שתף קטע נבחר

מסלולי עמלות בבנקים: כמה אתם משלמים?

האם כדאי לעבור לתוכנית המסלולים בבנקים? הפיקוח על הבנקים יצא בקמפיין לעידוד מעבר של לקוחות לתוכניות שהושקו כבר בחודש אפריל, אך בעיקר מעוניינים שם לפנות לציבור העצמאיים והעסקים הקטנים, המהווים חלק קטן מאוד מתוך 120 אלף הלקוחות שכבר עברו. כמה באמת ניתן לחסוך?

חצי שנה אחרי שהשיקו את תוכנית המסלולים לניהול חשבון העו"ש, בפיקוח על הבנקים מאוכזבים מכמות הלקוחות שעברה בפועל, אולם הרגשת החמצה גדולה יותר נוגעת לציבור העצמאיים והעסקים הקטנים.

 

 

ל-ynet נודע כי במסגרת הקמפיין החדש בבנק המרכזי מכוונים בעיקר לשם. כאשר על פי הנתונים שהגיעו לבנק ישראל, מתוך 120 אלף לקוחות שעברו לתוכנית המסלולים, מעט מאוד הם עסקים קטנים (מחזור של עד 5 מיליון שקל בשנה), זאת בעוד היקף החיסכון של עסק קטן כתוצאה ממעבר למסלולים המורחבים, גדול הרבה יותר בהשוואה לחשבון משק בית רגיל.

 

כך לדוגמה, עצמאי או בעל עסק קטן המבצע 5 פעולות באמצעות פקיד בחודש ו-35 פעולות בערוץ ישיר בחודש ישלם בין 62 שקל ל-131 שקל בשיטת pay as you go (חיוב לפי פעולה). עם זאת, אם אותו לקוח יצטרף למסלול המורחב, הוא יחויב בסך של בין 20 שקל ל-29 שקל בהתאם לתעריפון הבנק בו הוא מנהל את חשבונו. לקוח שמבצע מקסימום פעולות במסלול המורחב יכול להוזיל את העלויות שלו גם באלפי שקלים בשנה.

 

בפיקוח על הבנקים פנו בעניין זה גם לאיגודים וארגונים הקשורים לציבור העסקים הקטנים כגון הסוכנות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה, לה"ב (לשכת העצמאים) ועוד, כדי שיעודדו את ההצטרפות. בפיקוח ערים גם לבעיה לפיה לא באמת ניתן לדעת מיהו עסק קטן כי הרבה "עוסקים זעירים" וכן עצמאיים, מנהלים חשבון עו"ש רגיל ולא כזה המוגדר כעסקי.

 

משתלם? לא לכולם

הבנקים, שהמהלך קודם למורת רוחם, לא ששים לסייע לפרסום התוכנית הפוגעת ברווחיהם ומסתפקים בחובות שמטיל עליהם בנק ישראל בעניין זה - כגון מכתב הסבר שנשלח ללקוחות על תוכנית המסלולים.

 
תוכנית המסלולים בעמלות העוש שנכנסה לתוקפה באפריל 2014

תוכנית המסלולים בעמלות העו"ש שנכנסה לתוקפה באפריל 2014
  מסלול בסיסי

מסלול מורחב

פועלים

10 22
לאומי

10 20
דיסקונט

9 25
מזרחי

9 29
בינלאומי

9 26
איגוד

10 24
מרכנתיל

8.5

26.5

אוצר החייל

10 27
מסד

10 30
יהב

10 20
פאג"י

9 29
ערבי ישראלי

10 20
ירושלים

0 0
* הסכומים בשקלים

הכנסות הבנקים מעמלות במחצית הראשונה של 2014, הסתכמו ב-7.3 מיליארד שקל. ההערכות הן כי כניסתה לתוקף של תוכנית המסלולים, הכוללת גם הגבלת העמלה במסלול הבסיסי וכן הורדת עמלת המינימום לניהול חשבון ב-50%, תסב לחמשת הבנקים הגדולים, אובדן הכנסה מצרפי של יותר מ-300 מיליון שקל. אך אל דאגה, הם יחזיקו מעמד.

 

יש לציין כי על פי דו"ח עמלות העו"ש החצי שנתי שפורסם בחודש יולי האחרון, עומדת עמלת חשבון עו"ש ממוצע על 13.5 שקל, אולם הדו"ח אינו כולל חשבונות של עסקים קטנים כמו כן הוא כולל לקוחות שמשלמים יותר או פחות וכן לקוחות שלא משלמים כלל עמלות ונהנים מפטור מלא.

 

כך, בעוד לחלק ממשקי הבית מדובר בהנחה משמעותית שיכולה להגיע לעשרות ואף מאות שקלים בשנה, לחלק אחר עדיף להישאר בהסכם ההטבות הקיים ולא לעבור למסלול החדש (כגון סטודנטים, צעירים, חיילים, חברי ארגונים שונים וכן לקוחות שהתמקחו עם הבנקאי והשיגו הנחה). בבנק ישראל אף השיקו לאחרונה מחשבון עמלות המסייע לבחון מהו התשלום החודשי לניהול חשבון העו"ש בהתאם למספר הפעולות שמתבצע מדי חודש ולהשוות אותו לתוכנית המסלולים.

 

כזכור, המסלול בסיסי החדש כולל עד 10 פעולות בערוץ ישיר (כגון משיכת כסף מכספומט, זיכוי משכורת, הפקדת צ'ק במכונה האוטומטית, משיכת צ'ק מהחשבון וכדו') וכן פעולה אחת באמצעות פקיד, ומחירו מפוקח ואינו יכול לעלות על 10 שקלים בחודש. המסלול המורחב כולל עד 50 פעולות בערוץ ישיר ועד 10 פעולות פקיד ןמחירו נע בין 20-30 שקל בחודש.

 

אז איך אפשר לעבור למסלול מוזל? אם הגעתם למסקנה שאתם יכולים לשלם פחות במעבר למסלול מתאים (מומלץ להיעזר במחשבון) יש להודיע לבנק באמצעות פניה למוקד הטלפוני, משלוח פקס או בסניף הבנק. השינוי בשיטת החיוב ייכנס לתוקף ב- 1 לחודש שלאחר מועד מסירת ההודעה לבנק (כלומר, הצטרפות למסלול במהלך חודש אוקטובר, תיכנס לתוקף בתאריך 1.11.14). החיוב עבור המסלול יתבצע על בסיס חודשי, בתחילת כל חודש, עבור החודש שקדם לו. ניתן לעבור בין שיטות החיוב השונות אחת לחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים