שתף קטע נבחר

עבר למאהל בת"א: "כאן אין ארנונה וחשמל"

בן 35 שעובד בשתי משרות שליח החליט לחסוך כסף ועבר למאהל ארלוזורוב בתל אביב. "באתי בגישה אתגרית וכדי ליהנות מהחוויה וההרפתקה", סיפר

עמיחי שיין החליט להתמודד עם יוקר המחיה בישראל באמצעות מעבר יזום למאהל מחוסרי הדיור שממוקם ליד תחנת הרכבת ארלוזורוב בתל אביב. לפני כחודש הוא עזב את דירתו בעיר ומאז הוא מתאר בבלוג שלו חיים "ללא טלפון מהבנק ועם הרבה אוויר".

 

"מצאתי שזה לא כל כך נורא ולעתים אפילו כיף", סיפר שיין בן ה-35 ל-ynet. "זו תחושה של לגור בתוך טיול, אוכל על גחלים, קפה על הפינג'ן, הכול פשוט, טבעי, קומזיץ מתמשך בלי חשבונות שכירות, ארנונה, מים, חשמל, ועד ושאר הוצאות - הכול חינם".

 

שיין עבד בעבר כמאמן כושר פרטי ובחודשיים האחרונים הוא משתכר כ-7,500 שקל משתי משרות שליח. "תשלומי הדירה, החשבונות והאוכל גרמו לי להתחיל את החודש עם 6,000 שקל פחות. נכנסתי לחוב של כמה עשרות אלפי שקלים בבנק והחלטתי לעצור את כדור השלג לפני שהוא יגדל. במקום למשוך עוד ולקחת הלוואות מההורים ומהחברים עברתי לכאן. פה שכר הדירה הוא אפס.

 

"ההורים ניסו לסייע לי, אבל הם לא מיליונרים ולא רציתי לגמור להם את הפנסיה", הוסיף. "הצבתי לעצמי יעד לחסל פה חצי מהחובות שלי תוך חצי שנה. באתי בגישה אתגרית וכדי ליהנות מהחוויה וההרפתקה. אני עובד, קונה אוכל מבחוץ, הקמתי

חדר כושר מאולתר וחבר בנה לי גריל. יהיה גשם? יש פה חבר'ה שיעזרו לבנות סוכה מברזל.

 

"אני מבין את האנשים שעוברים לברלין. אחרי שאחסל את החובות אולי אתחיל את החיים במקום אחר. אין פה אופציה להתקדם, יש כל כך הרבה עוולות שיותר פשוט ללכת אולי, ולחזור עוד 30 שנה".

 

המאהל הוותיק מאכלס עשרות דיירים, ושטחו צומצם לאחרונה בשל עבודות להקמת תחנה תת-קרקעית של הרכבת הקלה. קיומו בשטח, עם זאת, לא קושר על ידי שיין למחאה חברתית ישירה. "תפסיקו להיות פראיירים ולשלם את שכר הדירה המטורף, תקימו אוהל, תחסכו ותתחילו ולחיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
עמיחי שיין במאהל
צילום: ירון שרון
מומלצים