שתף קטע נבחר

'מאות אלפי שקלים ללא צורך לרופא בקונסוליה'

מטה משרד החוץ העסיק במשך כשנה רופא ישראלי שייעץ לקונסוליה בניו יורק ללא צורך ממשי. הוא פוטר וחוזהו הופסק

משרד החוץ שילם מאות אלפי שקלים לרופא ישראלי שייעץ לקונסוליה בניו יורק למרות שלא היה בו כל צורך וגורמי המקצוע התנגדו בתוקף להעסקתו. לאחר תלונות עובדים החליט המשרד לפטרו אחרי שנה.

 

שגרירויות ישראליות ממנות על פי רוב "רופאי אמון", רופאים מקומיים, בדרך כלל יהודים או ישראלים, שאמונים על הטיפול שניתן לשליחים ולבני משפחותיהם. ברוב המקרים, הם עובדים בהתנדבות וגובים תשלום רק כאשר טיפלו בשליח בפועל.

 

שאיפה להוזלת ההוצאה על הטיפול הרפואי הובילה לפני כשנה את מטה משרד החוץ להעסיק רופא ישראלי בניו יורק שישמש כרופא מייעץ מול החברה שמנהלת את ביטוחי הבריאות של השליחים. הדרג המקצועי בקונסוליה, עם זאת, התנגד בתוקף להעסקה.

 

משכורתו של הרופא עמדה על 14 אלף דולר בחודש, אך הגדרות תפקידו היו מעורפלות ורבים מהשליחים טעו לחשוב שמדובר ברופא אמון. כך, לדוגמה, לאחר שילד בן 3, בנו של איש אבטחה בקונסוליה, נפצע באורח קשה לאחר שהכניס את ידו לתוך מגרסת נייר במתחם, אמר הרופא להורים כי אין זה מתפקידו לייעץ להם להיכן לפנותו.

 

בעקבות המקרה קראו עובדים בקונסוליה לחקור את העסקת הרופא בניגוד לחוות הדעת של קצין המנהלה האזורי דאז דני בירן. גורמים בקונסוליה טענו כי מדובר בבזבוז כספי ציבור וכי המטה כפה את הרופא על העובדים למרות שלא היה בו כל צורך ושמשרד החוץ לא שילם מעולם לרופא על ייעוץ.

 

משרד החוץ הורה לקצינת המנהלה האזורית בפריז סטלה ראפ להגיע לניו יורק כדי לחקור את הנושא. היא בדקה את ההתקשרות עם הרופא והגיע למסקנה שיש להפסיקה לאלתר. הרופא פוטר וחוזהו לא הוארך.

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "הרופא לא שימש כרופא אמון אלא כרופא מייעץ להסדר עם חברת הניהול לביטוח הבריאות. המשרד החליט לסיים ההתקשרות עמו בהתאם לאופציה שנקבעה בחוזה, שבו הוגדרו גם סמכויותיו באופן מפורט. על סיום ההתקשרות עם הרופא הוחלט לאחר שבמשך שנה נבחנה התועלת שבהעסקתו מול עלותה. לנוכח תוצאות הבדיקה, התקבלה החלטה משותפת על דעת הסמנכ"ל למנהל, חשבת המשרד וקצינת המנהלה האזורית, ולפיה יופעל הסעיף בחוזה שמאפשר את סיום העסקתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הקונסוליה בניו יורק
צילום: רויטרס
מומלצים