שתף קטע נבחר

משפט זדורוב: להב הסכין שוב על המוקד

על פי עדויות ההגנה, הרצח בוצע בסכין משונן בניגוד להודאת זדורוב, ולפיכך הוא חף מפשע. המדינה הודיעה לעליון כי אם ידון בחוות דעת חדשה בעניין להב הסכין, היא תגיש חוות דעת נגדית. בידיה מסמך של מומחה עולמי לפתולוגיה משפטית, המחזק את הראיות נגד זדורוב

במסגרת הערעור במשפטו של רומן זדורוב, שרצח את הילדה תאיר ראדה מקצרין, הודיעה היום (ג') המדינה לבית המשפט העליון, כי אם יחליט לדון בתצהיר של מנהל המכון לרפואה משפטית, ד"ר חן קוגל, בעניין להב הסכין שבו נרצחה הילדה, תבקש התביעה לחקור את ד"ר קוגל ולהגיש חוות דעת נגדית.

 

ראדה נרצחה בדצמבר 2006 וגופתה התגלתה בתא שירותים בבית הספר "נופי גולן" בקצרין שבו למדה. כמה ימים לאחר מכן נעצר רומן זדורוב, אזרח אוקראיני שהתגורר בקצרין ועבד בבית הספר כרצף. הוא הודה במעשה ואף שחזר אותו, אך בהמשך טענה ההגנה כי חזר בו. בתום משפט ממושך קבעו השופטים פה אחד כי זדורוב הוא הרוצח וציינו כי מלבד ההודאה, ידע זדורוב שמונה פרטים "מוכמנים" (שרק הנוכח במקום הרצח יכול היה לדעת אותם), ושלח אותו למאסר עולם.

 

רומן זדורוב (ארכיון) (צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות") (צילום: אפי שריר,
רומן זדורוב (ארכיון)(צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות")

הוריה של ראדה בבית המשפט (ארכיון) (צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות") (צילום: אפי שריר,
הוריה של ראדה בבית המשפט (ארכיון)(צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות")
 

במהלך הערעור קבע בית המשפט העליון כי יש לשמוע עדויות נוספות, בין השאר בדבר להב הסכין שבו נרצחה ראדה. זדורוב טען בהודאתו כי מדובר היה בלהב חלק של סכין יפני, וכך גם טענו עדי התביעה המומחים. אולם בית המשפט העליון קבע כי יש לחזור לבית המשפט המחוזי ולשמוע את עדותה של ד"ר מיה פורמן-רזניק, מומחית משפטית מטעם ההגנה, שטענה כי מדובר בלהב משונן.

 

באותו מעמד נשמעה עדות נוספת מטעם ההגנה, לפיה טביעת הנעל בדם שנמצאה על מכנסיה של ראדה - לא היה בה כדי לקבוע שמדובר בנעלו של זדורוב.

 

לאחר שהעדויות נשמעו, דחה אותן בית המשפט המחוזי והרשיע את זדורוב פעם נוספת. סנגוריו שוב פנו לבית המשפט העליון ודרשו כי תישמע במחוזי חוות דעתו של ד"ר קוגל, התומכת לדבריהם בגרסת הלהב המשונן. העליון פסק כי שני הצדדים יעבירו לד"ר קוגל שאלות, אולם המדינה ויתרה על זכותה לעשות כן מאחר ש"לא הייתה בידה עדות ראשית" של ד"ר קוגל.

 

בעקבות קבלת התשובות לשאלות ההגנה, פנתה כעת המדינה לבית המשפט העליון וציינה כי מדובר למעשה "בחוות דעת חדשה לכל עניין ודבר בשאלת להב הסכין שבאמצעותו בוצע הרצח, ולפיה פצע החתך בסנטרה של המנוחה נגרם על ידי להב משונן".

 

בעקבות זאת פנתה התביעה למומחה נוסף, ד"ר וורנר שפיץ מארצות הברית, שספר שהוא כתב מהווה אבן דרך בתחום החקירה שלאחר המוות. בהודעה לבית המשפט העליון ציינה המדינה כי גם העדים מטעם ההגנה השתמשו בספרו והפנו אליו. בהודעת המדינה נמסר כי ד"ר שפיץ מסר חוות דעת הסותרת את דבריהם של ד"ר פורמן-רזניק וד"ר קוגל.

 

"המשיבה תבקש להודיע כי היה ובית המשפט הנכבד ימצא כי הכרעה בשאלת סוג להב הסכין שבאמצעותו בוצע הרצח היא חיונית לשם קבלת הכרעה בערעור, והיה ובמסגרת זו יסבור שיש מקום להסתמך גם על תצהירו של ד"ר קוגל, כי אז תבקש המשיבה לחקור את ד"ר קוגל על תצהירו זה וכן תבקש להגיש חוות דעת נגדית של המומחה מטעמה", נמסר בהודעת המדינה לבית המשפט העליון. 

 

אם יחליט העליון להחזיר את התיק פעם נוספת למחוזי, תתעורר שאלה בקשר להרכב השופטים, מכיוון שמההרכב המקורי נותרה רק השופטת אסתר הלמן. השופט חיים גלפז הלך לעולמו, ובהליך הקודם (שמיעת העדויות הנוספות) הצטרף להרכב השופט בנימין ארבל. בינתיים, ראש ההרכב, נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת יצחק כהן, יצא לחופשה ללא הגבלת זמן עקב חקירה שמתנהלת נגדו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
תאיר ראדה
צילום: אביהו שפירא
צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות"
רומן זדורוב
צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות"
מומלצים