שתף קטע נבחר

ניתוח במקום שינון: רפורמה בבחינות הלשכה

בחינות הקבלה שכל סטודנט למשפטים חרד מהן יקבלו תפנית, מבנה לשכת עורכי הדין ישתנה וגם ההתמחות תהיה תחת פיקוח. השרה לבני: "צריך ללמד את המקצוע, לא איך להכין קפה"

אימת הסטודנטים למשפטים משנה צורה: במקום שינון אינסופי של לשון החוק, יידרשו כעת הניגשים לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין לנתח מקרים משפטיים ופסיקות. השינוי המרענן ייכנס לתוקף לאחר אישור תזכיר חוק שהוגש הבוקר, כפי שהציגה שרת המשפטים ציפי לבני. החוק כולל גם את ביטול ועדי הלשכה ומינוי נציב האמון על המתמחים.

 

תזכיר החוק מבוסס על מסקנות ועדות פרוקצ'יה, גרסטל ורוטקוף, שעסקו בשינויים הנדרשים בלשכת עורכי הדין ובהסמכתם של הסטודנטים למשפטים.

 

"המידע היום זמין ונגיש. השאלה היא לא אם אתה יודע לדקלם. היא צריכה לשקף יכולות אמיתיות וחשיבה משפטית. לכן נדרש מבחן מהותי", הסבירה לבני. שינוי נוסף בתזכיר נוגע להתמחות שלא תוארך במסגרת הרפורמה. שופט בדימוס ימונה לתפקיד נציב פיקוח על ההתמחות, והוא יהיה גם גורם מייעץ ללשכה. סמכויותיו ייגעו בכל היבטי ההתמחות, כולל סוג העבודה שעושה המתמחה ותנאי העסקתו. הנציב יוכל לערוך ביקורי פתע למתמחים ויוקם גם מנגנון מפקח.  

 

לבני הסבירה: "איכות עורכי הדין מתחילה בהתמחות ובפיקוח עליה. זה לא סוד שבחלק מהמשרדים ההתמחות הופכת להיות לסטודנטים ממלצרים. אבל האחריות של המאמן היא ללמד את המקצוע, לא איך להכין קפה".  

 

במסגרת החוק ישנו את הרכב ועדת הבחינה. זה יכלול שלושה שופטים, שני עורכי דין מהמגזר הציבורי, שניים מהפרטי ושניים מהאקדמיה. שר המשפטים ימנה את חבריה. 

 

בנוסף, יפוזרו הוועד המרכזי וועדי המחוזות בלשכת עורכי הדין. ראש הלשכה יהיה גם יו"ר המועצה הארצית שתקבע את מדיניות הלשכה, וגם שם יצומצמו חברי המועצה הארצית. מספרם יעמוד על 23 במקום 48. בנוסף, לשר המשפטים תהיה סמכות לערוך בחירות בעת הצורך ובמקרים חריגים. 

 

על פי התזכיר, תחול שקיפות על תקציב הלשכה, שיהיה חשוף באתר האינטרנט לציבור הרחב. במסגרת הבחירות תהיה שקיפות במימון הבחירות, דמי החבר ואגרות פעילות, הטעונות אישור של שר המשפטים. כן יצומצמו דמי החבר של עורכי הדין, ותקצוב פעולות פנאי ותרבות לא ייכלל בדמי החבר.

  

מנכ"לית המשרד אמי פלמור ציינה: "הנושא הגיע לשולחנם של כל שרי המשפטים. אנו מחויבים לתזכיר, שישים סוף לכל המאבקים בלשכה". 

 

ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי, הביע קורת רוח מההמלצות לשינוי: "המבנה הנוכחי של לשכת עורכי הדין יצר מצב שבו אינטרסים זרים ולא ענייניים פגעו בתפקודה, עד כדי מצב של פגיעה במשילות של הלשכה ושל העומד בראשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
טקס הסמכת עורכי דין (ארכיון)
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אמיל סלמן
השרה ציפי לבני
צילום: אמיל סלמן
עו"ד דורון ברזילי
מומלצים