שתף קטע נבחר

הסכום בתשלומים ממשלתיים ברשת לא יוגבל

יו"ר רשות המסים משה אשר אמר כי ההגבלה העומדת היום על 15 אלף שקל תבוטל והמהלך יקל על המשלמים ובעיקר על עסקים קטנים. בנוסף, הוא ציין כי 80% מהתביעות במבצע צוק איתן כבר שולמו, בסכום של 90 מיליון שקל: "נפצה חקלאים בקו העימות בעשרות מיליונים נוספים"

בקרוב תוסר המגבלה על סכום התשלום באינטרנט באתרים הממשלתיים. לדברי יו"ר רשות המסים, משה אשר, המגבלה הזו תבוטל ותאפשר בין היתר להעביר תשלומי מס באינטרנט ללא הגבלת סכום.

 

"פניתי כבר לכל הגורמים כדי להסיר את החסם הזה, כך שניתן יהיה לשלם בכל סכום", אמר אשר. כיום הסכום המקסימלי שניתן לשלם באמצעות האינטרנט עומד על 15 אלף שקל. מקור ההגבלה הוא בהסכם שנחתם בעבר בין החשב הכללי באוצר לבין הבנקים.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

אשר, שדיבר בכנס לשכת יועצי המס המתקיים באילת, ציין כי המהלך יקל בעיקר על תשלומים של עסקים קטנים לרשויות המס. יו"ר רשות המסים התייחס לפעילות הרשות בעקבות מבצע "צוק איתן" ואמר "הוגשו 4,300 תביעות. טיפלנו ב-80% והכסף הועבר. בכל ההיסטוריה של המלחמות והמבצעים לא היה טיפול כל כך מהיר. בקרוב נסיים את הכל".

 

אשר הוסיף כי במסגרת הטיפול בנזקים נתקלו עובדי הרשות בבעיות לא פשוטות עמן מתמודדים חקלאי קו העימות. "יש בעיה קשה מאוד באזורים חקלאיים, משום שהטנקים עלו על השדות והרסו אותם. הקרקע צריכה עיבוד מיוחד, אפילו עם יהפכו אותה כמה פעמים זה לא יעזור. אנחנו הולכים להשקיע שם עשרות מיליוני שקלים. נכון לרגע זה שילמנו כבר 90 מיליון שקל על הנזקים".

 

שיתוף פעולה בין ישראל ל-OECD בתחום העלמות מס

נושא נוסף שעלה במסגרת הכנס הוא העלמות המס ושיתוף הפעולה של הרשויות בישראל עם מדינות מעבר לים. "כל מדינות ה-OECD התגייסו להילחם בתופעה הזו של החבאת הון ונכסים של מדינה אחת במדינה אחרת. הכלי המרכזי שהוחלט עליו הוא שקיפות ושיתוף מידע. ברגע שכל מדינה תוכל לתת ולקבל אינפורמציה שתוזן במערכת המס שלה, הבעיה תיפתר.

 

לפני חודש פורסם סטנדרט של החלפת מידע של כל מדינות ה-OECD. ישראל הודיעה בדקה התשעים בשבוע שעבר בצורה פומבית שהיא נכנסת להליך הזה. אנחנו צפויים להצטרף לזה עד סוף 2018", הודיע אשר.

 

אשר הוסיף כי "כבר היום אנחנו מטפלים ברשומות בנקאיות של אנשים בחו"ל שצברו סכומי עתק בחו"ל ולא מדווחים. אתם תשמעו על זה בשבועות הקרובים".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בהקשר זה הוא ציין גם את "הפרוייקט המודיעיני" במסגרתו "נשלחו 107 אלף מכתבים מרשות המסים לנישומים שיש לגביהם סימנים מחשידים, למשל נסיעות רבות לחו"ל, רכישת מוצרי יוקרה, ושלוש דירות ויותר. ישנם 20 פרמטרים והמטרה היא לא להתחיל הליכים פליליים, אלא לגרום לאנשים לדווח בצורה מסודרת".

 

יש לציין כי על פי תוכנית רשות המסים, יעד הגבייה לשנת 2014 עומד על 250 מיליארד שקל, כאשר היעד עד סוף חודש אוקטובר מסתכם ב-198 מיליארד שקל. בפועל נגבו עד היום 212 מיליארד שקל, כלומר עודף של כ-4 מיליארד שקל. 

 

יו"ר רשות המסים התייחס בדבריו גם לנוהל גילוי מרצון החדש שפורסם לפני מספר שבועות ומאפשר לבעל הון לא מדווח בחו"ל, לדווח לרשות ללא אשם פלילי. "הסודיות הבנקאית השוויצרית כבר נגמרה לחלוטין. במערכת הבנקאית השוויצרית יש המון חשבונות קטנים יחסית שמחכים עשרות שנים. הנוהל החדש נותן פתרון גם לבעלי החשבונות הללו" .

  

ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, אמר בכנס כי התנאי להצלחתו של הליך גילוי מרצון הוא היעילות והזריזות שבה פועלת רשות המסים כדי לבצע את ההליך. "ההצלחה לגילוי מרצון תלויה בכם, חלק מהתיקים של גילוי מרצון בפעם הקודמת נמשכו שלוש וחמש שנים וזה יצר תודעה ציבורית שזה לא כדאי. התהליך צריך להיות מהיר. ככל שהשמועה 'בחוץ' תהיה שהמהלך הוא סביר ומהיר, כך זה יצליח. זה תלוי בעובדי הרשות בפקידי השומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
משה אשר יו"ר רשות המסים
צילום: גיל יוחנן
צילום: איריס מזור
ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס
צילום: איריס מזור
מומלצים