שתף קטע נבחר

הבורסה סוגרת שנה טובה

תשע"ד הייתה שנה לא רעה בכלל לבורסה הישראלית. לקראת השנה החדשה אפשר להסתכל על הנתונים של זו שחלפה עם חיוך קל – מדד ת"א - 25 עלה ואיתו המחזור היומי הממוצע. מדד מניות התקשורת הרשים במיוחד. סיכום שנתי

השנה החדשה בפתח ובעוד המשקיעים מייחלים לשנת השקעה מוצלחת וטובה יותר, זה הזמן להפנות מבט לפעילות הבורסה הישראלית בשנה החולפת - תשע"ד - ולהתבשם מעט מהנתונים. אז בכמה עלו המדדים? אילו מניות נוספו? אילו נמחקו? אילו סכומים גויסו? זה זמן לסיכומים בבורסה בת"א, שהתחדשה השנה ועברה לבניין המפואר ברחוב אחוזת בית.

 

לכתבות נוספות בנושא הבורסה :

 

נתחיל עם מדד המעו"ף, הכולל את 25 החברות המובילות במשק – המדד עלה השנה ב-22% ורשם רמת שיא של 1,446.96 נקודות ביום חמישי האחרון (ב-18 בספטמבר). עוד סיבה לקצת נחת אפשר היה למצוא השנה במדד ת"א – תקשורת, שרשם עלייה של כ-25% ובלט במיוחד השנה. (המדד כולל את כל המניות בענף התקשורת שעמדו בתנאי הסף של המדד).

 

הבורסה הישראלית סוגרת שנה עם עוד נתון מוצלח, השנה חל שיפור במחזור היומי הממוצע שעמד על 1.2 מיליארד שקל – מדובר בעלייה של 10% בהשוואה למחזור היומי הממוצע בשנה הקודמת. בסך הכול נסחרות היום בבורסה הישראלית 473 מניות, זאת לעומת 519 מניות שנסחרו בשנה הקודמת תשע"ג.

טקס פתיחת המסחר באחוזת בית (צילום: אסי כהן) (צילום: אסי כהן)
טקס פתיחת המסחר באחוזת בית(צילום: אסי כהן)
 

לבורסה ברחוב אחוזת בית הצטרפו בשנה החולפת 4 חברות חדשות - אינרום בנייה, קבוצת אשטרום, מגדלי ים תיכון וסקייליין, החברות החדשות גייסו ביחד כ-0.9 מיליארד שקל. מנגד, השנה נמחקו מהבורסה הישראלית 53 חברות (19 חברות נמחקו לאחר הצעות רכש ולאחר שמוזגו לחברות אחרות, 23 נמחקו לאחר שלא עמדו בכללי שימור, 7 חברות פורקו ו-4 חברות נמחקו מסיבות שונות).

 

עוד הצלחה נרשמה בגיוס כספים בהנפקות והקצאות פרטיות - כ-7.7 מיליארד שקל גויסו בתשע"ד, לעומת כ-5 מיליארד שקל בשנה הקודמת. עיקר העלייה בגיוסי הון במניות השנה היה בהקצאות הפרטיות שהסתכמו בכ-4 מיליארד שקל.

 

הבנקים: כוכבי הנפקות האג"ח

בגזרת אגרות החוב, חלה עלייה של 10% במדדי האג"ח הממשלתי. לעומת זאת, במחזור היומי הממוצע באג"ח הממשלתי חלה ירידה של 9% בהשוואה למחזור הממוצע בשנה שעברה (תשע"ג). כמה הצליחה הממשלה לגייס השנה בשוק האג"ח? מדובר בירידה קלה, כ-60 מיליארד שקל גוייסו בשוק האג"ח לעומת כ-66 מיליארד שקל בשנת תשע"ג.

 

כמה גייסו החברות במסגרת אג"ח קונצרניות? כאן, לעומת זאת, חלה עלייה של כ-40% - הסקטור העסקי גייס כ-56 מיליארד שקל בהנפקות והקצאות פרטיות של אג"ח בתשע"ד, זאת לעומת 33.5 מיליארד שקל בשנה החולפת.

 

ההנפקות הבולטות בגודלן השנה היו של הבנקים הפועלים ובנק מזרחי טפחות, שגייסו לקראת סוף השנה כ-3 מיליארד שקל בהנפקות אג"ח לציבור (היו אלה מההנפקות הגדולות ביותר בתולדות הבורסה). בנק מזרחי טפחות הוא המנפיק הבולט של השנה עם גיוס של כ-7.3 מיליארד שקל בסיכום תשע"ד בארבע הנפקות של אג"ח.

 

שוק תעודות הסל פרח השנה, כיום נסחרות בבורסה 567 תעודות סל ( תעודות התחייבות המאפשרות למשקיעים לעקוב אחר מדדים שונים) ו- 25 תעודות מטבע (תעודות העוקבות אחר שערי מטבע חוץ או שקל). השנה הונפקו בסך הכול 103 תעודות סל חדשות ושווי החזקות הציבור בשוק תעודות הסל הגיע לשיא של כ-125 מיליארד שקל בסוף תשע"ד.

 

הציבור רכש נטו תעודות סל על המדדים בשווי של כ-13.8 מיליארד שקל על פי הפירוט הבא: תעודות על מדדי מניות בינלאומיים נרכשו בשווי של 10.2 מיליארד שקל, תעודות על מדדי מניות מקומיים נרכשו בשווי 0.6 מיליארד שקל ותעודות על מדדי אג"ח מקומיים נרכשו בשווי של כ-3 מיליארד שקל. בנוסף, הציבור רכש תעודות מטבע בשווי של כ-3.7 מיליארד שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
בניין הבורסה ברחוב אחוזת בית
צילום: עידו ארז
מומלצים