שתף קטע נבחר

הדרך לכתר מלכת היופי עוברת ברפת

בהוראת הנשיא והצבא משווקת ועדת הטקס באוגנדה את החקלאות, כדי להחזיר את הדור הצעיר והשאפתן לחוות המשפחתיות בכפרים. המתמודדות עדיין יצעדו על המסלול, אך חליבת פרות וגידול תירס חשובים יותר לניצחון

כשמועמדות "מיס אוגנדה" מגיעות לחווה בפאתי קמפלה, הן מבינות במהרה שנעלי העקב הגבוהות לא יועילו להן. במהרה הן מחליפות למגפי גומי ולומדות, כל אחת בתורה, איך לחלוב פרה.

 

עוד חדשות בעולם:

"האח הגדול", גרסת המסע למאדים

29 הרוגים במתקפות טרור בצפון סיני

רק הצגה? המלכה צייצה לראשונה בטוויטר

 

הסצנה הזו היא בדיוק מה שמארגני תחרות היופי השנתית במדינה רוצים: נשים נאות שמלכלכות את הידיים כדי לקדם את עבודת האדמה. זה לא תמיד היה כך. במטרה לתת לטקס תנופה מחודשת אחרי שנים של דעיכה, ועדת הטקס משתפת פעולה עם הצבא, שבתחילת השנה קיבל הוראה מהנשיא ה"נצחי" יוורני מוסווני לקדם את החקלאות באוגנדה.

התור לשיעור החליבה (צילום: AP) (צילום: AP)
התור לשיעור החליבה(צילום: AP)

"מצפים שירוצו וירדפו אחרי החלום" (צילום: AP) (צילום: AP)
"מצפים שירוצו וירדפו אחרי החלום"(צילום: AP)
 

תחרות "מיס אוגנדה", שני הצדדים מסכימים, היא פלטפורמה טובה לשווק את החקלאות בקרב אלפי הצעירים שנטשו את החוות המשפחתיות בכפרים שבהם גדלו, במטרה לנסות את מזלם בבירה קמפלה, שבה מספר מקומות העבודה מתמעט בקצב מהיר.

 

"מיס אוגנדה היא מודל לחיקוי, במיוחד לדור הצעיר. אם היא עוסקת בחקלאות, אנחנו מצפים שמספר אנשים ירוצו וירדפו אחרי החלום", אומרת ג'נט נלוגייה מקרן מיס אוגנדה. "אנחנו גם חושבים שזו דרך לעזור לפתור את בעיות האבטלה, שחקלאות היא דרך טובה להתחיל".

שתי מתמודדות בשיעור עיוני לקראת הטקס (צילום: AP) (צילום: AP)
שתי מתמודדות בשיעור עיוני לקראת הטקס(צילום: AP)

"למה לפתוח בוטיק? בואו לעבוד בחקלאות" (צילום: AP) (צילום: AP)
"למה לפתוח בוטיק? בואו לעבוד בחקלאות"(צילום: AP)

רבות מ-20 המועמדות הסופיות, שגילן נע בין 18 ל-24, גדלו בבירה קמפלה ומעולם לא היו בחווה. כמה מהן מספרות שהחוויה הייתה מהנה, במיוחד השיעור בחליבת פרות. "זה הרגיש כל כך טוב. זה היה כאילו, 'אלוהים! זה החלב שאני שותה כל יום!'", מספרת פלביה בת ה-23, בוגרת בית ספר למשפטים.

 

למרות שהן יצעדו על המסלול בתחרות שתתקיים בשבת, המתמודדות יימדדו בעיקר לפי ההתלהבות והיצירתיות שהראו

בחווה, שבבעלות ממשלתית. הן נדרשו ליצור תכנית עסקית שעשויה לצאת לפועל אחרי התחרות. אחת הצעירות סיפרה שהיא רוצה להשתמש בחלקת האדמה של אחיה ליד קמפלה כדי לגדל תירס. אחרת אמרה שהיא רוצה להקים דיר חזירים.

 

"יש הרבה כסף בחקלאות. זו גם דרך לומר לנוער, 'תסתכלו - במקום לפתוח סלונים ובוטיקים, למה לא להשתלב בחקלאות, בגלל שחקלאות גם משתלמת", אומר קיהורה נקובה, איש עסקים מקומי ואסטרטג ראשי בתכנית הצבאית לשיווק החקלאות.

למרות ההתלהבות בקרב אוגנדים רבים משינוי הכיוון של תחרות היופי, המעורבות הצבאית מדאיגה חלק מהציבור, שתוהה אם הצבא בכלל צריך להתערב בעניינים כאלה, במדינה האפריקנית בת 36 מיליון התושבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"מיס אוגנדה היא מודל לחיקוי"
צילום: AP
מומלצים