה את הדוגמה לבית העתיד על פי תפיסתה. המבנה כלל סלון, מטבח וחדר שירותים שעיקרו היה דווקא באזור המראה. במטבח העתיד כל המכשירים מובנים בתוך האי שבמרכז המטבח. המדיח, המקרר, התנור, הכל מובנה ישירות באי, ומוסתר תחת חיפוי אחיד כך שלא ניתן לזהות שבכלל נמצאים שם מכשירים.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

מטבחי העתיד

הכירים החשמליות פועלות כמו כל כירה חשמלית אחרת, אך כאן במקום ארבעה או חמישה אזורים מוגדרים ועגולים, ישנם כמה עשרות אזורים מרובעים קטנים, הנדלקים לפי מיקום הפריט שהונח עליהם. בכך ניתן למקם תבנית מלבנית, שני סירים קטנים וסיר אובלי בו זמנית. היות וזיהוי הפריטים על משטח הבישול נעשה על ידי חיישן לחץ, הוא מסוגל להציג את משקל הפריט על מסך המגע המובנה בכירים. עד כה מדובר במכשירים שהיו קיימים במידה זו או אחרת בשוק, אך החלק החדשני כאן הוא העובדה שהכירים מסוגלות להעביר מתח דרך השראה חשמלית, ולהפעיל אביזרים נוספים. בהדגמה הונחה פלטה מתכתית ועליה אוכל, ומעליה גוף חימום בצורת האות ח. ברגע שגוף החימום הונח, זיהתה אותו הכירה, ואחרי לחיצה על מסך המגע נדלק גוף החימום העליון. בכך נוצר תנור קטן ישר על הכיריים. בגמר השימוש, מזיזים את גוף החימום העליון והכל חוזר לקדמותו.

 

הכיריים יזהו היכן הסיר נמצא ואף את משקלו (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
הכיריים יזהו היכן הסיר נמצא ואף את משקלו(צילום: שחר שושן)

 

אותן כירים משוכללות, מכילות חיישן אינפרא אדום הבודק את טמפרטורת הכלי שמעל ואת משקלו. ככל שתוסיפו יותר משקל לסיר כך הכירים יכוונו את החום אוטומטית בהתאם. כמו כן, החיישן מסוגל למנוע מהכלי הנמצא על הכירה לעבור את ה-300 מעלות, כדי למנוע שריפת שמן.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

באותו מטבח ישנה מערכת נסתרת הפועלת על אותו עקרון של השראה חשמלית, כשהיא מובנית במין מדף שעולה ויורד מתוך האי. בתוך המדף מונחים מגוון מכשירי חשמל הפועלים ללא כבל, כשמטרת המדף היא לאפשר גישה נוחה אליהם, ובו זמנית להסתיר אותם מהאורחים.

 

מתחת למשטח העבודה מסתתר לו מדיח העתיד של החברה. המתקן, שלמעשה לא ממש השתנה כבר עשרות שנים, עתה מכיל מצלמה בחלקה הפנימי של הדלת, ובכך בודק המכשיר מה מצב הלכלוך של הכלים. אנחנו כבר יכולים לראות את סרטוני היוטיוב של דברים אקראיים במדיח. המקרר והמקפיא גם הם בנויים בדיוק למידת המטבח, ומוסתרים בצמוד למדיח.

 

המסך המעודכן בסלון

בסלון שידת עץ רחבה כשמחלקה העליון בולט מסך צר ורחב. על המסך מוצגים דימויים של אווירה כמו להבות אח או אקווריום. עם הנפת היד המסך הצר מתרומם ומתגלה מסך בגודל 85 אינץ' המציג מידע עדכני מכל רחבי הבית. בכך ניתן לראות מהסלון מה מצב העוף בתנור, כמה אחוזים מסוללת הרכב טעונים וכמובן, מי בדלת.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

מראה מראה שעל הקיר

באזור השירותים, או יותר נכון חדר האיפור נמצאת מראה דו כיווניות שמאחוריה מסתתרת מצלמה המביטה על המתאפרת (או מתאפר, אנחנו לא שופטים). מאחורי המראה נמצא מסך שאותו ניתן לראות דרך המראה. דמות המשתמשת מוקרנת על המסך, כשהמראה משמשת כיועצת יופי הממליצה על גווני איפור ועיצובי שיער על פי ניתוח הווידאו מהמצלמה. פני המשתמשת מוקרנים על המסך עם האיפור הנבחר, בכך מאפשר לראות כיצד כל הצבעים יראו, מבלי לשים אותם.

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

מכונת הגילוח שלא

בין הדוכנים השונים בביתן הוקדשה פינה מיוחדת לטיפוח, שם הוצגה מכונת הגילוח החדשה. בעוד שלרוב איננו עוסקים בתחום זה של מוצרים, המכשיר הזה פשוט היה לא טוב. מכונת הגילוח המכילה חמישה להבים מיועדת לשימוש יבש או רטוב, כשהיא מכילה כנהוג גם גוזז פאות. אותו גוזז עבד היטב וסיפק גיזום איכותי ללא גירודים. הצד השני של המכונה לעומת זאת, לא כל כך עשה את שלו.

  

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

במשך 12 דקות שייפתי את הפנים שלי שוב ושוב עד שהצלחתי להגיע לרמת גילוח של ילד בר מצווה, כשאז העור נשאר מעט אדמומי, שזה דווקא שיפור לעומת מכונות אחרות. עם המכשיר הזה כדאי שפנסוניק תחזור לשולחן השרטוטים.

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)
 

 

בין המקררים השקופים והתאים בעלי רמת לחות משתנה, למכונות הגילוח ומכונות הכביסה שעתה משנות מהירותן כדי לכבס טוב יותר, אפשר לשמוע היטב את המסר שחזר על עצמו ברחבי התערוכה. העתיד הולך להיות חכם יותר, מלא בטכנולוגיה שמדברת אחת עם השניה ואולי גם הפעם היא תהייה גם כזו שבאמת תשפר את חיינו ולא רק תסבך אותם יותר. מה שבטוח, העתיד יהיה טוב יותר.

 

הכתב היה אורח חברת פנסוניק

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
העתיד על פי פנסוניק
צילום: שחר שושן
מומלצים