שתף קטע נבחר

להתמכר בזהירות: סדרות חדשות במבחן

דרמה מותחת שמשלבת בין "סקנדל" ל"אנטומיה של גריי", שחקן כדורסל בדרך לפסגה, בחורה בתולה שנכנסה להריון, וכל מה שקרה לפני שבאטמן הפך לאיש העטלף: הטלוויזיה האמריקנית התחדשה בהמון סדרות. מי תצליח ומי תיפול, ומה אומרים המבקרים?

עונת הסתיו בטלוויזיה האמריקנית כבר נמצאת בעיצומה. מרבית הפיילוטים יצאו לדרך והיוצרים והשחקנים כוססים עכשיו ציפורניים ומחכים לגלות אם הסדרה שלהם תשרוד את העונה - או שתרד בבושה מהמסך אחרי כמה פרקים. המון דרמות וקומדיות חדשות מפלסות כעת את דרכן בעולם הגדול ומקוות להצליח, ובשלב זה כבר אפשר לסכם מה אמרו המבקרים ומה סיפרו נתוני הצפייה, ולבדוק למי יש סיכוי להצליח - ומי עומדת ליפול ובגדול.

 

"A to Z"

(עלתה ב-2 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: קומדיה רומנטית שעוקבת אחרי סיפור האהבה בין אנדרו (בן פלדמן מ"מד מן") לזלדה (כריסטין מילוטי מ"איך פגשתי את אמא").

 

 

איך הביקורות? מרבית המבקרים חיבבו את הסדרה, אם כי אף אחד לא יצא מגדרו. ב"Boston Herald" כתבו שמדובר בתחליף הולם לחובבי "איך פגשתי את אמא" שהסתיימה השנה. ב"New York Daily News" ציינו שלסדרה הומור מוצלח יותר מלרוב קומדיות הדייטים, ובEntertainment Weekly" שיבחו את המשחק של פלדמן. ב-"USA Today", לעומת זאת, הסדרה הוגדרה כ"דביקה", כזו שתגרום לצופים "לרצות להרוג את הדמויות הראשיות".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 4.79 מיליון איש. בשני צפו 3.63 מיליון איש ובשלישי 3.37 מיליון. נתונים לא טובים יחסית לקומדיה שמשודרת ברשת ארצית.

 

הסיכויים שתשרוד: לא מזהירים.

 

"The Affair"

(עלתה ב-12 באוקטובר בארה"ב וב-14 באוקטובר בישראל)

 

העלילה בקצרה: סדרת מתח שיצר הישראלי חגי לוי עבור שואוטיים. זוג שניהל רומן מחוץ לנישואים משחזר את מה שקרה לאחר שנים. כל אחד מספר זאת מנקודת המבט שלו, כך שהסיפורים אינם בהכרח חופפים זה לזה.

 

 

איך הביקורות? משבחות. מרבית המבקרים אהבו את הפרק הראשון. "'הרומן' היא תוכנית שנזכור", נכתב ב"TV Guide", וב"ניו יורק טיימס" נאמר כי "אין כרגע הרבה סדרות טובות כמו 'הרומן'".

 

והרייטינג? 500 אלף איש צפו בשידור של הפרק הראשון, אך שואוטיים פרסמה שבכלל פלטפורמות השידור השונות שלה צפו בו 2.5 מיליון איש - נתון מרשים מאוד יחסית לרשת הכבלים.

 

סיכויי הישרדות: טובים.

 

"Bad Judge"

(עלתה ב-2 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: רבקה רייט (קייט וולש, "האנטומיה של גריי", "מרפאה פרטית") היא שופטת מוערכת, אבל מחוץ לבית המשפט היא אישה חסרת אחריות שנהנית מסטוצים, מסיבות ואלכוהול.

 

 

איך הביקורות? איומות. מ"תוכנית רעה" ועד "רעילה" - המבקרים קטלו את הקומדיה וקבעו שהיא מתחת לרמתה של וולש.

 

רייטינג: בפרק הראשון צפו 5.84 מיליון איש, בשלישי צפו 4.68 מיליון איש.

 

הסיכויים שתשרוד: לא טובים.

 

"Black-ish"

(עלתה ב-24 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: משפחה שחורה ואמידה חיה בפרברים את החלום האמריקני, עד שיום אחד האב מבין שילדיו התרחקו מהמורשת שלו, עד כדי כך שהם רוצים לחגוג בר מצווה. הם כבר לא Black, הם Black-ish, וזה לא מוצא חן בעיניו בכלל.

 

 

איך הביקורות? חיוביות. לפני עלייתה התוכנית הואשמה בגזענות, בעיקר בגלל שמה, אבל לאחר מכן מרבית המבקרים חיבבו אותה מאוד, מ"כיפית וקולית" ("The A.V Club") ועד "תוכנית שהיא ציון דרך - בדרכה המתוקה" ("Vulture").

 

והרייטנג? 11 מיליון איש צפו בפרק הראשון, אבל בהמשך הוא ירד ובפרק הרביעי צפו 6.93 מיליון איש. בכל זאת מדובר בנתונים טובים.

 

הסיכויים שתשרוד: טובים מאוד - כבר הוזמנה העונה מלאה ממנה.

 

"Cristela"

(עלתה ב-10 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: הקומיקאית קריסטלה אלונזו מגלמת סטודנטית למשפטים שמתחילה התמחות במשרד עורכי דין, ובמקביל לניסיון להתקדם בחיים מתמודדת עם המשפחה המקסיקנית המסורתית שלה, שלא ממש מבינה אותה.

 

  

איך הביקורות? סבירות. "מצחיק גם באנגלית וגם בספרדית", נכתב ב-"Entertainment Weekly". "לא מזיקה אבל גם לא בלתי נשכחת", נכתב ב-" TV Guide".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 6.51 מיליון איש, ובפרק השני צפו 5.97 מיליון איש. לא נפלא ולא נורא.

 

סיכויי הישרדות: פיפטי פיפטי.

 

"The Flash"

(עלתה ב-7 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: גיבור קומיקס שכבר כיכב על המסך בעבר. הסדרה היא ספין אוף של "החץ", ובמוקד שלה עומד בארי אלן, שבעקבות תאונת מעבדה קיבל מהירות על אנושית. במהירות הזו הוא משתמש להגן על עירו מפני אנשים אחרים, שזכו לכוחות שונים ומשונים בשל אותה תאונה.

 

  

איך הביקורות? טובות ברובן. "עשוי היטב", כתבו ב-"Hollywood Reporter", וב-"Entertainment Weekly" הגדירו אותה כ"כיף מחוכם". ב"washington post" פחות התלהבו: "בארי זז כל כך מהר שקשה להכיר אותו או להתעניין במה שהוא עושה".

 

והרייטינג? 4.83 איש צפו בפרק הראשון, ו-4.27 מיליון איש צפו בשני. לא רע יחסית לסדרה של רשת CW - שמתמחה בעיקר בסדרות נוער.

 

הסיכויים שתשרוד: בינוניים.

 

"Forever"

(עלתה ב-23 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: הנרי מורגן, חוקר רפואי בניו יורק, נתקל בהרבה מקרי מוות - בעיקר של עצמו. מדובר באדם בן אלמוות, שמחוסן מפני המוות אבל לא מפני מבוכה כי הוא מתעורר לחיים כל פעם מחדש בעירום. בקיצור, עוד סדרה על חוקר עם כוחות מיוחדים, כולל ניצוצות עם בלשית יפה שתוהה על קנקנו.

 

 

איך הביקורות? בינוניות. במקרה הטוב נאמר עליה שצריך להשקיע יותר בשביל לתפוס את הצופים, במקרים אחרים נאמר שהיא "בנאלית" ו"תפלה".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 8.59 מיליון איש, נתון נאה, אבל בפרק החמישי צפו 4.81 מיליון איש. ירידה כואבת.

 

הסיכויים שתשרוד: הירידה בצפייה לא מבשרת טוב, ויש עוד המון סדרות שדומות לה. לא נראה שמדובר במתחרה של הצלחות כמו "בונז" או "CSI".  

 

"Gotham"

(עלתה ב-22 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: אחת ההבטחות הגדולות של העונה - סדרה שעוסקת, כפי שמרמז השם, בעירו של באטמן, אבל מתמקדת במה שקרה לנער לפני שהפך לאיש העטלף, ובשוטר ג'ים גורדון בגילומו של בן מקנזי ("The O.C").

 

 

איך הביקורות? טובות ברובן. "מעריצי באטמן יאהבו אותה כמובן, אבל גם חובבי אקשן משטרתי עם חוש הומור יבש", נכתב ב-"New York Daily news". ב-"Huffington Post" נכתב כי הסדרה "לוקחת את עצמה ברצינות רבה מדי, אך יש לה פוטנציאל".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 8.21 מיליון איש, וברביעי 6.39 מיליון איש.

 

סיכויי הישרדות: מעולים. פוקס, המשדרת אותה, כבר רכשה ממנה עונה שלמה שכוללת 22 פרקים. מלבד זאת היא נמכרה לשידור בבריטניה, אירלנד, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד.

 

"Gracepoint"

(עלתה ב-2 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: מבוססת על הסדרה הבריטית המוצלחת "ברודצ'רץ'" - רצח של נער צעיר בעיירה קטנה שלחוף הים מפר את השלווה וחושף סודות. דיוויד טננט הבריטי, שגילם את הבלש בסדרת המקור, משתתף גם בגרסה הזו באותו התפקיד. את הבלשית לצדו מגלמת אנה גאן ("שובר שורות").

 

 

איך הביקורות? סבירות, אך ההשוואה למקור לא עושה עמה חסד. ב"New York Daily News" נכתב "בכל סוף פרק תרצו לצפות בבא". ב-"Los Angeles Times" נכתב כי "העיירה גרייספוינט נראית כמו זיוף, בדומה למבטא של טננט".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 4.76 מיליון איש, בשלישי צפו 3.7 מיליון איש. ככה ככה.

 

סיכויי הישרדות: העונה הראשונה מן הסתם תשודר במלואה, אבל מעבר לכך העתיד שלה לא נראה ורוד. לצופים יש את המקור הבריטי, שעונה נוספת שלו נמצאת כעת בשלבי הפקה.

 

"How to Get Away With Murder"

(עלתה ב-25 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: דרמה משפטית של שונדה ריימס - היוצרת של "האנטומיה של גריי" ו"סקנדל". הפעם הסיפור עוסק בעורכת דין ומרצה קשוחה למשפטים (ויולה דיוויס), שתלמידיה נאלצים ללמוד בפועל איך להתמודד עם פרשת רצח. וכמו האנטומיה וסקנדל, נראה שגם כאן מדובר בעלילה מופרכת וערימות של כיף טהור.

 

  

איך הביקורות? לא רעות אבל גם לא משתפכות. "היא לא מושלמת, אבל לעולם לא משעממת", נכתב ב-"A.V. Club". נשמע כמו סיכום מדויק לכל סדרותיה של ריימס.

 

והרייטינג? 14.12 מיליון איש צפו בפרק הראשון, 9.79 מיליון איש צפו ברביעי. נתונים מעולים.

 

סיכויי הישרדות: מצוינים. מדובר בדרמה של ריימס, שנחשבת לבעלת ידי זהב בתעשיית הטלוויזיה האמריקנית, ולראיה כבר הוזמנה ממנה עונה מלאה. הרייטינג המוצלח והמכירה למדינות רבות (בישראל תשודר הסדרה ב-HOT) מבטיחים חיים ארוכים גם בהמשך. 

 

"Jane the Virgin"

(עלתה ב-13 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: ובכן, ג'יין היא בתולה, אבל... היא בהריון. לא מרוח הקודש אלא בגלל טעות שעשתה הגניקולוגית שלה, שהזריקה לה בטעות זרע שהיה מיועד לאישה אחרת. באופן לא מפתיע, העלילה הזו מבוססת על טלנובלה ונצואלית.

 

 

איך הביקורות? טובות. "כיפית" נכתב ב-"Entertainment Weekly", וב-"Holiwood Reporter" נכתב כי כוכבת הסדרה ג'ינה רודריגז "מוכשרת, סקסית וקל לחבב אותה. היא הדבק שמחבר את הכל".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 1.61 מיליון איש. נתון לא מזהיר יחסית לסדרה של CW.

 

סיכויי הישרדות: עוד מוקדם לקבוע.

 

"Madam Secretary"

(עלתה ב-21 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: טיאה ליאוני מגלמת סוכנת CIA לשעבר, שהבוס הקודם שלה הפך לנשיא ארצות הברית ומבקש ממנה להפוך למזכירת המדינה.

 

 

איך הביקורות? סבירות. ב" Washington Post" כתבו כי פרק הפיילוט היה מוצלח, ב"Vulture" קבעו כי הסדרה "לא מעולה, אך חביבה".

 

והרייטינג? 14.75 מיליון איש צפו בפרק הראשון, 11.45 מיליון צפו ברביעי. מספרים יפים בהחלט.

 

סיכויי הישרדות: עם רייטינג כזה היא תגיע רחוק. או לפחות עד סוף העונה.

 

"Manhattan Love Story"

(עלתה ב-30 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: עוד קומדיה רומנטית על זוג צעירים בניו יורק. את ההתרחשויות השניים מלווים בווייס אובר שחושף את המחשבות האמיתיות שלהם – בזמן שהוא חושב על סקס, היא חושבת על תיקים.

 

 

איך הביקורות? לא טובות. היו מבקרים שמצאו אותה חביבה, אבל הרוב קטלו. "שמיעת המחשבות שלהם נמאסת בדקות הראשונות. בסוף הפרק זה כבר בלתי נסבל", נכתב ב"TV Guide". "סקסיסטית ומטופשת" הוסיפו ב" Hollywood Reporter".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 4.7 מיליון איש, בשלישי צפו 2.87 מיליון איש. לא טוב בכלל.

 

סיכויי הישרדות: נמוכים.

 

"Marry Me"

(עלתה ב-14 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: זוג צעיר רוצה להתארס, אבל כל הצעת נישואין מסתיימת באסון, ולא מהסוג הרומנטי. לא ברור איך הקו עלילה הזה אמור להחזיק סדרה שלמה, אבל מצד שני - "איך פגשתי את אמא" סיפרה את הסיפור שלה במשך תשע עונות, אז מי יודע. רשת NBC שמשדרת אותה לא הסתפקה בפרומואים, והפיקה סרטון הצעת נישואים של זוג צעיר.

 

 

איך הביקורות? לא רעות. ב-"Entertainment Weekly" נכתב שהשחקנים הופכים אותה למצחיקה, ב"Variety" דווקא נאמר כי "הכתיבה מתאמצת מדי".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 7.54 מיליון איש.

 

סיכויי הישרדות: לא ברורים עדיין.

 

"Mulaney"

(עלתה ב-5 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: הקומיקאי והכותב ג'ון מולני מככב בקומדיה על חייו בניו יורק, שכוללים חברים ושכן אחד מוזר. נשמע מוכר? ההבדל העיקרי מ"סיינפלד" הוא שלמולני יש עבודה קבועה: הוא כותב בדיחות למנחה שעשועון.

 

 

איך הביקורות? גרועות. "הגניבה מ'סיינפלד' אגרסיבית. רק דבר אחד הם שכחו לשאול ממנה - אינטליגנטיות", נכתב ב"New York Times".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 2.3 מיליון איש, בשלישי צפו 2.25 מיליון איש.

 

סיכויי הישרדות: קלושים. רשת פוקס כבר קיצרה את העונה בשלושה פרקים.

 

"The Mysteries of Laura"

(עלתה ב-24 ספטמבר)

 

העלילה בקצרה: דברה מסינג ("ויל וגרייס") היא בלשית במשטרת ניו יורק שנלחמת ברעים בזמן שבבית מחכים לה זוג תאומים קטנים.

 

 

איך הביקורות? רעות. "אחת התוכניות הגרועות ביותר בעונה שמלאה בסדרות רעות", נכתב ב"Hollywood Reporter".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 10.19 מיליון איש, וברביעי צפו 8.67 מיליון איש. לא רע בכלל.

 

סיכויי הישרדות: טובים. מסינג לא הצליחה עדיין לשחזר את ההצלחה של "ויל וגרייס", אבל היא אהובה ונתוני הרייטינג יפים.

 

"NCIS: New Orleans"

(עלתה ב-23 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: ספין אוף חדש של הסדרה הצבאית-משטרתית " NCIS", הדרמה המצליחה ביותר בטלוויזיה האמריקנית. הפעם מדובר בצוות שיפעל באזור נהר המיסיספי וישמור על תושבי ניו אורלינס.

 

 

איך הביקורות? מעורבות. "הנוסחה נותרה יציבה: צוות צבעוני שפותר תעלומות בעזרת טכנולוגיה וחוש הומור", נכתב ב-" Philadelphia Daily News". ב"New York Times" היו פחות רחמניים: "בדיחות מתאמצות, קצב איטי".

 

והרייטינג? בשמיים. בפרק הראשון צפו 17.22 מיליון איש, ברביעי 16.14 מיליון איש.

 

סיכויי הישרדות: תמשיך ובגדול, בדיוק כמו אחיותיה המטופשות לא פחות.

 

"Scorpion"

(עלתה ב-22 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: מין שילוב בין סדרת גיבורי על ל"מפץ הגדול", שמבוססת חלקית על סיפורו של הגאון וולטר אובריאן. חבורת גאונים מגויסים לפתור בעיות עולמיות, ולצדם מלצרית – לא חנונית, אך אסתטית.

 

  

איך הביקורות? לא משהו. "קשה להסביר למה, אבל זה עובד", כתבו ב"New York Daily News", אך ב"Washington Post" פשוט קטלו: "תוכנית על גאונים שהופכת מטופשת יותר ויותר עד כדי פיצוץ".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 13.83 מיליון איש, בחמישי צפו 10.75 מיליון איש.

 

סיכויי הישרדות: טובים. האמריקנים אוהבים גיבורים חנונים.

 

"Selfie"

(עלתה ב-30 בספטמבר)

 

העלילה בקצרה: "גבירתי הנאווה" המודרנית. אלייזה דולי לא מצליחה לתקשר מחוץ לעולם הרשתות החברתיות. כדי להפוך לאשת העולם הגדול שמעבר לפייסבוק, היא שוכרת את שירותיו של יועץ תדמית בשם הנרי היגס.

 

 

איך הביקורות? מעורבות. "ריקוד מקסים שהשחקנים מבצעים היטב", נכתב ב" New York Daily News", ולעומת זאת ב" Washington Post" הגדירו אותה כ"קונספט מיושן".

 

והרייטינג? בפרק הראשון צפו 5.31 מיליון איש, בשלישי צפו 3.44.

 

סיכויי הישרדות: נמוכים.

 

"Survivor's Remorse"

(עלתה ב-4 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: קומדיה של רשת הכבלים סטארז. שחקן כדורסל צעיר חותם על חוזה שמן עם קבוצה מקצועית, ומתחיל את המסע לעבר חיים של כסף ופרסום. אחד ממפיקי התוכנית הוא הכדורסלן לברון ג'יימס.

 

 

איך הביקורות? טובות. ב-"Wall Street Journal" כתבו עליה שהיא "מצחיקה וחכמה", וב-"Entertainment Weekly" שיבחו את הקאסט המקסים ואת "הכנות המרעננת" של הדמות הראשית.

 

והרייטינג? 200 אלף איש צפו בפרק הראשון.

 

סיכויי הישרדות: למרות נתוני הצפייה הדלים, רשת הכבלים כבר הכריזה שתצלם עונה נוספת של הסדרה.

 

"Stalker"

(עלתה ב-1 באוקטובר)

 

העלילה בקצרה: מעלליה של יחידה במשטרת לוס אנג'לס שחוקרת מטרידים למיניהם, בעיקר כאלה שמפתחים אובססיות מסוכנות כלפי נשים.

 

  

איך הביקורות? איומות. כמו סדרות אחרות בסגנון, התוכנית רוויה באלימות כלפי נשים, והמבקרים הזדעזעו. "פורנו טרור" ו"מיזוגנית" הן רק חלק מהמחמאות שקיבלה.

 

והרייטינג? 9.05 מיליון איש צפו בפרק הראשון, 7.87 מיליון איש צפו בשלישי. יחסית לתוכנית של רשת CBS אלה לא נתונים מרהיבים, אבל הם גם לא רעים.

 

סיכויי הישרדות: למרבה הצער, אלימות כלפי נשים לא מנעה מסדרות מהסוג הזה להפוך להצלחה.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויולה דיוויס ודברה מסינג. עורכת דין ובלשית
לאתר ההטבות
מומלצים