שתף קטע נבחר

איראן: 'עונש מוות לבלוגר שהעליב את מוחמד'

שופטים ברפובליקה האיסלאמית לא ריחמו על אדם מעורער בנפשו שפרסם בפייסבוק פוסטים מעליבים נגד הנביא, והשיתו עליו את העונש החמור ביותר. במקביל דווח על אולטימטום שניתן לממשלה לסגירת אפליקציית וואטסאפ

בית משפט באיראן גזר השבוע עונש מוות על בלוגר שהורשע בהעלבת הנביא מוחמד בפייסבוק. כך דיווח העיתון "אינדיפנדנט" הבריטי לפי מקור ששוחח עם העמותה הבינלאומית לזכויות אדם באיראן, היושבת בארה"ב.

 

עוד חדשות בעולם :

האם סרקוזי יציל את השמאל מעצמו?

דאעש זה השחור החדש: חיי הטרור בסוריה

חופש הביטוי בטקסס: לצלם מתחת לשמלה

 

סוהיל עראבי, בן 30, שהחזיק בשמונה עמודי פייסבוק תחת שמות שונים, הודה כי פרסם בכמה מהם חומרים המעליבים את הנביא. לפי אתר העמותה, עראבי נעצר יחד עם אשתו בנובמבר 2013 על ידי סוכנים של משמרות המהפכה. אשתו שוחררה כמה ימים לאחר מכן. באתר טוענים כי מצבו הנפשי של עראבי בזמן כתיבת הפוסטים היה מעורער.

 

לפי החוק באיראן, יש להשית עונש מוות על אדם שהורשע בהעלבת הנביא, אולם לפי סעיף אחר בחוק אם ההעלבה נעשתה מתוך כעס או בטעות העונש יומר ל-74 מלקות. אולם לפי המקור שהתראיין לאתר זכויות האדם, לא הקלו השופטים את עונשו של עראבי.

 

אולטימטום לסגירת "וואטסאפ"

במקביל, התובע הכללי של איראן שלח היום (יום א') מכתב לממשלה ובו הציב לה אולטימטום בן חודש אחד לחסימת אפליקציית המסרים המיידיים "וואטסאפ" ושירותי הודעות נוספים כמו "ווייבר" ו"טנגו".

 

התובע הכללי האשים את שר התקשורת בכישלון ניתוק הרשתות החברתיות והאפליקציות "בעלות תוכן לא מוסרי או פלילי". האולטימטום שלו הגיע על רקע דיווחים של חקירות משטרתיות בגין הפצה של חומר פוגעני נגד מנהיג המהפכה האיסלאמית ב-1979, האייתוללה רוחאללה חומייני.

 

במרס פרסם ארגון "אמנסטי" את הסקירה השנתית שלו בנוגע לעונש המוות בעולם ומצא כי איראן היא אחת המדינות שגרמו לעלייה חדה במספר ההוצאות להורג שבוצעו בעולם ב-2013, בניגוד למגמה העולמית לקראת ביטול עונש המוות. מקורות אמינים הצביעו על מאות הוצאות להורג שמתבצעות בחשאי באיראן, והמביאות את סך כל ההוצאות להורג

 ליותר מ-700.

  

"מסעות ההרג שראינו במדינות כגון איראן ועיראק היו מחפירים. אבל מדינות אלו שנאחזות בעונש המוות נמצאות בצד הלא נכון של ההיסטוריה והן, למעשה, נהיות מבודדות יותר ויותר", אמר סליל שאטי, מזכ"ל "אמנסטי אינטרנשיונל". "רק מדינות ספורות ביצעו את רוב רובם של מעשי הרצח חסרי ההיגיון הללו בחסות המדינה. הן לא יכולות לבטל את ההתקדמות הכוללת שכבר נעשתה לקראת ביטול עונש המוות".

 

בחודש יוני דווח באיראן על עונש מוות שנגזר על נערה, שנישאה בגיל 14 ושלוש שנים לאחר מכן ירתה למוות בבעלה. באפריל האחרון אירע מקרה מפתיע בזמן הוצאה להורג של רוצח מורשע. בילאל עבדאללה הובא לתלייה, אך רגע לפני ביצוע עונשו מחלו לו הורי הקורבן, והסירו ממנו את החבל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
יוצא להורג על פוסט בפייסבוק? אילוסטרציה
צילום: AFP
מומלצים