שתף קטע נבחר

ליברמן למפוטרי מגבות ערד: "אני לא קוסם"

ייאוש בין עובדי מפעל מגבות ערד שהתכנסו היום בחצר המפעל הסגור. "אני מקווה שאמצא עבודה במהרה, אבל לא נראה לי שזה יהיה פה", אמר אחד מהם. השר ליברמן בביקור במפעל: " אין סיבה לסגור את המפעל, נדרוש דיון מעמיק בנושא בישיבת הממשלה"

"תצלמו את הדגל, גם הוא בוכה על העובדים", אמר אחד המתאספים בחצר מפעל מגבות ערד, והצביע על דגל ישראל קרוע וישן התלוי בכניסה. היום (ב') בשעות הצהריים התכנסו בחצר המפעל שהודיע לאחרונה על סגירתו, עשרות עובדיו המפוטרים.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה:

 

משה בן שבת (52), שעבד במפעל 29 שנים, החליף את הדגל בדגל חדש לקראת ביקור חברי סיעת ישראל ביתנו במפעל מאוחר יותר. בן שבת החליט לאחרונה לעזוב את העיר ולפתוח בחיים חדשים, למען עתיד ילדיו.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

"עצוב לי", אמר בכאב. "גדלתי פה ורכשתי פה מקצוע. אני מקווה שאמצא עבודה במהרה, אבל לא נראה לי שזה יהיה פה. ההנהלה מנסה לעזור לי ושלחה את קורות החיים שלי לכמה מפעלים באזור. אני לא מחפש להיות מיליונר. יש לי 6 ילדים - 3 כבר לא גרים פה, ועוד ילדות בנות 9 ו-10 וילד בן 17 במכללה צבאית. אחרי שהוא יסיים את הצבא אף אחד כבר לא יישאר".

 

"הבת שלי עבדה משך חודש בבית קפה שנסגר, היא עברה לגור עם החבר בפרדס חנה", הוסיף. "הטיפים שהיא קיבלה בבית הקפה שבו היא עובדת עכשיו הם כמו משכורת של שבועיים פה. הבן שלי מהנדס מערכות מידע ומחפש פה מקום עבודה, אבל אין. אז הוא עושה עבודת סטודנט, ומה הלאה?".

מתאספים בחצר המפעל, היום (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מתאספים בחצר המפעל, היום(צילום: רועי עידן)

פאוז קבועה בן ה-34 עבד במפעל משנות ה-90. "הרגשתי נורא כשקיבלתי את ההודעה. זו הפרנסה שלי, הם כמו משפחה שלי, ופתאום זורקים אותי. אין לי פרנסה אחרת ואין מפעל אחר לעבוד בו. גדלתי במפעל הזה, קלטו אותי כשלא ידעתי עברית. נתתי למפעל הזה את הנשמה שלי, קשה לי עם הפיטורים".

 

אחד מעובדי מגבות ערד סיפר: "אנחנו מנסים להתארגן ולבקש מהממשלה עזרה, ומתכוונים להגיע גם לוועדות הכנסת. יש הרבה מה לעשות - צינור גז לעיר לדוגמה, יכול לחסוך לנו 3 מיליון בשנה. המפעלים לא מקבלים הטבות. אנחנו משלמים ארנונה בגובה 2.5 מיליון שקל בשנה, שלא לדבר על זה שבעקבות הקמת תאגידי המים המחירים עלו בכ- 300%".

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

הכינוס נערך ביוזמת ההסתדרות, אולם העובדים התרעמו על העובדה כי ההסתדרות לא באה לעזרתם בעבר. "העובדים פנו אליהם וביקשו עזרה, אבל אף אחד לא עזר", אמרו. יו"ר ההסתדרות נגב מרכזי יוסי הובר ציין כי ניסה לסייע, אך לא הייתה היענות מצד העובדים.

 

ליברמן: "אין סיבה לסגור את המפעל"

"לא באנו להצהיר הצהרות", אמר השר אביגדור ליברמן כשהגיע למפעל. "אי אפשר להתעלם מהמצב כאן בערד, גם בדיונים שיהיו בכנסת. חברי הכנסת יתמודדו עם נושא התעסוקה ומצב המפעלים פה בתעשייה. אנחנו יכולים להתחייב רק לדבר אחד - לעשות את המקסימום".

 

"אין שום סיבה שהמפעל לא ימשיך לעבוד, אבל אני לא קוסם", הוסיף. "אנחנו עושים את מלוא המאמץ, ונחושים לעשות הכל כדי שהמפעל ימשיך לעבוד - וגם מפעל פלקסטרוניקס ומפעלים אחרים. נדרוש שבממשלה ביום ראשון הקרוב יהיה דיון מעמיק בנושא מגבות ערד וערד ככלל. מדובר בעוגן חשוב בצד זה של הנגב, בלי תעסוקה לא יכולה להיות קהילה".

 

בתוך כך, רשת מלונות פתאל הודיעה היום כי היא מציעה לקלוט אצלה את 180 מפוטרי המפעל, ב-4 בתי מלון שהיא מפעילה בים המלח, בתפקידי אחזקה, שירות, פקידי קבלה, חדרנות וניקיון. שמעון לוי, סמנכ"ל משאבי אנוש ברשת, מסר כי חסרים להם מאות עובדים במלונות האזור. עוד הוא ציין, כי לעובדים שייקלטו מערד, יוקצו הסעות יומיומיות וכן תנאי העסקה הכוללים הטבות סוציאליות, תמריצים וסבסוד ארוחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
מפגינים בחצר המפעל
צילום: רועי עידן
צילום: שחר עזרן
"לא מצהיר הצהרות"
צילום: שחר עזרן
מומלצים