שתף קטע נבחר

נגע בשמיים: שיא חדש לקפיצה מ"קצה החלל"

אלן יוסטס, סגן נשיא בכיר בחברת גוגל, צלל לעבר הקרקע מגובה של לא פחות מ-41 ק"מ ושבר את השיא הקודם שנקבע לפני שנתיים. "זה היה מסע פרוע לחלוטין, חיבקתי בעוצמה את הציוד שהיה איתי"

אחד ממנהליה הבכירים ביותר של גוגל העולמית שבר את שיא העולם לצניחה הגבוהה ביותר בהיסטוריה: אלן יוסטס, בן 57, סגן נשיא בכיר להנדסה בחברה, המריא ל"קצה החלל" אתמול (יום ו') באמצעות בלון הליום ענק משדה תעופה נטוש בניו מכסיקו, וביצע את הקפיצה ההיסטורית מגובה של לא פחות מ-41 קילומטרים. יוסטס שבר את השיא הקודם, שנרשם לפני כשנתיים על ידי פליקס באומגרטנר האוסטרי, שצנח מגובה של 38 קילומטרים.

 

צפו בצניחה ההיסטורית: 

יוסטס נגע בקרקע 15 דקות בלבד לאחר שהחל את נפילתו מהשמיים. "זה היה מדהים, מסע פרוע לחלוטין", סיפר בהתרגשות ל"ניו יורק טיימס". "זה היה יפהפה. יכולתי לראות את חשכת החלל ואת שכבות האטמוספירה, משהו שמעודי לא ראיתי. חיבקתי בעוצמה את הציוד שהיה איתי וקיפלתי את רגליי".

 

כשהוא לבוש בחליפת חלל מותאמת אישית, הוא החל את הצלילה ההיסטורית ונותר במצב של נפילה חופשית למשך ארבע דקות וחצי. יוסטס, שבעברו גם שימש כטייס וצנחן, התאמן לקראת הפעלול במשך כמה שנים ושמר את תוכנית הצניחה ההיסטורית בסוד עד לביצועה אתמול.

יוסטס באימונים לפני הקפיצה ההיסטורית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יוסטס באימונים לפני הקפיצה ההיסטורית(צילום: EPA)

מתקן ההמראה ל"קצה החלל" - בלון הליום ענק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתקן ההמראה ל"קצה החלל" - בלון הליום ענק(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

יוסטס בפעולה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יוסטס בפעולה(צילום: EPA)
הוא ניתק את עצמו מהבלון בעזרת מטען נפץ זעיר וצנח לעבר האדמה במהירות שבשיאה הגיעה ליותר מ-1,280 קילומטרים לשעה, דבר שהביא לבום על-קולי קטן שנשמע על ידי הצופים על הקרקע. עם זאת, יוסטס העיד כי לא הרגיש או שמע את הבום בעצמו.

 

יוסטס שבר כמה שיאים במקביל, לרבות שיא ארצי לקפיצה הגבוהה ביותר, שיא ארצי ועולמי לנפילה חופשית תחת גשושית ושיא ארצי למהירות אנכית. בנוסף, הוא הפך לאדם השני ששבר את מחסום מהירות הקול מחוץ לכלי טיס.

 

"היום, אחרי 34 חודשים של תכנון אינטנסיבי, פיתוח ואימונים, אלן יוסטס, בתמיכת חברת החלל "פרגון" וצוותיה, עשה היסטוריה עם צלילה מקצה החלל באמצעות בלון הליום ענק בגובה של 135 אלף רגל (כ-41 קילומטרים)", נכתב בהודעה מטעם החברה שפיתחה את המערכות שבהן השתמש יוסטס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"זה היה מסע פרוע לחלוטין". יוסטס
צילום: EPA
הצנחן בפעולה
מומלצים