שתף קטע נבחר

יין, בירה ומצב רוח: "אשדוד חזרה לעצמה"

הפסטיבלים בסוכות השכיחו את הקיץ הקשה. הכדורסלנית שי דורון, שדווקא לא אוהבת יין, סיפרה על "אווירה מחשמלת", בעלי מסעדת "אידי" סיפר: "מה שעבר עלינו בקיץ נשאר מאחור, עכשיו יש הרבה סיבות לשמוח"

לפסטיבל היין והגורמה החמישי באשדוד, שיצא אמש (יום ב') לדרך ויימשך גם הערב, הייתה משמעות גדולה יותר השנה לתושבי אשדוד והסביבה, שהגיעו באלפים. אחרי קיץ של מטחי רקטות ויירוטים, אזעקות ומבצע צבאי ארוך, הגיעה העת לנשום אוויר וללגום מהיין, והרבה. אלפים פקדו את פארק נחל לכיש בעיר והשתתפו בפסטיבל היין המסורתי. "אחרי תקופה קשה הציבור היה צמא לאווירה טובה ומשקאות טובים ולהרבה יין ישראלי", אמרו המארגנים.

 

כ-30 יקבי בוטיק, כולם יינות ישראליים, התאספו ליומיים של פסטיבל יין באשדוד והציגו לטעימות את מיטב היינות שלהם. באווירת חול המועד סוכות יצאו התושבים ולגמו טעימות שהציעו היקבים. האורחים, שהשנה זכו לפסטיבל במחיר מוזל, "נדדו" בין עמדות היקבים וטעמו ללא הגבלה. הייננים מזגו לכוסות את מיטב היינות, וחלקם אף חשפו בפני הקהל יינות חדשים שהוצגו בפעם הראשונה.

 

האזרחים הרבים שפקדו את הפארק לא יכלו שלא להיזכר במה שעבר על העיר בקיץ האחרון במבצע "צוק איתן", אז נורו לעבר העיר מאות רקטות. "עברה עלינו תקופה לא קלה ובמהלך הקיץ נדרשנו לבטל הרבה מאוד אירועים. אבל מאז שהסתיים המבצע העיר חזרה לעצמה", אמר אדי בן לעיש מנכ"ל חופית, החברה העירונית לפיתוח התיירות באשדוד שמפיקה את האירוע. "אחרי ההצלחה הגדולה של פסטיבל הבירה שנערך השבוע, הגיע תורו של פסטיבל היין. תענוג גדול לפגוש באירוע את הקהל הרחב שבא לשמוח וליהנות. זה מסמל את חוסנה של העיר".

 

בפארק נחל לכיש התארחו יקבים מהגולן ועד הנגב. הם הציגו את יינותיהם לצד מאכלי גורמה של מיטב השפים. בנוסף הוצבו במקום פינות ישיבה שפוזרו לאורך שדרת הנחל, ומיצגים אמנותיים ופסלים חיים היו לחלק מהתפאורה. בין האורחים הרבים שהגיעו היו גם שחקניות קבוצת מ.ס אשדוד, אלופת כדורסל הנשים, ובהן גם כוכבת נבחרת ישראל שי דורון, שלא ממש אוהבת יין, אבל בכל זאת הגיעה ליהנות מהאווירה.

 

"באנו לכאן לפגוש את הקהל החם של אשדוד, ליהנות עם כולם אחרי מה שכולנו עברנו כאן", אמרה דורון. "אני באופן אישי לא אוהבת יין יותר מדי, אבל טעמתי מאכלים נפלאים ומיוחדים. יש כאן אווירה ממש מחשמלת והקהל מסתובב עם חיוך קבוע על הפנים".

 

אחד מדוכני המזון הוא של מסעדת "אידי", שהפכה לסמל הקולינריה של אשדוד. הבעלים, אידי ישראלוביץ', מומחה הדגים, הציג לקהל כריכים עם סוגי דגים. "אני מסתכל סביבי ורואה אנשים עם ברק בעיניים, שרק רוצים ליהנות ולשמוח בחגי ישראל. מה שעבר עלינו בקיץ האחרון נשאר מאחור ופנינו קדימה. יש לנו הרבה סיבות לשמוח ואחת מהן היא שמחת היין", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
זמן לחגיגות באשדוד
צילום: רועי עידן
מומלצים