שתף קטע נבחר

מתחילים בטיפול: ילדי עזה שבים לבתי הספר

פתיחת שנת הלימודים ברצועה התעכבה בשבועיים בשל הנזק הרב שנגרם לבתי הספר במהלך 50 ימי מבצע "צוק איתן". בשבוע הראשון יושם דגש על ייעוץ פסיכולוגי ופעילויות כיפיות כדי להקל את המעבר ממלחמה ללמידה

וכתתו חרבותם לעטים: כחצי מיליון ילדים ברצועת עזה פתחו היום (יום א') באיחור את שנת הלימודים. השיבה לבית הספר התעכבה בעקבות מבצע "צוק איתן", שהותיר אחרי 50 ימי לחימה עיי חורבות ברצועה וגרם למותם של יותר מ-2,100 פלסטינים ולנזק למאות מבנים של בתי ספר.

 

עוד חדשות בעולם :

נושאת צלקת: הילרי באיווה אחרי 2,444 ימים

דאעש: הוצאנו להורג את השבוי הבריטי

"הענק העדין": מת הכלב הגבוה בעולם

 

גורם במשרד החינוך של עזה, זיאד תאבת, אמר כי 230 אלף תלמידים בכיתות א' עד י"ב יפקדו את בתי הספר הציבוריים, 200 אלף את בתי הספר שמנוהלים על ידי האו"ם וכמה עשרות אלפים את בתי הספר הפרטיים.

 

חצי מיליון תלמידים יפקדו את בתי הספר ברצועה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חצי מיליון תלמידים יפקדו את בתי הספר ברצועה(צילום: רויטרס)
פתיחת שנת הלימודים התעכבה בשבועיים בגלל הנזק הרב שנגרם לבתי ספר ובשל הסבתם של בתי הספר של האו"ם למרכזי קליטה זמניים עבור עשרות אלפי עקורים. על פי סוכנות האו"ם לפליטים, כ-50 אלף עקורים פלסטינים עדיין שוהים בבתי הספר של הארגון ברצועת עזה.

 

26 בתי ספר נהרסו, 232 ניזוקו

תאבת אמר כי בניגוד לשנים קודמות, בשבוע הראשון של הלימודים בבתי הספר יושם דגש על ייעוץ פסיכולוגי ופעילויות כיפיות כדי להקל על הילדים לעבור ממצב של מלחמה למצב של למידה. "הענקנו הכשרה מיוחדת ליותר מ-11 אלף מורים ו-3,000 מנהלים ועובדי מנהלה כיצד להתמודד עם התלמידים אחרי המלחמה".

 

תאבת אמר כי 26 בתי ספר בעזה נהרסו לחלוטין במהלך "צוק איתן" ו-232 נוספים ניזוקו בצורה כזו או אחרת. לדבריו, תמיכת הממשלה הפלסטינית בחינוך איננה אחידה, ושום כסף לא הוזרם למערכת עבור הוצאות תפעוליות מאז הקמת ממשלת האחדות של חמאס ופתח.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הכיסא הריק של נאג'יח אל-חלו, תלמידה פלסטינית שנהרגה ב"צוק איתן" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכיסא הריק של נאג'יח אל-חלו, תלמידה פלסטינית שנהרגה ב"צוק איתן"(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

50 אלף עקורים פלסטינים עדיין גרים בבתי ספר של האו"ם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
50 אלף עקורים פלסטינים עדיין גרים בבתי ספר של האו"ם(צילום: רויטרס)

ג'ון קונגוי מקרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים (יוניסף) הביעה את חששותיה ממצב מערכת החינוך הפלסטינית ברצועה. "השקעה בחינוך היא השקעה בעתיד", היא אמרה. "ללא הגברת הסיוע והמחויבות לחינוך ולהגנה שלהם, דור שלם בעזה יכול ללכת לאיבוד".

 

סוכנות הפליטים של האו"ם מסרה כי היא סיפקה 130 אלף ילקוטים ואמצעי הוראה לבתי הספר הממשלתיים בעזה, ושהיא עורכת תוכניות הכשרה לכ-12 אלף יועצי בית ספר, מורים ומפקחים.

 

מבצע "צוק איתן" הסתיים ב-26 באוגוסט בהפסקת אש בתיווך מצרי. המלחמה בעזה - השלישית במספר תוך חמש שנים - הותירה כאמור 2,100 פלסטינים מתים, רובם הגדול אזרחים כולל מאות ילדים. כך על פי נתונים של גורמים פלסטיניים וגורמים באו"ם. ישראל טוענת כי מספר החמושים מחמאס שנהרגו במבצע גבוה יותר, ומאשימה את הארגון העזתי בשימוש באזרחים כמגנים אנושיים. בצד הישראלי נהרגו 66 חיילים ושישה אזרחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שמחות לשוב לכיתה. תלמידות פלסטיניות בעזה
צילום: רויטרס
מומלצים