שתף קטע נבחר

לראשונה אי פעם: הכי הרבה עולים - מצרפת

24,800 עולים הגיעו השנה לארץ, שיא בחמש השנים האחרונות. האנטישמיות הובילה לזינוק בעלייה מצרפת וגם המשבר באוקראינה הגדיל את מספר העולים. "מחכה חודשים לרגע הזה", סיפרה אחת העולות האחרונות השנה

נמשכת מגמת העלייה במספר העולים החדשים לישראל: בשנת תשע"ד שמסתיימת בימים אלה הגיעו לארץ כ-24,800 עולים מרחבי תבל - עלייה של כ-28% לעומת השנה הקודמת, שבה עלו 19,350 בני אדם. כך עולה מנתונים שמפרסמים היום (ב') הסוכנות היהודית ומשרד העלייה והקליטה. בתשע"ב עלו לישראל 18,270 בני אדם.

 

עוד בחדשות:

נתניהו עוקץ את לפיד: "קל לפזר הבטחות"

ומי מחוץ לתוכנית הממשלתית? יישובים שהופגזו

 

בצהריים נערך בנמל התעופה בן גוריון טקס לכבוד הגעתם של 140 העולים האחרונים לשנת תשע"ד. מניתוח הנתונים עולה כי בשנה החולפת חל זינוק חד בעלייה מצרפת עם הגעתם של כ-6,000 עולים, לעומת כ-2,650 עולים אשתקד. זו הפעם הראשונה מאז קום המדינה שצרפת סיפקה את מספר העולים הגדול ביותר.

אלכסנדריה זולודבה. אני חדשה בארץ (צילום: זד פילימס) (צילום: זד פילימס)
אלכסנדריה זולודבה. אני חדשה בארץ(צילום: זד פילימס)

במשרד הקליטה ובסוכנות היהודית אמרו כי הגידול נובע בין היתר מהתגברות התופעות האנטישמיות במדינה האירופית ומהיערכות מיוחדת לחשיפת צעירים לאפשרויות החיים בישראל ופיתוח כלים שיקלו עליהם את תהליכי העלייה, הקליטה וההשתלבות בארץ.

 

עוד בלטה בשנה החולפת מגמת הגידול במספר העולים מחבר המדינות, בעיקר הודות להכפלת מספר העולים מאוקראינה בעקבות המצב הביטחוני במדינה. כ-4,200 עולים הגיעו השנה מרחבי אוקראינה ונקלטו בישראל בסיוע הסוכנות היהודית ומשרד העלייה והקליטה לעומת כ-2,000 בתשע"ג. בשנה האחרונה הגיעו מרוסיה כ-4,500 עולים לעומת 3,670 שנה קודם לכן.

 

לפי הנתונים, כ-570 עולים הגיעו מבריטניה וכ-260 מבלגיה (גידול קל לעומת השנה העברית הקודמת משתי המדינות). עוד כ-270 עולים הגיעו מאיטליה – פי שניים ממספר העולים בתשע"ג. ממדינות מזרח אירופה הגיעו בסך הכול כ-270 עולים וזאת בדומה לשנה הקודמת.

 (צילום: זד פילימס) (צילום: זד פילימס)
(צילום: זד פילימס)

מאמריקה הלטינית חל גידול של כ-20% עם הגעתם של כ-1,100 עולים לעומת כ-930 אשתקד. כ-300 מבין העולים הגיעו מברזיל (לעומת כ-200 בתשע"ג) ועוד כ-310 מארגנטינה (לעומת כ-250 בתשע"ג).

 

מספר העולים מאתיופיה, שקצב עלייתם נקבע לפי החלטות ממשלה, עמד השנה על כ-230, לעומת כ-2,200 בשנה הקודמת וזאת בשל סיום מבצע "כנפי יונה" להבאת יתרת זכאי העלייה מאתיופיה.

 

עוד עולה מהנתונים כי בשנת תשע"ד חל גידול קל בעלייה מצפון אמריקה עם הגעתם של כ-3,600 עולים השנה לעומת כ-3,450 אשתקד. מארצות הברית הגיעו בשנה האחרונה כ-3,170 עולים לעומת 3,070 אשתקד ואילו מקנדה כ-400 לעומת כ-370 אשתקד.

 

בין הממתינים לעולים החדשים הייתה גם אלכסנדריה זולודבה (19) שחיכתה בקוצר רוח להוריה ולאחיה הקטן, שאותם לא פגשה מאז שעלתה לארץ מאוקראינה לפני שנה. "אני מחכה כבר חודשים לרגע הזה ועכשיו אני סופרת את הדקות", סיפרה זמן קצר לפני שהתאחדה עם בני משפחתה.

 

זולודבה, שעלתה לבדה במסגרת "תוכנית סל"ע" של הסוכנות היהודית, הייתה נרגשת מאוד לקראת בואם של בני משפחתה. הצעירה, שתתגייס בעוד כחודשיים לצה"ל, אמרה: "כשקיבלתי את ההחלטה לעלות המצב הביטחוני באוקראינה היה טוב יותר והם לא היו בטוחים שיעלו, אבל עכשיו זה קורה, ואני שמחה מאוד כי כאן זה הבית שלנו".

 

אלפים מבין העולים שהגיעו השנה הם אקדמאים ומאות הם רופאים ובעלי מקצועות פרא-רפואיים, שהגיעו ארצה במסלולים ייחודיים של משרד העלייה והקליטה והסוכנות היהודית. כ-60% מבין העולים שהגיעו ארצה הם צעירים בני 34-0, מתוכם כ-37% הם צעירים בטווח הגילים 34-18. בראש רשימת הערים הקולטות לשנת תשע"ד נמצאות ירושלים, תל אביב ונתניה, שקלטו כל אחת יותר מ-2,500 עולים.

 

"משימה לאומית ראשונה במעלה" 

שרת העלייה והקליטה סופה לנדבר אמרה בטקס בנתב"ג כי "העלייה היא העתיד של מדינת ישראל והיא משימה לאומית ראשונה במעלה, ולכן אני מאחלת לכולנו שהשנה העברית החדשה

העומדת לפתחנו תביא עמה שלווה ופריחה וגלי עלייה שלא ידענו עוד כמותם. אנו במשרד העלייה והקליטה ערוכים ומצפים לכל יהודי המבקש להגיע הביתה".

 

יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי אמר כי "הגידול במספר העולים מכל קצוות תבל דווקא בשנה שבה האויבים שלנו ניסו לפגוע בביטחוננו וברחבי העולם ניסו לערער על הלגיטימיות של ישראל, מוכיח שמדינת ישראל היא מקום שמבטיח גם את הביטחון האישי של אזרחיה וגם את עתידו של העם היהודי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים