שתף קטע נבחר

הפגנה בעוטף עזה: רוצים הסדר, לא טפטופים

מאות חברי קיבוצים ומושבים בעוטף עזה ותושבי שדרות הפגינו בדרישה מהממשלה לחתור להסדר מדיני שיבטיח את ביטחונם. "כוח צבאי ומיגון בלבד, ללא חתירה לפתרון קבע ארוך טווח, לא יספקו לנו כאן עתיד וביטחון"

כ-500 איש השתתפו הערב (שבת) בצעדת מחאה בצומת שער הנגב ליד שדרות. הצעדה אורגנה על ידי חברי "התנועה לעתיד הנגב המערבי" והמפגינים, תושבי עוטף עזה, קראו לממשלה להפסיק להפקיר את הדרום. "לא סופרים אותנו פה ונמאס לנו", אמרו המפגינים שצעדו מצומת גבים כשהם נושאים לפידים, עד לצומת שער הנגב שם התקיימה ההפגנה.

 

 

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

ההפגנה הערב ליד שדרות."הממשלה מפקירה אותנו פעמיים" (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
ההפגנה הערב ליד שדרות."הממשלה מפקירה אותנו פעמיים"(צילום: בראל אפרים)
 

ענת חפץ, נציגת התנועה, דרשה מראש הממשלה ליצור מציאות חדשה בדרום בעזרת הסדר מדיני. "עשרות ישראלים נהרגו ומאות נפצעו בסכסוך האלים הזה. מיליארדים הושקעו באזור ומיליארדים נעלמו. לא נסכים לחיות מסבב אלים אחד למשנהו. אנחנו מסרבים להמשיך להיות מגן אנושי לקיפאון ולאוזלת היד של ממשלת ישראל. אנחנו דורשים מראש הממשלה לעשות את שהתחייב - להיכנס למשא ומתן להסדר מדיני בעזה כדי ליצור מציאות חדשה לדרום. רק הסדר יוכל להביא לנו ביטחון מלא ואמיתי לטווח ארוך.

 

"שתכלה שנה וקללותיה - ובמיוחד קללת אפס המעשה של הממשלה - ותחל שנה וברכותיה, הוסיפה חפץ. "שנזכה לראות ממשלה שלא רק זורקת נדבות לאזרחים פגועים, אלא גם דואגת לשנות את מצבם. אנחנו כאן כדי שזה יקרה ולא נשתוק יותר. לא נסכים להמשך המצב הקיים ולפתרונות לטווח קצר. אנחנו דורשים מהממשלה לדאוג לביטחוננו אל מול איומי הרקטות והמנהרות. יש כאן אמירה משמעותית, שאנחנו כאזרחים לוקחים את גורלנו בידינו. אנחנו לא סומכים על הממשלה שתיתן פתרונות, חלק מהאחריות למצב הוא גם עלינו כי לא התעוררנו ולא דרשנו שינוי", סיכמה חפץ.

 

תמר ירון הגיעה מתל אביב כדי לתמוך בתושבי הדרום: "המאבק הכי חשוב על עתיד המדינה שלנו קורה פה. אני חושבת שהקורבנות הגדולים ביותר של המצב נמצאים פה. צריכים לחזק אותם אחרי כל מה שהם עברו ועדיין עוברים. הם זקוקים לתעצומות נפש אמיתיות ולצערי הם לא מקבלים את התמיכה הראויה מהממשלה ומכל מי שהיה צריך לתמוך ולממן את השיקום שלהם".

 

"13 שנה אני חיה בשדרות ושבעתי מלשתוק", אמרה ניצה נקן. "במשך השנים סמכנו על ממשלות ישראל שיגנו וישמרו עלינו. חיינו מסבב לסבב, ממבצע למבצע. כיבסו אותנו במילים יפות כמו טפטופים, שגרת חירום, 15 שניות ממרחב מוגן. בסוף מבצע צוק איתן, כשהילד שלי סובל מחרדות קשות, הגענו להבנות של עמוד ענן.

בעצם לא השגנו דבר חוץ מהרוגים והמון נפגעים. לי באופן אישי נמאס. ברור שזו לא הדרך, עם כל המילים של כתישה, תקיפה. כנראה שצריכה להיות דרך אחרת. אנחנו מרגישים מופקרים".

 

"הבנתי שאף אחד אחר לא ידאג לנו", אמרה תושבת קיבוץ אור הנר במועצה האזורית שער הנגב. "הממשלה מפקירה אותנו פעמיים: פעם אחת בזה שאין הסדרי ביטחון סבירים לנוכח האיומים מולנו, הפצמ"רים והמנהרות, ובפעם השנייה בזה שהיא לא עושה דבר מבחינה מדינית או אסטרטגית כדי שלא יהיה עימות כל שנתיים".

 

עמי אילון, לשעבר ראש השב"כ, תקף בהפגנה את הדברים שאמר שר החקלאות יאיר שמיר בגנות תומכי ההתנתקות מקרב תושבי עוטף עזה: "צריך להיות עיוור וחסר רגש אנושי לומר להוריו של דניאל בן ה-4 שנהרג מפצמ"ר במהלך צוק איתן 'לכם לא נסלח'. צריך להיות עיוור, חסר דעת ורגש לומר לחברות ולחברי נחל עוז 'לכם לא נסלח'. אדוני ראש הממשלה, אם לא תבהיר לשריך את תפקידם כמשרתי ציבור אתה הופך להיות שותף לעיוורונם". אילון הוא מראשי תנועת 'עתיד כחול לבן' שקוראת לנקיטת צעדים עצמאיים לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני בדרך של שתי מדינות לשני עמים.

 

התנועה לעתיד הנגב המערבי הוקמה במהלך מבצע צוק איתן כהתארגנות א-מפלגתית. היא מאגדת תושבים מכל עוטף עזה – העיר שדרות והמועצות האזוריות שער הנגב, אשכול ושדות נגב, תושבי ערים, מושבים וקיבוצים. "אנחנו מאוחדים בהסכמה שלא נמשיך עוד לשתוק אל מול חוסר המדיניות והאסטרטגיה של ממשלות ישראל בעזה. כוח צבאי ומיגון בלבד, ללא חתירה לפתרון קבע ארוך טווח, לא יספקו לנו כאן עתיד וביטחון", אמרו בתנועה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
הפגנת תושבי עוטף עזה
צילום: בראל אפרים
מומלצים