שתף קטע נבחר
 

"אנשים שהאמנתי בהם בגדו בי": השף רפי כהן שובר שתיקה

ביום שישי ב"7 ימים": השף רפי כהן מדבר לראשונה על ההתמוטטות, המשבר, והקאמבק אל המטבח. "חברים טובים מאוד התגלו כמי שניסו להזיק לי"

בעקבות הרעש התקשורתי שעוררה סגירתה בת השבוע של מסעדת היוקרה שלו, "רפאל", ולאחר שהתמוטט ואנשי מד"א פינו אותו מדירתו - השף רפי כהן החליט שזהו. שהוא חייב לצאת מסיר הלחץ הזה.

 

 

"היה לי קשה לנשום", משחזר לראשונה השף הכי מופנם בישראל. "אתה יודע מה זה כשאתה לא מצליח לנשום? לא הצלחתי לקום מהמיטה, לענות לטלפון, לפתוח את הדלת. הרגשתי נורא. הייתי בהתקף של חרדה גדולה מאוד. זה היה מצב של חוסר אונים מוחלט. הייתי חייב לעשות קאט, וכנראה הגוף אותת לי שהוא לא יכול יותר לשאת את כל זה".

 

רפי כהן. "הייתי בהתקף של חרדה גדולה מאוד" (צילום: אלכס קולומויסקי)
רפי כהן. "הייתי בהתקף של חרדה גדולה מאוד"(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

הוא נטש את הדירה בנווה-צדק, לא ענה לטלפונים, לא הגיע למסעדה, פשוט נעלם. אבל לפני כמה שבועות, בלי שום הודעה מוקדמת, חזר כהן במפתיע למתחם שהקים בשתי ידיו לפני 13 שנים בדיוק. חזר - והתחיל לעבוד שוב במטבח, כאילו מעולם לא עזב. חתך, קצץ, טיגן, בישל, פילט, קילף, השחיז, אפה והשתלט מחדש על הסירים.

 

"עברתי משבר גדול מאוד", הוא מודה. "אנשים שהאמנתי בהם בגדו בי, חברים טובים מאוד התגלו כמי שניסו להזיק לי. כל זה מוטט אותי נפשית ורגשית, והייתי חייב להיעלם לתקופה. להתחבר מחדש לאדמה, לשתול עצים, לגדל ירקות, לרכוב על סוסים. בפעם הראשונה בחיים שלי כיביתי את הטלפון ולא עניתי לאף אחד, ניתקתי מגע מכל העולם. עשיתי ויפאסנה".

 

"בינתיים אבא ואמא שלי נכנסו לנהל את המסעדה במקומי, בזמן שאני האכלתי סוסים ורכבתי על טרקטורונים בצפון. רציתי להיות רחוק, והמשפחה שלחה אותי לנוח. אני בא למסעדה עכשיו הרבה יותר בוגר, הרבה יותר רגוע והרבה יותר משוחרר. שיחררתי מעליי את הדברים השנואים עליי ביותר ויש לי אינסוף תוכניות".

 

 (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 

הראיון המלא - ביום שישי ב"ידיעות אחרונות", בגיליון הכפול של "7 ימים"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
רפי. כהן. "הייתי חייב להיעלם לתקופה"
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים