שתף קטע נבחר

אייפון 6 - שווה שדרוג?

הגדלת האייפונים היא שינוי מבורך והצטרפות למגמה העולמית של מסכים של יותר מ-5 אינץ'. תחברו לזה את המעבד החדש והחזק יותר ב-20 אחוזים, ותקבלו מערכת כוללת היודעת להפעיל ולנצל את המשאבים ללא רבב. לשדרג מ-5S? רק אם חשוב לכם מסך גדול יותר

כמו בכל שנה במעבר בין הקיץ לסתיו, אפל השיקה דגם חדש למכשיר האייפון, זה שהביא למהפכת הסמארטפונים הגדולה. אלא שהפעם, להבדיל מהשנים הקודמות, זכינו לקבל שני דגמים חדשים ושונים בגודלם - אייפון 6 "סטנדרטי" עם מסך 4.7 אינץ', ואיתו גם אייפון 6 פלוס המתהדר במסך 5.5 אינץ'. ההבדלים בין שני הדגמים אינם גדולים במיוחד, ומתבטאים בעיקר בגודל המסך, במצלמה ובכמה תכונות נוספות להן זכה הדגם המוגדל. כדי להתאים את עצמה לשוק, מציעה אפל הפעם קפיצת מדרגה גדולה, הן במפרט והן בעיצוב, ולא שידרוג מינורי אותו היצרנית מקופרטינו נוהגת לקרוא "S". בסקירה שלפניכם ננסה לתת תשובה לשאלה הנצחית: האם כדאי לשדרג לדגם החדש, או שניתן להישאר בשלב זה עם האייפון הישן שלנו.

 

 

 

מאכזב על הנייר, מרהיב במציאות

כפי שהתרגלנו בעבר, אפל לא תמיד עומדת בחזית הטכנולוגית, אלא מאמצת טכנולוגיות ותיקות באיחור אופנתי. הפעם החליטה החברה ללכת עם קצת השוק ועם דרישת הלקוחות למסכים גדולים, ודאגה לשדרג משמעותית את נושא זה בדגמים החדשים. נראה שבאפל לא החליטו עד כמה כדאי להגדיל את המסך, ולכן החליטו ללכת על שני דגמים.

 

בעוד השוק דוהר כבר מזמן לכיוון מסכים גדולים, כלומר חמישה אינץ' ומעלה, לאפל לקח זמן עד שהחליטה כי אין מנוס אלא ליישר קו עם המתחרות הגדולות. האייפון 6 מגיע עם מסך בגודל 4.7 אינץ' ברזולוציה של 750x1334 עם צפיפות פיקסלים של 326 פיקסלים לאינץ' (בדומה לצפיפות הפיקסלים באייפון 5S, כאשר דגם הפלוס כבר מציג מסך 5.5 אינץ' ברזולוציית Full HD (כלומר 1080x1920) עם צפיפות מרשימה של 401 פיקסלים לאינץ'. אמנם רזולוציית הדגם הרגיל גבוהה יותר מה-5S שהציג נתונים של 750x1334, אבל מאכזב לגלות שהחברה לא לקחה את הנושא צעד קדימה לכיוון רזולוציית Full HD, ודאגה לעשות זאת רק עם הדגם המוגדל. כמו שזה נראה, אפל החליטה לא לשלוף את כל הקלפים בדגם הנוכחי, ולהשאיר משהו גם לדגם שיגיע בשנה הבאה.

 

למרות הנתון המאכזב מעט על הנייר, התצוגה באייפון 6 לא פחות ממרהיבה. הצבעים חיים, חדים, ברורים ומדוייקים להפליא. תמונות וסרטים נראים נפלא על המסך החדש, וגם כאשר ביצענו השוואה אל מול מסך עם תצוגת WQHD בהצגת סרטוני וידאו באיכות 4K, הופתענו לגלות שמסך האייפון אינו נופל באיכותו, ובמקרים מסויימים אף הצליח להציג תוצאות מרשימות ואיכותיות יותר.

 

 


מחירי האייפון 6 ו-6 פלוס

מחירי האייפון 6 ו-6 פלוס
  iPhone 6 16GB iPhone 6 64GB iPhone 6 128GB iPhone 6+ 16GB iPhone 6+ 64GB iPhone 6+ 128GB
אורנג' 3,799 4,299 4,899 4,299 4,899  
פלאפון 3,749 4,297   4,297

4,758

 

סלקום

3,690

4,190

  4,190 4,690  
הוט מובייל

3,599

   

4,199

   
יופון 3,660 4,225  

4,225

4,750  
רמי לוי 3,525 4,099 4,660 4,070 4,650 5,199
מחסני חשמל 3,549 4,149 4,699 4,165 4,649 5,300
דינמיקה סלולר 3,679 4,189   4,189

4,689

 
איידיגיטל 3,690 4,225 4,899 4,225 4,695 5,559
הום סלולר 3,900          
אופיס דיפו 3,799          
הזמנה מחו"ל כ-3,600 (בהתאם לשער הדולר)          

(לפרטים נוספים על מחירים וטרייד אין )

 

 

עוד ב-GSM Israel

 

קימורים קימורים 

כולם מסכימים שאפל יודעת לייצר מכשירים באיכות גבוהה, דבר שלא קיים בכל הדגמים של המתחרות. שני הדגמים החדשים בנויים כהלכה, ללא חלקים רופפים או כאלה העשויים מחומרים זולים. הפעם בחרה אפל לעזוב את העיצוב המרובע המסורתי, שהציע קצוות ישרים וחדים, והחליטה לעבור לעולם העגולים והמקומרים. כל קצוות האייפון התעגלו, בין אם זה בחלקו ההיקפי או ברוחבו, כאשר גם החיבור בין חלקו הקדמי לגב זכה לקימורים בהתאם. אם מתבוננים היטב בקצוות המסך, ניתן לראות כי הוא אינו מסתיים בזוית ישרה, אלא בקימור קטן, מה שהופך את המראה הסופי לאלגנטי ומרשים יותר. עובדה זו אמנם מרגישה חלקה וזורמת, אבל אנחנו תוהים איך נוכל להדביק מגן מסך זכוכית, הפופולרי היום, כזה שיכסה את כל שטח המסך, ונראה כי ניאלץ לוותר על כמה ס"מ בקצוות הזכוכית.

 

זמן קצר לאחר ההכרזה החלו להופיע ברשת דיווחים לפיהם משתמשים בעלי זקן התלוננו כי בעת הצמדת האייפון לאוזן, נתפסים קצוות השיער בחיבורים שבין הזכוכית למסגרת המקיפה, ואנחנו בהחלט יכולים לאשר כי גם לנו קרה הדבר מדי פעם, אבל לא בצורה מציקה יתר על המידה. אפל ממשיכה את הקו העיצובי, וגם בדגמים החדשים אנו רואים שימוש באלומיניום במסגרת ההיקפית ובגב. עד כמה גדל האייפון 6 לעומת דגמים ישנים? אם נשווה את מידות האייפון 6 לעומת האייפון 5S נראה כי רוחבו 67 מ"מ לעומת 58.6 מ"מ, אורכו 138.1 מ"מ לעומת 123.8 מ"מ, והוא דק יותר עם 6.9 מ"מ לעומת 7.6 מ"מ. לעומתם, האייפון 6 פלוס כבר סיפור אחר לגמרי מבחינת המידות, עם רוחב של 77.8 מ"מ, ואורך 158.1 מ"מ, אך למרות זאת הוא עדיין דק יותר מהאייפון 5S עם 7.1 מ"מ בלבד. גם המשקלים בהתאם, בעוד האייפון 5S שקל 112 גרם, הדגם החדש שוקל 129 גרם, והפלוס 172 גרם.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM Israel) (צילום: גיא לוי, GSM Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM Israel)

 

בחזית שני הדגמים החדשים לא תמצאו שינוי כלשהו, וכאן אפל החליטה לשמור על הקו העיצובי המוכר המאפיין את כל סדרת האייפון. המסגרת (Bezel) דקה יחסית בצדדים, מה שאי אפשר להגיד על המסגרת העוטפת את המסך מלמעלה ומלמטה. בחלק התחתון תמצאו את לחצן הבית המסורתי הכולל בתוכו את חיישן טביעת האצבע, ובחלק העליון את האפרכסת, מצלמה קדמית, וחריר המשמש כחיישן תאורה. אפשר אולי להבין את המסגרת הגדולה יחסית בחלקו התחתון, בו ממוקם כפתור הבית, אבל בתקופה בה חברות אחרות מנסות לייצר מכשירים עם מסכים גדולים תוך כדי שמירה על גודל סביר יחסית, אפל הייתה יכולה להתאמץ קצת יותר ולצמצם את המסגרת לפחות בחלקו העליון.

 

אם ניקח לדוגמא את ה-G3 של LG הקוריאנית, נראה כי למכשיר מסך זהה לאייפון 6 פלוס, אבל אורכו של המכשיר קטן יותר ב-1.18 ס"מ. עקב כך, דגם הפלוס נותן תחושה של משהו גדול מאוד ביד ונותן תחושה של כמעט טאבלט זעיר, ופחות תחושה של טלפון סלולרי. היינו כמובן שמחים אם אפל הייתה מצמצמת את המסגרת גם באייפון 6 הסטנדרטי, אבל כאן העניין מעט פחות מורגש. עקב מגבלות טכניות, אפל הייתה חייבת להפריד את שתי האנטנות הפנימיות מכשיר, ולכן הגב מחולק כעת לשלושה מקטעים המופרדים בפלסטיק. החברה ניסתה לתת לזה מראה עיצובי אבל אנחנו באופן פחות אהבנו את התוצאה הסופית.

 

בגבו של המכשיר אנו מוצאים חריר לחיישן, פלאש לד כפול ומצלמה. מבנה המצלמה בולט מגב המכשיר דבר הפוגם בעיצובו ומהווה בעיה כאשר הוא מונח על גבו. בגלל בליטת המצלמה כאשר אתם משכיבים את האייפון ורוצים להקליד או לבצע פעולה אחרת, המכשיר פשוט מתנדנד. הבעיה נפתרת כאשר אתם מכניסים את האייפוןלתוך כיסוי מגן, דבר שהרבה אנשים עושים ולכן בעיה זו נפתרת.

 

בתחתית ויתרה אפל על גריל כפול לרמקול יחיד והפעם יש גריל בודד לרמקול היחיד שקיים, שקע למחבר ברק Lightning, חריר למיקרופון ושקע אוזניות סטנדרטי PL 2.5. בצידו השמאלי של המכשיר כמו תמיד קיימים כפתורים עוצמת הצליל וכפתור השתק. אחד החידושים בדגמים החדשים הינו מיקום כפתור כיבוי והדלקה אשר עבר לצידו הימני של המכשיר. עד היום הכפתור היה מסורתית בצידו הימני בחלקו העליון של המכשיר והפעם אפל העבירה אותו לצידו הימני בדופן המכשיר, בדומה להרבה יצרניות אחרות. לא אהבנו את מיקומו החדש של הכפתור בגלל שכל פעם שאנו רוצים ללחוץ עליו אנו צריכים לתת התנגדות מצידו השני של המכשיר דבר הגורם לנו לפעמים ללחוץ על כפתורי העוצמה אשר נמצאים באותו מיקום נגדי ואז אנו משנים את עוצמת המכשיר, בדר"כ להורדת העוצמה. היינו שמחים אם מיקום הכפתור לא היה משתנה.

 

אנרגטי ונשמע טוב

גם בצליל אפל לא מאכזבת, ותוצאות הצליל המתקבלות בשימוש באוזניות הן מהטובות בשוק. עוצמה גבוהה (לעיתים גבוהה מדי), צלילים נקיים וחדים, באסים נמוכים וכבדים, לעומת טרבלים (צלילים גבוהים) מצויינים עם איזון מצויין בין כל הרמות. אנחנו תמיד מציינים שלא ניתן לצפות ליותר מדי מהרמקול החיצוני, וגם כאן המגמה נמשכת. הרמקול המגיע בדגמי האייפון החדשים סביר, אך מציע באסים חלשים ועוצמת שמע לא מהגבוהים שאנחנו מכירים. מדובר על הערה שתקפה מהדור הראשון ועד לדור הנוכחי, וחבל שכאן לא ראינו התקדמות כלשהי בנושא, אבל אנחנו רגילים שמכשירי האייפון אינם מגיעים עם זוג רמקולים סטריאופוניים, אלא עם רמקול בודד.

 

אפל משדרגת את האייפון הנוכחי עם מעבד חדש, מסוג A8. כרגיל, החברה לא חושפת נתונים מלאים על המעבדים שלה, אבל בזכות אתרים ברשת אנו יודעים כי ה-A8 אורז בתוכו מעבד Cyclone כפול ליבה במהירות 1.4GHz בארכיטקטורת 64 סיביות, והוא למעשה מהיר יותר ב-100MHz לעומת ה-A7 שנמצא מתחת למכסה המנוע של האייפון 5S. בדיקות מהירות מוכיחות לנו כי האייפונים החדשים מהירים ב-20 אחוזים יותר מהדור הקודם, והדבר מורגש בהחלט גם בשימוש יום יומי. המעבד החדש מיוצר בתהליך 20 ננומילימטר, דבר המביא לייצור חלקים קטנים יותר, התופסים פחות מקום ומתחממים פחות, ולכן צורכים פחות אנרגיה. גם המעבד הגרפי זכה לשידרוג וכעת הוא מדגם PowerVR GX6450 בעל ארבע ליבות.

 

אמנם נתוני המעבד הגרפי דומים מאוד לדגם הקודם (GX6430), אבל אפל הייתה חייבת לשפר אותו על מנת שיתמוך במסכים החדשים וברזולוציות גבוהות מבעבר. שיפור המעבדים מורגש היטב, המכשירים עובדים מהר יותר בהשוואה לדור הקודם, ללא תקיעות, עיכובים או לאגים במעבר בין מסכים ואפליקציות. הרצת סרטוני וידאו כבדים ברזולוציה גבוהה נעשית באופן חלק וללא בעיות מיוחדות, וכנ"ל לגבי משחקים כבדים הצורכים משאבים רבים. גם לאחר שימוש מאסיבי במכשיר, לא הצלחנו לגרום לאייפון להתחמם יתר על המידה, זאת לעומת מכשירים של יצרניות אחרות הסובלים מכך.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM Israel) (צילום: גיא לוי, GSM Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM Israel)

 

עדין פחות מיום עבודה

מעבד ה-A8 מביא לתוצאות משופרות בזמן סוללה, והדבר מורגש היטב בדגמים החדשים. בזכות גודלו הפיזי של המכשיר, הצליחה אפל לשלב סוללות גדולות וחזקות יותר מבעבר. אם ב-5S קיבלנו סוללה בקיבולת 1560 מיליאמפר, הרי שהפעם זכינו לשידרוג הקיבולת עד ל-1810 מיליאמפר בדגם הרגיל, ו-2910 מיליאמפר בפלוס. לטעמנו, קשה מאוד לקבוע אם הסוללה חזקה דיו עבור הדגמים החדשים, וזהו נתון המושפע באופן ישיר מאופי השימוש של כל אחד ואחד.

 

מרבית המכשירים בשוק מתקשים לסיים יום עבודה סביר פלוס, או מגיעים לאחוז סוללה נמוך בשעות הערב, וגם האייפונים החדשים אינם חפים ממחלה זו. משתמשים רבים דיווחו כי הם מרגישים שיפור בחיי הסוללה, בעיקר בקרב משתמשי האייפון 6 פלוס, וגם אנחנו הרגשנו שינוי לטובה. כמיטב המסורת, סוללת האייפון אינה נתיקה, כך שאנחנו ממליצים להיות ליד מקור מתח זמין.

 

לא רק המגהפיקסלים 

למרות שמבחינת מספר המגה פיקסלים נשארה אפל עם ה-8 שהיו גם בשלושה דגמים אחורה, הרי שהחברה שיפרה משמעותית את מנגנון הפוקוס האוטומטי Focus Pixel וכעת הוא מהיר ומדוייק הרבה יותר מבעבר. תוסיפו לכך את המעבד הגרפי המשופר שציינו קודם, ותקבלו מהירות תגובה נפלאה גם בצילום וגם במעבר בין תמונה לתמונה. כולנו יודעים שכמות הפיקסלים במצלמה אינה קובעת בהכרח את איכות הצילום (ראו לדוגמה את מצלמת האולטרא פיקסל של HTC). כך או כך, בפועל אנו זוכים למצלמה איכותית ביותר, כזו שאינה נופלת מהמתחרות הישירות המציעות מצלמות עם מספר מגה פיקסלים כפול ומעלה.

 

תוצאות הצילום יוצאות טובות, חדות מאוד, ובעלות צבעים עשירים ואיזון לבן מעולה. ניתן לומר כי התחושה הכללית שהכל עובד מהר יותר והמצלמה יעילה הרבה יותר מבעבר. כאן נכנס הבדל חשוב לטובת דגם הפלוס, זאת בזכות שילוב מייצב תמונה אופטי המגיע עם הדגם המוגדל, והוא עושה את עבודתו בצורה הטובה ביותר. כמה חבל שאפל בחרה להשמיט את התוספת החשובה בדגם האייפון הרגיל. המצלמה הקדמית שופרה במעט אמנם זוהי אותה מצלמה של 1.2 מגה פיקסל אבל עם מפתח צמצם רחב יותר של F/2.2 במקום F/2.4. שיפור נוסף לעומת הדגמים הישנים הוא שכעת המצלמה יודעת לצלם ב-HDR וידאו ותמונות סטילס ועל פי טענת אפל המצלמה הקדמית יכולה ללכוד 81% יותר אור. בתחום צילום הווידאו חל שיפור ניכר ומעתה אנו יכולים לצם וידאו 1080p ב- 30 פריים לשניה (fps) וגם 1080p ב-60 פריים לדקה.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM Israel) (צילום: גיא לוי, GSM Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM Israel)

 

לצערנו אפל לא קפצה מדרגה אחת למעלה והציעה צילום ב-4K כמקובל כיום בתחום ועלינו להסתפק רק בצילום FHD. יש לשים לב שברירת המחדל לצילום הינה 30 פריים לדקה ועליכם להיכנס להגדרות-כללי-תמונות ומצלמה ולשנות ל-60 פריים לדקה. סרטונים ב-60 פריים לדקה נראים זורמים, טבעיים וחלקים יותר. אמנם מייצב אופטי יש רק באייפון 6 פלוס אבל אפל שיפרה את מנגנון הייצוב הדיגיטלי שנקרא כיום ייצוב סינמטיק Cinematic Stabilization ומבטיחה כי מרבית הרעידות הטבעיות בעת צילום ייעלמו ונראה שהמובטח באמת קורה.

 

שינוי נוסף שקיבלנו בדגמים החדשים הוא צילום במהירות איטית Slow Motion בקצב של 240 פריים לדקה ולא רק 120 פריים לדקה. צילום סרטונים במהירות כל כך גבוהה נותנת אפקט הרבה יותר מרהיב לצילומי Slow Motion אבל עד כמה זה שימושי ביום יום אין לנו מושג, נראה כמו עוד גימיק נחמד. שנכנסים למצב צילום איטי אנו יכולים לבחור באיזה קצב צילום נרצה ע"י לחיצה קצרה על האייקון של המהירות, כל לחיצה משנה ממהירות אחת למשניה.

 

עמוס בתקשורת

בדגמים החדשים בחרה אפל במהלך די מוזר בנושא נפחי האחסון שבמכשירים. כפי שידוע לכולם למכשירי אפל אין חריץ לכרטיס זיכרון ואין חדש תחת השמש. לא ידוע מדוע אבל בהיצע המכשירים אפל ויתרה על נפח 32 ג'יגה בייט. הדגמים החדשים מוצעים בנפחי אחסון של 16, 64 ו- 128 ג'יגה בייט. אפל מצהירה כי דגמי 64 ג'יגה בייט עולים בדיוק כפי ש-32 ג'יגה בייט היו אמורים לעלות לכן הצרכנים רק מרוויחים. קשה דעת מדוע החליטה אפל על מהלך שכזה, האם זה עקב סיבות שיווקיות או בגלל בעיות אספקה של רכיבי זיכרון בנפח 32 ג'יגה בייט. משהו קרה ל-32 ג"ב וגם בדגמים החדשים של משפחת האייפד נפח 32 אינו בנמצא.

 

האייפונים החדשים עמוסים בכל התקנים החדשים, LTE Cat.4, Voice Over LTE (VoLTE), HD Voice ושיחות על גבי Wi-Fi. חלק מהתכונות תלויות במפעילים הסלולריים אבל האייפון כבר מצויד בפרוטוקולים המתאימים אם נצטרך. גם תקני ה-Wi-Fi שודרגו ומעתה האייפונים תומכים בכל התקנים a/b/g/n/ac. תוספת חשובה שהגיעה עם הדגמים החדשים הינה NFC תקשורת לטווח קרוב, לא חדש בתחום אבל אצל אפל זהו חידוש גדול. עד היום אפל לא אימצה את התקן הזה ומרבית האנשים חשבו כי אפל תפתח תקן מתחרה משלה ולכן היא לא מאמצת את התקן הקיים.

 

הפעם היא החליטה להצטרף לכולם ושילבה את ה-NFC במכשיריה, אבל אפל, כאפל הייתה חייבת לנעול משהו ולכן השימוש בתקן זה אפשרי רק בשילוב עם מערכת התשלומים החדשה שלה, Apple Pay. למעשה אם אפל תיפתח את רכיב ה-NFC למפתחים ניתן יהיה להשתמש בו כמו במכשירי האנדרואיד לדוגמא לבצע צימוד של אוזניות בלוטות' או לפתוח דלתוח במלון או תשלום בתחבורה ציבורית. אנו משערים כי החסימה של אפל למערכת התשלום שלה בלבד הינה משהו זמני וכי אפל בקצב שלה תשחרר יותר ויותר את השימוש ב-NFC.

 

שינוי מבורך

לצערנו, לא תמיד כאשר משדרגים לדגם חדש, מרגישים מיד את ההבדלים הטכניים של המעבד והתצוגה. אבל השינוי הגדול מגיע כמובן בגודל המסך (וכתוצאה מכך גם גודל המכשיר). זהו הדבר הראשון שאנחנו נתקלים ומרגישים, ולדעתנו מדובר על שינוי מבורך והצטרפות למגמה העולמית של מסכים גדולים. תחברו לזה את המעבד החדש והחזק יותר ב-20 אחוזים, ותקבלו מערכת כוללת היודעת להפעיל ולנצל את המשאבים ללא רבב.

 

אמנם לא הכל מושלם עם אפל, והייחודיות שהיא יוצרת לעצמה, כמו גם "הגן הסגור" בכל מה שקשור למערכת ההפעלה, גורמים תסכול ללא מעט משתמשים, אבל אתם כבר יודעים שאין מכשיר מושלם ותמיד יש לאן להתקדם ולשפר. נשאלת השאלה, האם כדאי ללקוח המחזיק אייפון 5 או 5S לשדרג לאחד הדגמים החדשים, וכאן התשובה אינה חד משמעית ותלויה מאוד בשימושים של בעל המכשיר. אנחנו מאמינים כי המסך הגדול באייפון החדש יקסום להרבה משתמשים. ולכל המודאגים מהידיעות לפיהן האייפון 6 פלוס מתעקם, נאמר כי כל מכשיר הגודל ובעובי זהים, יתעקם בצורה כזו או אחרת אם נשב עליו כאשר הוא בכיס המכנס. אל תתנו לזה להדאיג אתכם.

 

בעד (שני הדגמים):

דגם חדש עם נפח של 128 ג"ב

בניה וחומרים איכותיים

מצלמה מהירה עם תוצאות צילום מצוינות

מערכת הפעלה iOS 8 הפועלת במכשיר בצורה חלקה, מהירה וללא עיכובים.

איכות צליל מעולה

 

בעד (אייפון 6 פלוס):

מסך גדול ומרהיב

סוללה מצוינת

 

בעד (אייפון 6):

גודל מושלם לסמארטפון

 

נגד (שני הדגמים):

מצלמה בולטת בגב המכשיר

NFC מיועד רק למערכת התשלומים Apple Pay

חוסר צילום וידאו ב-4K

גודל הפיזי של המכשיר לעומת המסך. (מסגרות גדולות)

נגד (אייפון 6 פלוס):

גדול מדי

נגד (אייפון 6):

חוסר במייצב אופטי (OIS)

מסך לא FHD

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא לוי, GSM Israel
אייפון 6
צילום: גיא לוי, GSM Israel
מומלצים