שתף קטע נבחר

אביו של גליק: הוא התלונן במשטרה והם התעללו בו

בזמן שיהודה גליק נלחם על חייו בחדר הניתוח האשים אביו את המשטרה בהפקרתו. בנאום שנשא לפני שנורה אמר פעיל הימין, שעזב את השירות הציבורי בעקבות ההתנתקות, כי הוא מחכה לבנות את בית המקדש. צפו

בני משפחתו של יהודה גליק לא הופתעו לשמוע אמש (יום ד') כי הוא נורה בירושלים. אביו, פרופ' שמעון גליק, סיפר כי בנו התלונן במשטרה, אך היא לא עשתה דבר. "בני מאוים ימים רבים. לצערנו הרב במקום להגן עליו המשטרה התעללה בו", האשים האב. דובר המשטרה: "נושא התלונות של גליק והמשמעויות שלהן ייבדקו בהמשך עם הגורם שאמון על כך". מפקד המחוז, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, ציין כי במחוז ירושלים לא מכירים תלונה מצד גליק, אך הנושא ייבדק.

 

פרופסור גליק, לשעבר דיקן בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון, הוסיף ואמר: "מאשימים אותו בכל מיני דברים כי לא רוצים שיהיה בהר הבית. האיש הזה הוא איש שלום שאפילו לא צועק. הוא מתיידד עם ערבים ונוצרים. הוא לוחם על זכויות יהודים לעלות להר. מגיעה לו הגנה והוא לא קיבל אותה לצערי. הייתה עלילת דם נגדו".

 

עד לפני עשור עסק גליק (49) בכלל בעידוד וקליטת עלייה – תחילה כשליח במדינות חבר העמים ובהמשך במגוון תפקידים במשרד הקליטה. המהפך בחייו אירע על רקע תוכנית ההתנתקות, כשעזב את השירות הציבורי. "איני יכול לשרת את הציבור כנציג המדינה והממשלה", כתב אז לחבריו – ופנה לפעילות ציבורית ופוליטית מסוג אחר.

גליק בכנס אתמול בירושלים ()
גליק בכנס אתמול בירושלים

אביו של גליק בבית החולים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אביו של גליק בבית החולים(צילום: גיל יוחנן)

מתפללים לשלומו של יהודה גליק (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מתפללים לשלומו של יהודה גליק(צילום: גיל יוחנן)

 

מאז הפך גליק, תושב עותניאל שבדרום הר חברון, לאיש המזוהה ביותר עם המאבק למען עליית יהודים להר הבית ולמען זכות התפילה שלהם באתר הקדוש. תחילה כיהן כמנכ"ל "מכון המקדש", החותר להקמת הבית השלישי ומכשיר את הקרקע לעבודת הקורבנות בו, ובהמשך כפעיל מרכזי וראש תנועות וקואליציות של ארגונים למען הר הבית והמקדש.

 

במסגרת תפקידיו הוא פועל בדרכים שונות לחופש דת ופולחן בהר: מדי יום הוא עולה בעצמו לאתר הקדוש ומדריך קבוצות יהודים המבקרים בו, ונאבק להרחבת שעות הביקור לתיירים שאינם מוסלמים ולמען זכותם לשאת תפילה – ולוּ חרישית. בין היתר הוא מצא יחד עם חבריו שיטות לעקוף את האיסור: הם עושים עצמם כמשוחחים ביניהם בענייני חולין, או כמדריך ותייר, כשבפועל כל אחד מהם ממלמל תפילה. בנוסף הוא דורש מהמדינה ואף עותר לבג"ץ מדי שנה כי יתאפשר לו לשחוט כבש ולהקריב את קרבן הפסח על הר הבית.

 

על רקע מאבקו הבלתי מתפשר בענייני המקדש הנפיצים, הוא מורחק לעתים קרובות מההר ואינו מורשה לבקר בו או להדריך בו תיירים. על רקע זה הוא מנהל בשנים האחרונות מאבקים משפטיים במשטרה ובשב"כ שלטענתו מונעים ממנו זכויות בסיסיות בהליכים מנהליים. לא פעם הצליח להביך את רשויות החוק כשרשם הצלחה במאבקיו ואף זכה לפיצוי כספי מהמדינה.

 

גליק חבר בחטיבת "מנהיגות יהודית" בליכוד, ובבחירות המקדימות התמודד על מקום ברשימת המפלגה לכנסת כנציג יהודה ושומרון, אך חבריו ביישוב עתניאל מספרים כי עוד לפני פעילותו הציבורית והפוליטית מדובר באיש קהילה וחסד. כביטוי מובהק לכך הם מספקים על החלטתם שלו ושל אשתו יפי לאמץ את בני משפחת אימס מהיישוב בית חג"י שהוריהם נרצחו בפיגוע ירי בהר חברון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 7
יהודה גליק, הערב
צילום: ערוץ 7
מומלצים