שתף קטע נבחר

טלוויזיות LG webOS: מכוונת גבוה

ממשק ה-webOS שהתגלגל לטלוויזיות החכמות של LG נחמד, אבל שימושי בעיקר למי שיותר גולש מהטלוויזיה ופחות צופה בה. המסך עצמו מרשים בעיקר ברזולוציות גבוהות ובתלת מימד, אבל לא מיועד לווידאופילים

LG אימצה עבור סדרת הטלוויזיות החדשה שלה בישראל את webOS, מערכת הפעלה שהתגלגלה עוד מימי מחשבי כף היד של הפאלם דרך HP ועד שהגיעה לטלוויזיות. היא נראת נחמד אבל שימושית בעיקר למי שגולש מהטלוויזיה שלו, ופחות מעניינת למי שצופה בה. המסך עצמו מציג תמונה טובה מאוד, בהנתן שהמקור הוא ברזולוציה גבוהה.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

בדקנו את דגם  LED UB859Y בגודל 49 אינץ'. יש לו רגל כסופה מסיבית ורחבה, המחזיקה את הטלוויזיה היטב על הכוננית, כאשר שתי הקצוות שלה מופנות לאחור.

 

מקדימה ישנו לוגו LG ונורית חיווי קטנה הנמצאת בתחתית והיא בהחלט לא מציקה. לטלוויזיה מסגרת חיצונית כסופה, ומסגרת קדמית שחורה ודקה אך לא נעלמת מהעין כשצופים במסך. היינו מעדיפים מסגרת יותר נסתרת.

 

האפליקציות בכרטיסיות

האפליקציות של webOS שמגיעות עם הטלוויזיה מופיעות ככרטיסיות בתחתית המסך, כאשר הכרטיסיה הגדולה בשורה, היא זו שנמצאים בה - אפליקציה או קובץ שמנגנים נניח. אפשר לגשת משם גם לשידורים חיים (דרך אנטנה חיצונית) או מקורות שידור אחרים כמו יס או הוט. זה נחמד, אך אם עיקר השימוש בטלוויזיה הוא לצפיה בטלוויזיה, ולא לגלוש באינטרנט - קשה להפיק תועלת מהממשק.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

למי שמעוניין לגלוש באינטרנט, לקרוא בפייסבוק על מסך גדול, לראות סרטים ביוטיוב או לדבר בסקייפ (עם מצלמה נפרדת), מערכת ההפעלה תספק גישה מהירה ופשוטה לכל אלה בלחיצת כפתור. עם זאת, מספר האפלקציות, ובמיוחד אלה שרלוונטיות לקהל הישראלי עדיין מצומצם יחסית, אלא אם אתם חולים על ליגת הבייסבול.

 

הטלוויזיה מגיעה עם ממשק עברי מלא, ותפריטי ההגדרות יחסית פשוטים כשהשימוש נוח ולא מרתיע.  אם תרצו לשחק עם הצבעים, ההגדרות או לחבר את הטלוויזיה ל-WiFi, תגלו שהפעולה פשוטה למדי. הקבצים והתיקיות באמצעי האחסון השונים אמנם מופיעים ברשימה גדולה וברורה על המסך, אך זה לא הרבה יותר טוב מדורות קודמים של טלוויזיות חכמות או ממסכים מתחרים.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

   

שלט שמדברים איתו בעברית

לטלוויזיה של LG, כמו טלוויזיות חכמות רבות, שני שלטים. השלט האחד כולל מעט כפתורים, גלגלת ומיקרופון, והוא בהחלט יכול לשמש כשלט יחידי לטלוויזיה. הנפתו מול המסך ולחיצה על הגלגת תציג חץ במרכז המסך שממנו ניתן לגשת לכפתורים ולתפריטים השונים - כולל נגינה ועצירה של קבצים. למי שפחות נוח, אפשר לטייל בין האפשרויות השונות עם החצים שעל השלט.

 

השני שניתן לרכישה בנפרד הוא שלט מלבני מוכר מרובה כפתורים, ספרות, חצים וגישה לתפריטים השונים, שמבלבל כמו כל שלט אחר, ומיועד למי שמתקשה להשתמש בשלט החכם.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

המיקרופון מאפשר לחפש תכנים בקבצים ובאינטרנט בעברית ובאנגלית, על ידי לחיצה על כפתור ודיבור לתוכו. השלט מזהה מילים בצורה מרשימה, וליתר בטחון מספק 3 אפשרויות דומות על המסך שניתן לבחור מביניהן. הבעיה שהחיפוש ברשת (למשל בסרטוני יוטיוב) והחיפוש בטלוויה (קבצים) הוא בנפרד כך שזה לא הכי נוח.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

עדיפה רזולוציה גבוהה

איכות רגילה ו-HD: כל סרטון ברזולוציה של 720 ומטה נראה סביר על הטלוויזיה ולא יתר מזה. הבעיה שהנסיון להתאים את הרזולוציה הנמוכה גורם דווקא להבלטה של טשטושים על המסך. כשיש תנועת מצלמה מורגשות לעתים מריחות. זה לא בלתי נסבל, אבל דווקא בטלוויזיות פחות מתקדמות, הסרטונים הללו נראו קצת יותר טוב. כשמגיעים ל-1080 הווידאו נראה טוב מאוד כראוי למסך, אבל חלק מתכני הטלוויזיה קיבלו אפקט של צילום ביתי/אופרת סבון, בגלל מנגנון החלקת התמונה.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

UHD ו-4K: כרגע עדיין אין מספיק תוכן ב-4K ו-UHD (רזולוציה קצת יתר נמוכה שמותאמת למסכים ביתיים), אבל ממספר סרטוני הדגמה שהגיעו עם המסך ושמצאנו ברחבי הרשת, נראה כי האיכות בהחלט מרשימה. היו פה ושם מריחות קלות והשחור לא הכי עמוק לעומת טלוויזיות אחרות שראינו, כשחלקים שציפינו שיהיו שחורים לגמרי, הופיעו עם נטייה ברור לאפור.


 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

3D: התלת מימד נראה טוב מאוד, בטח בשביל טלוויזיה ביתית. לא נרשמו בעיות, מריחות או כאבי ראש. עם הטלוויזיה מגיעים 4 משקפיים מקוטבים, שנוטים להתלכלך מהר מאוד וממגע אקראי הכי קל. מצד שני, משקפיים שקונים עם הכרטיס בקולנוע או כאלה שאפשר למצוא בכמה שקלים באינטרנט, גם עושים את העבודה (בגוון קצת אחר אך לא תמיד מורגש).


 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

בכל מקרה, בשביל ממש להנות מסרטים באיכות גבוהה או בתלת מימד, רצוי שהחדר יהיה חשוך לגמרי. כל זליגה של אור לחדר קצת שיבשה את החוויה.

 

משביעת רצון, לא לווידאופילים

הטלוויזיה של LG בהחלט מספקת איכות משביעת רצון בקטגוריה שלה. היא לא מיועדת לווידאופילים שצריכים שכל פיקסל יהיה מושלם, אבל בהחלט נעים וכיף לראות בה סרטים. מצד שני, ממשק ה-WebOS וסייר הקבצים עדיין צריכים שיפור, וכדאי שיהיו יותר אפליקציות ודפדפן מתקדם יותר. אחרת, הטלוויזיה יכולה פשוט להיות מסך די טוב למיני מחשב עם אנדרואיד או OS שלא יקרים מדי ומציגים ממשק נוח בהרבה.

 

LG UB859Y בגודל 49 אינץ' עם מסך LED נמכרת החל מ-9,990 שקלים, והחברה מציעה עוד מגוון טלוויזיות בסדרה, וטלוויזיות קטנות וזולות יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים