שתף קטע נבחר

נתניהו הורה לקדם בניית יותר מאלף יחידות דיור מעבר לקו הירוק בירושלים

לקראת פתיחת מושב החורף הסוער בכנסת מבקש ראש הממשלה לקרוץ לבסיס האם שלו בימין. אמש הורה לקדם בניית 400 יחידות דיור בהר חומה ועוד 660 יחידות דיור ברמת שלמה

המשבר הבא מול הקהילה הבינלאומית? לקראת פתיחת מושב החורף מקדם ראש הממשלה בנימין נתניהו מבול של תוכניות בנייה מעבר לקו הירוק ובירושלים. הלילה (יום ב') הוא הנחה לקדם תכנון של יותר מאלף יחידות בירושלים, כולן מעבר לקו הירוק.

 

על פי ההנחיה מדובר בכ-660 דירות ברמת שלמה וכ-400 בהר חומה (חומת שמואל). גורמים בלשכת ראש הממשלה אישרו ל-ynet את הפרטים. בנוסף הורה נתניהו לקדם פרויקטים של תשתיות ביהודה ושומרון - בעיקר כבישים - לצורכי ביטחון ובטיחות. ההנחיה מגיעה אחרי שאתמול פורסם על הכוונה לבנות באופן נרחב בגושי ההתיישבות הגדולים ביהודה ושומרון.

שכונת הר חומה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שכונת הר חומה(צילום: AFP)
 

בנוסף, מחר תדון הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים פעם נוספת בתוכנית שאושרה סופית בנובמבר 2013 ובמסגרתה יוקמו 1,531 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה. התוכנית אושרה בעבר בוועדה המקומית ובוועדה המחוזית וניתן לה תוקף סופי בפועל. חלק מהקרקעות כבר שווקו לקבלנים על ידי מנהל מקרקעי ישראל. הדיון הנוכחי לא יעסוק ביחידות דיור חדשות ומטרתו לדון בהתנגדויות בשלבי הביצוע. משמעותו טכנית - הקלות להיתרי בנייה. כאמור, חלק מהקרקעות שווקו לקבלנים, ובחודשים הקרובים תשווק יתרת הקרקע. לאחר רכישת הקרקע ותכנון יחידות הדיור יגיעו הפרויקטים השונים להוצאת היתרי בנייה בוועדה המקומית - דבר שיימשך כמה חודשים.

 

נראה כי לקראת מושב החורף של הכנסת - שצפוי להיות סוער - ולפני החלטות משמעותיות בנושאים מעוררי מחלוקת כגון חוק עוקף בג"ץ וחוק הגיור, מנסה נתניהו לקרוץ לבסיס האם שלו בימין העמוק. עם זאת, על מנת לשמור על מסגרת מדינית יציבה וכדי להימנע מביקורת בינלאומית חריפה,

משתדל ראש הממשלה לקדם את תוכניות הבנייה הללו באזורים שכראה יהיו בכל מקרה בידי ישראל, גם אם יושג הסדר עם הפלסטינים (ירושלים והגושים הגדולים).

 

עם זאת, מדובר בשלב זה בהחלטות שהן הצהרתיות במהותן, ותהליך קידומן ארוך. המשמעות היא שנתניהו מרוויח נקודות בימין ובקרב המתנחלים בזכות הודעות על בנייה, אך הדרך למימושן בשטח עוד ארוכה ועשויה להיתקל במכשולים וקשיים.

 

ההחלטה התקבלה פחות מחודש אחרי פרסום ההחלטה על בניית 2,610 דירות בגבעת המטוס. ארצות הברית, גרמניה וצרפת קראו לישראל לבטל את ההחלטה. שר החוץ הצרפתי לורן פביוס אמר כי "אנו מגנים את החלטת ממשלת ישראל ותובעים ממנה לחזור בה מכוונה זו. ההתנחלויות מאיימות על פתרון שתי המדינות".

 

בנייה ברמת שלמה כבר עוררה בעבר הלא רחוק מתיחות בין ישראל לבין העולם. ב-2010 הגיע לארץ סגן נשיא ארה"ב דאז, ג'ו ביידן, במטרה להתניע את התהליך המדיני. עם הגעתו מיהר שר הפנים באותו זמן אלי ישי להכריז על בניית 1,600 דירות ברמת שלמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם פוסט
נתניהו הורה לקדם בנייה
צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם פוסט
מומלצים