שתף קטע נבחר

פלוג נבחרה לאחת משבעת הנגידים הטובים בעולם

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג נבחרה לאחת משבעת הנגידים הטובים בעולם ע"י מגזין גלובל פייננס. המגזין נתן לפלוג את הציון A - ציון זהה לזה שקיבל בעבר קודמה בתפקיד, סטנלי פישר

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג נבחרה לאחת משבעת הנגידים הטובים בעולם ע"י מגזין גלובל פייננס. המגזין נתן לפלוג את הציון A - ציון זהה לזה שקיבל בעבר קודמה בתפקיד, סטנלי פישר . בנוסף לפלוג נבחרו גם נגידי הבנקים של הודו, מלזיה, הפיליפינים, שוויץ, ערב הסעודית וטיוואן.

 

בכירי משרד האוצר מפנים עורף לתכנית לפיד

השטר החדש הושק: "יהיה קשה לזייף שטרות"

לפיד: לא נעלה מסים, להרחיב את הגירעון; פלוג תוקפת: זו סכנה לאזרחים

 

מדובר בדירוג שנתי של המגזין, במסגרתו מקבלים נגידי כל הבנקים בעולם ציונים בסקאלה של מ-A עד F כאשר המדדים המשפיעים על הציון הם התמודדות והשגת שליטה בלחצים אינפלציוניים, עמידה ביעדי הצמיחה הכלכלית, יציבות המטבע המקומי וניהול הריבית במשק. ציון A מסמן עבודה מושלמת של הנגיד בעוד ש-F הוא כישלון מוחלט. מחלקי הציונים לקחו בחשבון גם גורמים מקומיים המשפיעים על ההתנהלות. השנה, 17 נגידים דורגו לראשונה.

 

המוציא לאור והעורך הראשי של Global Finance, ג'וזף ג'יאראפטו, מציין כי "הכלכלות בעולם מתחילות להתאושש, למרות הסיכון הגיאופוליטי הגובר בחלק מהשווקים. נגידים של בנקים מרכזיים עומדים שוב בפני תקופות מאתגרות בניהול מדיניות מוניטרית, על מנת להשפיע באופן חיובי על היציבות והצמיחה הכלכלית - וחלק מהשינויים בדירוגים שלנו השנה משקפים את אותם אתגרים. בכל שנה, אנחנו מעריכים את ההחלטיות של הנגידים לעמוד מול התערבות פוליטית והמאמצים שלהם בהשפעה על הממשלות שלהם בנושאים כמו הוצאות ופתיחות כלכלית להשקעה זרה ושירותים פיננסיים".

 

המפסידים: נגידי הבנקים של ונצואלה וארגנטינה

את הדירוג הנמוך ביותר, D, קיבל נגיד הבנק המרכזי של ארגנטינה, חואן קרלוס פברג'ה, נגיד הבנק המרכזי של ונצואלה, נלסון מרנטס, ונגיד הבנק של אוזבקיסטן, פייזולה מולאנג'וב. המגזין דירג בעבר גם את נגיד בנק ישראל הקודם, סטנלי פישר, כאחד מששת הנגידים הטובים בעולם. בשנת 2012 קיבל פישר את הדירוג A בשנה השנייה ברציפות והיה הנגיד היחיד באזור אפריקה והמזרח התיכון שזכה לדירוג A.

 

החודש דווח על חילוקי דעות בין פלוג ובין שר האוצר, יאיר לפיד, על רקע המהלכים שמתכנן האוצר בתקציב 2015, ובראשם כוונת האוצר להגדיל את יעד הגירעון מעבר ל-3%. "חריגה מיעד הגירעון תחשוף את המשק לסיכון משמעותי, קרי תפגע באזרחים בכל אחד ואחד מאיתנו", אמרה פלוג בנאום שנשאה בכנס כלכליסט בתחילת החודש.

 

פלוג התייחסה בדבריה בזה אחר זה לסעיפים שמנה לפיד בנאומו על יעדי הממשלה: "הייתי מאוד רוצה לעמוד פה היום ולומר לכם שהממשלה יכולה לעשות גם, וגם, וגם ועכשיו. שאפשר גם להסתפק בהכנסות הצפויות כדי לתקצב את כל צרכי הביטחון באופן שיאפשר להבטיח מענה הולם לכל האיומים, וגם להימנע מקיצוץ תקציבי החינוך, הבריאות והרווחה. הייתי מאוד רוצה לומר לכם שממשלת ישראל תוכל כבר בשנה הקרובה להגדיל את תקציב החינוך ולהבטיח יום לימודים ארוך, צהרונים, חינוך טכנולוגי, השכלה גבוהה משובחת עם מחקרcutting edge בכל התחומים, וגם לתת למערכת הבריאות מספיק כדי שנוכל להשאיר במערכת הציבורית את טובי הרופאים ולקצר את התורים, וגם לסלול כבישים ומסילות רכבת שיקרבו את הפריפריה למרכז, ולאפשר לנו סוף סוף תחבורה ציבורית הולמת".

 

עם זאת הוסיפה: "אבל ברור לכם שלחשוב שניתן לעשות כל זאת כאן ועכשיו זו אשליה. חובתי להציג לממשלה ולציבור את ניתוח המציאות כפי שהיא, ולהציע לממשלה מדיניות תקציב אחראית ושקולה המסמנת אופק של צמיחה כלכלית. אל תבינו אותי לא נכון - ההחלטות שעומדות בפני הממשלה הן קשות, והאתגר שעמו צריכים להתמודד שר האוצר וראש הממשלה אינו פשוט. על הממשלה להחליט על מתווה לתקציב הביטחון, באופן שייתן מענה לתרחישי הייחוס, ייקח בחשבון את הצורך להתייעל, ויביא לידי ביטוי מידה מושכלת של ניהול סיכונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות דוברות הכנסת
נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג
צילום באדיבות דוברות הכנסת
מומלצים