שתף קטע נבחר

הכירו את הזוכים בתחרות TEDMED live

שיקום מרחוק של חולים שלקו בשבץ, חוסם עורקים שמציל חיים בשטח וכיסא גלגלים המסייע לנכים להתנייד. אלה הם 3 הפרויקטים שהגיע לגמר בתחרות החדשנות בתחום הרפואי במסגרת אירוע TEDMED את הפרס העניקה חברת Abbvie . הכירו את הפרויקטים הזוכים ועוד כמה כאלה שמבטיחים לעשות את החיים שלכם לטובים יותר ובריאים יותר

מעל 100 פרויקטים, המצאות, פיתוחים, יוזמות ותוכניות מיוחדות הוגשו לתחרות שהתקיימה במסגרת אירוע TEDMED live. האירוע שנערך ביום חמישי (ה-11 בספטמבר) לראשונה בישראל ובמקביל בוושינגטון D.C ובסן פרנסיסקו.

 

להרצאות טד-מד ישראל 2014

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לאחר סינון הבקשות, הגיעו 86 הגשות לדיוני ועדת השופטים, מתוכם כ-20 פרויקטים עלו לדיוני הוועדה, בראשותה של ד"ר איריס גינזבורג, מומחית בינלאומית בתחום חדשנות ויזמות. הוועדה מנתה נציגים מ-TEDMED ישראל, ynet ו-AbbVie.

 

אירוע TEDMED live

לראשונה בישראל: זירת ההרצאות TEDMED מירושלים

ממציא ומפתח בתחום הבריאות? בוא לקבל פרס

 

"פרויקטים פורצי דרך שישנו חיי אנשים"

במסגרת התחרות בחרו בחברת Abbvie להוקיר את החשיבה, כושר ההמצאה והחדשנות הישראלית ולהעניק פרס כספי על קידום תחום הבריאות והרפואה בישראל.

 

פרס ההוקרה בשווי 100,000 שקלים, ניתן מדי שנה, עבור יוזמות, פרויקטים או פעילויות פורצות דרך או חדשניות, בקטגוריות הבאות: טיפול בחולים כרוניים, בריאות בת קיימא וחדשנות רפואית.

 

הזכייה בפרס מלווה גם בחשיפת פרויקטים נבחרים לבכירים בתעשיית הבריאות ולקהילה הרפואית בישראל בעולם, וכמובן גם באמצעי התקשורת ובעיתונות המקצועית.

 

AbbVie היא חברת ביו-פארמה גלובלית, העוסקת במחקר וגילוי תרופות וטכנולוגיות חדשות לטיפול בריאותי. היא מפעילה מעל 130 מתקני מכירות, ייצור, הפצה ומחקר ופיתוח, המעסיקים כ-25,000 עובדים ביותר מ-170 מדינות ברחבי העולם, לרבות בישראל.

 

"אנו משתמשים בידע ובמומחיות המדעית שלנו, למציאת פתרונות שיעזרו לאנשים בהתמודדות עם חלק מהמחלות המורכבות והרציניות ביותר בעולם, ומתרחבים לעוד תחומים טיפוליים בהם נוכל להציע חדשנות ותועלת משמעותית למטופלים". מסבירים בחברה.

 

"חדשנות זו באה לידי ביטוי גם בעידוד פרויקטים פורצי-דרך, תוכניות סיוע ושיתופי פעולה חוצי מגזרים ותעשיות, שמטרתם למצוא פתרונות שיעשו שינוי משמעותי בחייהם של חולים".

 

 

פרס ראשון - שיקום מרחוק

באיזו קטגוריה זכה? "בריאות בת קיימא" ובקטגוריה של "טיפול בחולים כרוניים".

 

מי הגיש? יורם פלדמן מהמכון גרטנר במרכז הרפואי שיבא תל השומר.

 

במה עוסק הפרויקט? פרויקט "שיקום מרחוק" עוסק בשיקום חולים בביתם לאחר שבץ, פגיעה מוחית ועוד תוך שימוש במצלמה תלת מימדית. השימוש בטכנולוגיה מאפשר לזהות טווח תנועה ושיפורים בו. מערכת מבוססת ענן, העושה שימוש בסוכני בינה מלאכותית.

 

מנהל המרכז הרפואי שיבא, הפרופ' זאב רוטשטיין בירך את הזוכים ואמר כי מערכת השיקום מרחוק יחד עם טכנולוגיות מובילות נוספות המהוות חלק בלתי נפרד מהמערך השיקומי בבית החולים שיבא, מציבות את בית החולים בקדמה הטכנולוגית והרפואית.

 

"השילוב של טכנולוגיות חדשניות מסוג זה והטיפול המקצועי הם אלו שהופכים את שיבא למרכז של מצוינות ומובילות. המטופלים הם המרוויחים הגדולים ואנו נותנים להם עולם ומלואו על מנת להשיבם לתפקוד מקסימלי ככל הניתן לאחר הפגיעה".

 

יורם פלדמן, מפתח ומנהל הפרויקט הוסיף ואמר כי הזכייה מהווה הכרה בחשיבה היצירתית וביכולת הביצוע של הצוות המשולב שהוקם במכון גרטנר לפיתוח המערכת.

 

"המערכת יוצרת למעשה מציאות חדשה עבור המטופל וזה הישג גדול גם עבור המטופלים שלנו אך גם לכל נושא טכנולוגיות בשיקום. המטופלים מראים שיפור משמעותי בתנועה ובדיבור בעקבות העבודה עם המערכות גם במקרים בהם הטיפול נעשה שנים לאחר הפגיעה".

 

המערכת שזכתה כבר מיושמת הלכה למעשה ואף שולבה בתוכנית השיקום של כמה מפצועי "צוק איתן" המאושפזים עדיין בבית החולים, שיבא. מעבר לחיילים הטיפול עם המערכת ניתן לנפגעי שבץ מוחי, נפגעי תאונות דרכים חולי טרשת נפוצה וילדים. עד כה בוצעו למעלה מ – 3000 טיפולים מרחוק באמצעות המערכת.

 

פרס שני - חסם העורקים T.I.G.R

באיזו קטגוריה זכה? קטגוריה של "חדשנות רפואית".

 

מי הגיש? קבוצת יזמים בתחום הרפואי, המורכבת מארבעה סטודנטים לרפואה בשנתם האחרונה ללימודיהם בטכניון (רועי גלאם, אדיר סומר, דן לוין ואורי הדלסברג). שניים (אדיר ודן), עתודאים אשר עתידים להיכנס ליחידות השדה השונות בצה"ל ושניים נוספים (רועי ואורי), בוגרי יחידות עילית בצה"ל. 

 

במה עוסק הפרויקט? מדובר בפתרון אמין מהיר וזול למניעת דימום מהגפיים. החדשנות העיקרית של חסם העורקים T.I.G.R מתחלקת ל-2: ראשית, פשטות המוצר - כל אדם, גם ללא רקע או ניסיון רפואי קודם בהנחה של חסם עורקים, יוכל להניח את המוצר ובכך לתת מענה מהיר ויעיל יותר מהמוצרים הקיימים היום בשוק חסמי העורקים.

 

השאיפה היא להפיץ את המוצר בצה"ל ובצבאות נוספים בעולם, וגם בערכות עזרה ראשונה שכל אזרח יוכל לרכוש ולשים ברכבו או בביתו לשימוש בעת חירום כגון תאונות דרכים, פיגועי טרור או אסונות טבע.

 

באותו האופן, המוצר יתפרס בתפוצה דומה לדפיברילטורים היום- במקומות הומי אדם כגון קניונים, שדות תעופה, בנייני משרדים וכו'. הנקודה השנייה היא מהירות ההנחה – נוכח פשטות המוצר ומנגנון פעולתו, ההנחה היא מהירה מאוד יחסית למוצרים הקיימים היום בשוק, גם כאשר אדם שאינו מיומן עושה בו שימוש.

 

פרס שלישי - Active Wheelchair

באיזו קטגוריה זכה? קטגוריית "חדשנות רפואית".

 

מי הגיש? אודי ברנדר

 

במה עוסק הפרויקט? כסא הגלגלים האקטיבי (Active wheelchair) מחליף את תמיכות הרגליים הנייחות הקיימות כיום במנגנון שייצר תנועה פסיבית, ואף יסייע בתנועה אקטיבית של הרגליים, בעזרת מנוע דינמו הממוקם בגלגלי הכיסא, זאת במקביל להנעה הרגילה של כיסא הגלגלים.

 

"תמיד נעים שמכירים ביוזמות שלך" מסבירים באחת מחברת הסטארט-אפ שהגישה מועמדות לפרס, "מעבר לפרס הכספי, להיות חלק מאירועי טד-מד, זוהי חשיפה משמעותית, שיכולה לעזור לנו ליצור קשרים עם אנשים בתעשייה המקומית והבינלאומית".

 

פרויקטים נוספים שזכו לשבח

 

בקטגוריית חדשנות רפואית

מכשיר הנשמה רפואית מיניאטורי

המכשיר מאופיין במימדים קטנים ביותר (1813X6 ס"מ) ומשקלו כ - 900 גרם. עם זאת הוא מציע מגוון שיטות הנשמה ואפשרויות הפעלה, המפשטות ומייעלות את עבודת הצוות הרפואי. תכונות אלו ניתן למצוא רק במנשמים גדולים באופן ניכר ממנשם זה, ויקרים פי כמה.

 

המנשם הוא אלקטרוני וניתן להפעלה על-ידי סוללות, ומגוון מתחי הספקה (אמבולנס/רכב/מטוס, מתח גבוה וכו'). הוא אוטונומי לחלוטין וכדי להפעילו אין צורך (כמו ברוב המכשירים) במיכל חמצן דחוס, מכיוון שהמנשם שואב אוויר אטמוספרי.

 

ניתן להעשיר את האוויר המוזרם לריאות המטופל, בעזרת בלון חמצן חיצוני, או מקור חמצן בלחץ נמוך ("גנרטור" חמצן נייד). דגש רב הושם על בטיחות החולה, תוך מיזעור משמעותי של הטכנולוגיה המאפשרת הנשמה יעילה. מחירו יהיה נמוך באופן משמעותי ממנשמים אחרים בשוק, עקב שימוש בטכנולוגיה ייחודית.

 

הוגש על ידי ניר ברקאי ומארק שחר (חברת אייפקס בע"מ)

 

בקטגוריה של "טיפול בחולים כרוניים"

LifeGraph- פלטפורמת ניתוח התנהגות המשמשת למניעת אשפוזים חוזרים בחולים בעלי הפרעות פסיכיאטריות

כיום בקרה על חולים בעלי הפרעות פסיכיאטריות מתרחשת באופן לא רציף ולא תדיר מספיק. התוצאה של כך היא שחולים נכנסים ויוצאים מאשפוזים בבתי חולים בעקבות התקפים של דיכאון, מניה ועוד.

 

בנוסף, הכלים העומדים היום ברשות פסיכיאטרים הם מאוד מוגבלים וניתנים להטיה ע"י סיפורי המטופל ומקשים על טיפול אפקטיבי.

 

LifeGraph היא פלטפורמת ניתוח התנהגות אשר עושה שימוש במידע מטלפון חכם או מחשוב לצורך אבחון סטיות משגרת החיים של המטופל. פיתחנו אלגוריתמים מתקדמים שמנתחים את המידע המגיע מהמטופל ויכולים להתריע על חריגה מהתנהגות שגרתית.

 

חריגה כזו היא סימן אפשרי להתקף מחלה הקרב לבוא וניתן למניעה. זהו קונספט חדשני בתחום בריאות הנפש. החדשנות מתבטאת בנוסף גם בסוג המדדים הנלקחים והעיבוד שלהם לצורך קבלת מסקנות איכותיות.

 

הוגש על ידי ד"ר אורי נבו, ראש המעבדה לחקר דימות וביופיזיקה של התא באוניברסיטת תל אביב

 

בקטגוריה של "חדשנות רפואית"

מרשם מידע למטופל

שירות ייחודי המאפשר שליחת מידע המותאם אישית למצב הבריאותי של המטופל. הרופא יכול בלחיצת כפתור לשלוח ישירות למייל של המטופל את המידע הרפואי הרלוונטי בהתייחס לאבחנות ולתרופות שנרשמו לו במהלך הביקור.

 

הוגש מטעם: אגף הרפואה המכוונת של שירותי בריאות כללית

  

בקטגוריה של "טיפול בחולים כרוניים"

מודל לקידום והערכת רצף טיפולי בין בית החולים והקהילה

מערכת מדידת איכות ייעודית, הנתמכת במערכות מידע, המיועדת לשמירה על רצף טיפול בין מטפלים במסגרות שונות, קיצור ופישוט תהליכים, שיפור הטיפול הרפואי ברבדים שונים ושיפור תוצאים רפואיים ובריאותיים.

 

הוגש מטעם: המרכז הרפואי סורוקה ומחוז דרום של שירותי בריאות כללית

  

בקטגוריה של "חדשנות רפואית"

חדר ניתוח מתקפל לביצוע ניתוחי עיניים במדינות מתפתחות

עמותה השולחת רופאים לביצוע ניתוחי עיניים במדינות מתפתחות. חדר הניתוח הנייד מתקפל ומאפשר לבצע ניתוחים כמעט בכל מקום. האוהל מולבש על ראשו של החולה ומכיל בתוכו רק את הצוות הרפואי העובד על העין הפגועה.

 

שם המגיש: "עין מציון"

   



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טדמד
הפרויקטים הזוכים בתחרות TEDMED live
צילום: טדמד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים