שתף קטע נבחר

ההסתדרות עם עובדי הדואר: שירות המדינה יושבת

מאות מפגינים הפגינו מחוץ לבניין קריית הממשלה, במחאה נגד תוכנית הפיטורים של ההנהלה. יו"ר ההסתדרות איים: "אם לא יימצא פתרון, החל משבוע הבא צפויים צעדים ארגוניים בכל משרדי שירות המדינה"

עובדי הדואר הפגינו בתל אביב וחסמו את רחוב קפלן, מול קריית הממשלה, במחאה על תוכנית הפיטורים של ההנהלה. "זה לא רק מאבק של עובדי הדואר – זה המאבק של כולם", הכריז במהלך הפגנה יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן. "אם לא יימצא פתרון מיידי לעובדי הדואר, אנו נרחיב את המאבק לשירות המדינה והחל משבוע הבא יינקטו צעדים ארגוניים בכל משרדי שירות המדינה".

 

 

המפגינים מחו נגד מדיניות "הדלת המסתובבת", במסגרתה המדינה רוצה לפטר כ-1,500 מעובדי הדואר ולהחליפם בעובדים ארעיים. לצד עובדי הדואר צעדו בתהלוכה מאות מחברי תנועת "דרור ישראל" ונציגי ועדי עובדים בשירות המדינה, בהם משרד הפנים, המכס, משרד הרווחה, ביטוח לאומי, משרד השיכון, המשרד להגנת הסביבה, עובדי בזק, ביה"ח וולפסון, עובדי קריית הממשלה, ועוד. 

 


 

"אנחנו נהיה השופר לשינוי ונראה לכולם שאסור להתייחס כך לעובדים", הוסיף ניסנקורן. "שלא נתבלבל – הכתובת למאבק הזה היא ממשלת ישראל ומשרד האוצר. אם שר האוצר רוצה להראות שהוא בא לעשות שינוי חברתי – שייראה את זה. אני בעד הבראת הדואר ובעד שיפור השירות אבל אני נגד זריקת עובדים. אפשר לעשות שינוי, אסור להסכים לציניות, אסור להסכים שייראו אותנו כשקופים – אנחנו לא שקופים".

 

יו"ר ועד עובדי הדואר, שמעון פרג׳ון, פנה בדבריו לשר האוצר: "יאיר לפיד, גם אנחנו צעקנו כשניצחת, אבל לא לזה פיללנו. אנחנו העובדים, אנחנו מעמד הביניים – האנשים העובדים שעושים מילואים ומשרתים את האזרח. אנחנו רוצים להתפרנס בכבוד. בפתחה של השנה החדשה אנו רוצים לשבת ולשמוח בשולחן החג. זה המאבק שלנו ולא נתפשר עליו".

 

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

ראשי רשויות ללפיד: הפסק את השביתה

העובדים פתחו בתחילת החודש בפעולות מחאה, במסגרתם הם משביתים את הדואר הנע המיועד לפריפריה וכן השביתו סניפים במספר ערים בארץ. העובדים מוחים נגד תוכנית ההבראה המתוכננת בחברה וכוללת לטענתם פיטורי כ-1,500 עובדים וקליטת עובדים ארעיים או עובדי קבלן במקומם - בניגוד לסיכומים אליהם הגיעו בעבר. 


 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

בעקבות השבתת הדואר הנע, ראשי רשויות מקומיות בצפון פנו לשר האוצר בדרישה להתערב אישית כדי להפסיק את העיצומים, וכן ביקשו ממנו גם למנוע את פיטורי העובדים וקבלת עובדי קבלן במקומם. "המצב בדואר ישראל מהווה פגיע כפולה בתושבי הפריפריה", כתבו ראשי המועצות האזוריות גלבוע, יזרעאל, מגידו, גליל תחתון ועמק המעיינות (עמק בית שאן). "מחד, השיבושים מתמקדים בעיקר ביישובי הפריפריה; ומאידך, רוב המפוטרים צפויים להיות מקרב תושבי הפריפריה".

 

גם ראשי רשויות בדרום שלחו מכתב בנושא לשר התקשורת וליו"ר ההסתדרות. שמוליק ריפמן, ראש מועצת רמת נגב ויו"ר מרכז המועצות האזוריות, כתב לשר התקשורת גלעד ארדן ויו"ר ההסתדרות לאבי ניסנקורן, כי "תושבי המועצות האזוריות מוחזקים כבני ערובה. עובדי הדואר החליטו להשבית את שירותי דואר נע, אשר מאפשר קבלת ושליחת פרטי דואר ביישובים הקטנים בפריפריה - להם אין סניף דואר ביישוב". עוד הוא תהה, "מדוע אין עובדי הדואר מעיזים להשבית את הדואר במרכזים העירוניים? התשובה ברורה ומקוממת".

 

ראש המועצה האזורית ערבה תיכונה, אייל בלום, טען כי "מסתבר שגם כאשר מתבצעת שביתה, קיימת אותה חלוקה מקוממת בין מדינת גדרה-חדרה לבין מדינת ישראל". לדברי סיגל מורן, ראש מועצת בני שמעון שבעוטף עזה, אמנם בדואר הודיעו כי לא יפגעו ביישובי העוטף, אולם בפועל היישובים שהיו תחת אימת הטילים נפגעים קשות. "לאחר חודשיים שלא פעלו עסקים בעקבות הלחימה, עלולה ההשבתה של הדואר להיות הקש ששבר את גב הגמל", אמרה. 

 

קיצוץ של 113 מיליון שקל

תוכנית ההבראה לחברת הדואר הממשלתית, גובשה על ידי הנהלת החברה בתיאום עם רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר ונכנסה לתוקף בתחילת חודש מרס. התוכנית, שנועדה להציל את החברה מקריסה, כוללת קיצוץ של 113 מיליון שקל בהוצאותיה.  

 

בחודשים האחרונים קיימה עובדים מו"מ עם הנהלת החברה בשיתוף ההסתדרות והאוצר, במסגרתו הם הגיעו להבנות על יציאת מאות עובדים לפרישה מוקדמת. עם זאת, לטענת הוועד, המו"מ התפוצץ  לאחר שההנהלה הציבה דרישה חדשה לפיה כ-1,500 עובדים קבועים נוספים יפוטרו. בחברת הדואר מועסקים כיום כ-7,000 עובדים.

 

ההסתדרות הצטרפה למאבק העובדים ולפני כשבוע הכריזה על סכסוך עבודה בכל שירות המדינה, המאפשר לנקוט בעיצומים בכל משרדי הממשלה, ביטוח לאומי ושירות התעסוקה תוך שבועיים.  

 

בין העילות להכרזת הסכסוך: ההסתדרות מלינה על התנהלות חד צדדית של המדינה בכל הנוגע לרפורמות ושינויים מבניים, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדים, כרסום במעמדם ופגיעה בעבודה המאורגנת. לסכסוך צורפה עילה נוספת הרלבנטית לכל שירות המדינה, שהיא הדרישה לקלוט עובדי קבלן המועסקים כתף אל כתף עם עובדים מן המניין. בהסתדרות דורשים להעסיקם כעובדים מן המניין דרך ההסכמים הקיבוציים.


פורסם לראשונה 11/09/2014 10:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
עובדי הדואר מפגינים
צילום: עידו ארז
מומלצים