שתף קטע נבחר

הודו תקנה טילים מישראל בחצי מיליארד דולר

מקור בניו דלהי מסר שהודו העדיפה את טיל הנ"ט מדגם "ספייק" מתוצרת רפאל על פני המתחרה האמריקני שוושינגטון לחצה על הודו לקנות אותו

הודו סיכמה על רכישת טילים נגד טנקים מדגם "ספייק" מתוצרת רפאל בשווי של 525 מיליון דולר. כך מסר היום (שבת) מקור בניו דלהי בעקבות פגישה במשרד ההגנה בניו דלהי. הודו העדיפה את הטיל הישראלי על פני המתחרה האמריקני Javelin שוושינגטון לחצה עליה לקנות.

הטיל שבמוקד עסקת הרכישה ההודית ()
הטיל שבמוקד עסקת הרכישה ההודית
 

לפי הדיווח בסוכנות רויטרס, הודו תקנה 8,000 טילים ויותר מ-300 משגרים. ממשלתו של נרנדרה מודי מעוניינת להגביר את כוח האש של הודו לנוכח המתיחות בגבול סין וחילופי האש עם פקיסטן באזור קשמיר. "הביטחון הלאומי עומד בראש דאגתה של הממשלה", צוטט שר ההגנה ארון ג'ייטלי. הוא הבטיח לטפל בכל "צווארי הבקבוק" כדי להבטיח שהעסקה לא תיתקע.

 

ראש ממשלת הודו נועד לאחרונה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשולי עצרת האו"ם בניו יורק. הוא נפגש גם עם שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל שניסה לקדם את הטיל האמריקני המיוצר בידי לוקהיד מרטין ורייתאון. מקור אמריקני בכיר מסר שבוושינגטון עדיין מנסים לקדם את עסקת מכירת הטיל מתוצרתם כחלק מעסקה כוללת שבמסגרתה יועמקו הקשרים עם התעשייה ההודית וחלק מהייצור יבוצע בהודו.

 

פרשנים מעריכים כי הודו, הנחשבת ליבואנית הנשק הגדולה בעולם, מתכוונת להשקיע כ-250 מיליארד דולר בשדרוג הצבא ובסגירת פערים מול סין, המשקיעה בביטחון סכום הגבוה פי שלושה מדי שנה.

 

טיל ה"גיל" ממשפחת טילי הספייק נמצא בשימוש צה"ל ונעשה בו שימוש גם במבצע "צוק איתן". הוא טיל אישי נגד טנקים מדור ג' "שגר ושכח" ו"שגר ועדכן" (יכולת עדכון ומעבר בין מטרות בזמן מעוף הטיל). הטיל, מהמתקדמים בעולם, פותח ברפאל על-פי דרישות צה"ל ובשיתופו במהלך שנות ה 90'. עד אז עשה צה"ל שימוש בטילי הנ"ט "עורב" ו"גבנוני", וכיום מבוסס מערך הנ"ט ביחידות החי"ר בעיקר על ה"גיל".

 

לפי אתר דובר צה"ל, הטיל במשקל 13.3 ק"ג וכל חייל יכול לשאת שני טילים שכאלה על גבו. אורכו 115 ס"מ, קוטרו 110 מ"מ והוא פוגע במטרת בטווח של 400 מטרים עד 4 קילומטרים. ניתן להתאימו לשימוש ביבשה, ממסוקים וגם מספינות. הוא מסוגל לפעול בלילה ובכל תנאי מזג אוויר. ראש הביות של הטיל הוא אלקטרו-אופטי (טלוויזיה) - והדבר מאפשר יכולת עקיבה ופגיעה מדוייקת במטרה, בשילוב של תקשורת סיב אופטי. הטיל בעל ראש קרב כפול באופן המאפשר חדירה יעילה של ראש הקרב השני למטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
טילי ספייק במצעד צבאי בדרום קוריאה
צילום: AFP
מומלצים