שתף קטע נבחר

תערוכה לזכר אריאל שרון תיפתח בבלארוס

במינסק תוצג תערוכת צילומים על חייו ופועלו של ראש הממשלה לשעבר. בלוזקי ייחשף לוח זיכרון לזכרו של אליעזר בן יהודה, ליד הבית שבו גדל לפני עלייתו ארצה

אירוע מיוחד לציון מורשתו של מחייה השפה העברית אליעזר בן יהודה ופתיחת תערוכת צילומים על חייו ופועלו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, יתקיימו החל ממחר (יום ו') בבלארוס, במסגרת כנס לימוד FSU.

 

כנס לימוד FSU הוא מאירועי התרבות היהודיים הבולטים כיום במדינות דוברות רוסית בעולם, ומשמש למעשה כפסטיבל של לימוד יהודי הכולל בתוכו הרצאות בנושאים שונים, דיונים סביב שולחן עגול, מוסיקה ומגוון רחב של אירועי תרבות ברוסית, באנגלית ובעברית. בכנס בבלארוס, שמאורגן כולו על ידי מתנדבים מקרב הקהילה היהודית המקומית, יתקיימו כ-100 הרצאות, סדנאות, כיתות אומן, בתי מדרש ומופעי תרבות שיעסקו ביהדות ובישראל, עם דגש מיוחד לאמנות ותרבות.

 

במסגרת פסטיבל לימוד בלארוס יתקיימו שני אירועים מרכזיים: הראשון - אירוע מיוחד לציון מורשתו של מחייה השפה העברית אליעזר בן יהודה אשר יתקיים בעיירת הולדתו לוז'קי, בהשתתפות נינו גיל חובב, מנחה הטלוויזיה. במהלך האירוע ייחשף לוח זיכרון על אודות בן יהודה במקום בו ניצב הבית בו גדל טרם עלייתו לארץ ישראל.

 

השני - אירוע אזכרה רשמי לכבוד ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, ששני הוריו עלו לישראל מבלארוס, ופתיחת תערוכת צילומים על חייו ופועלו. האירוע יתקיים במוזיאון הלאומי להיסטוריה בבירה מינסק ב-15 בספטמבר, בשיתוף פעולה עם ממשלת בלארוס, שגרירות ישראל, הקהילה היהודית המקומית, ובהשתתפות בנו של אריאל שרון, גלעד, ומזכיר הממשלה לשעבר ישראל מימון.

 

בתערוכה יוצגו תמונות מן האוסף המשפחתי של משפחת שרון, מארכיון צה"ל ומערכת הביטחון ומאוסף התצלומים הלאומי של לשכת העיתונות הממשלתית. כמו כן, שולבו בתערוכה תמונות מעיזבונו של העיתונאי אורי דן. אוצרת התערוכה היא מרית דנון, מי ששימשה כמנהלת לשכתו של שרון במשרד ראש הממשלה.

 

כמו כן, למעלה מ-600 משתתפים, רובם יהודים מבלארוס, ישתתפו החל ממחר (יום ו') בכנס שיתקיים בעיר ויטבסק, עיר הולדתו של האומן היהודי הנודע, מארק שאגאל.

 

לימוד FSU הוא מלכ"ר שנוסד לפני כ-8 שנים על ידי חיים צ'סלר - גזבר הסוכנות היהודית לשעבר, וסנדרה קאהן - פילנתרופית מניו יורק, במטרה להוות מסגרת חינוכית-תרבותית ייחודית לצעירים יהודים דוברי רוסית ברחבי העולם. הפרויקט פועל ב-7 מדינות: רוסיה, אוקראינה, בלרוס, מולדובה, ארה"ב, קנדה וישראל, ומאז הקמתו נטלו חלק בכנסים ובפסטיבלים השונים של הפרויקט כ-25,000 משתתפים. בין השותפים המרכזיים ניתן למנות את הקרן לידידות בראשות הרב יחיאל אקשטיין, ועידת התביעות, הג'וינט העולמי, הפילנתרופים מת'יו ברונפמן, אהרון פרנקל, קרן קיימת לישראל, משרד החוץ, המשרד לירושלים והתפוצות, משרד החינוך, הסוכנות היהודית ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
אריאל שרון ז"ל
צילום: דן בלילטי
מומלצים