שתף קטע נבחר

ראיון עבודה: מה אומרת עליך לחיצת היד שלך?

רוב האנשים מתרכזים בעיקר בדברים שיגידו בראיונות העבודה - אבל זה מהווה רק 7% מהרושם שתותירו. דווקא האופן שבו תכנסו לראיון, הבעות הפנים שלכם ואפילו הלבוש, השיער והצפורניים - ישפיעו הרבה יותר על הסיכויים שלכם להתקבל. אז מהי שפת הגוף הנכונה - ואילו טיפים יש לאנשים חסרי ביטחון? צפו

ראיון עבודה הוא דבר מלחיץ - אפילו יותר מלחיץ ממה שחשבתם. שירלי חמני מאמנת תעסוקתית ב-AllJobs, מספרת כי לא משנה עד כמה תתכוננו מבחינת תוכן הדברים שתגידו - זה לא יהווה יותר מ-7% מזערי מהרושם הכללי שאתם יוצרים.

 

כדי להגדיל את סיכוייכם להתקבל לעבודה - חשוב שתהיו מודעים למה ששפת הגוף שלכם משדרת, האופן שבו אתם נכנסים למקום, לחיצת היד שלכם, הבעות הפנים שלכם ואפילו הלבוש, השיער והציפורניים. על מה צריך להקפיד ואילו טיפים יש לאנשים חסרי ביטחון? צפו בראיון עם חמני באולפן ynet: 

 

 

חמני מציינת, כי רוב המועמדים בראיונות עבודה, שמים דגש גדול מאוד על התוכן שהם הולכים להציג - אולם מחקרים מראים שהמלל או התוכן מהווה בסך הכל 7% חשיבות מכלל המסר שאנו מעבירים. הרוב - 93%, מורכבים בעיקר משפת הגוף, אינטונציה ומראה חיצוני.

 

"חשוב להבין ששפת גוף זה עיניין אינדיבידואלי", היא מוסיפה. "לכל אדם מבנה גוף שונה, מהות שונה ולכן שפת גוף שונה. יחד עם זאת, יש מרכיבי תרבות דומים ומרכיבים בסיסיים כגון חיוך ומבט דומים. מבחינת מראה חשוב להגיע מטופחים, ללא כתמי זיעה ועם כפות ידיים, שיער ונעליים מסודרים".

 

האם תמיד נכון ללחוץ את היד למראיין? חמני מציעה שלא ליזום את לחיצת היד אלא להמתין רגע ולראות כיצד המראיין נוהג. "אם נראה שהמראיין פורמאלי יותר ולא אוהב קרבה - הקשיבו לתחושות הבטן שלכם ואל תזמו לחיצה - זה ישים את המראיין בעמדת התגוננות לרעתכם", היא מסבירה.

 

אם בכל זאת המראיין חביב ונעים ונגש לעברכם ללחוץ יד, חמני מזהירה מהטעויות הבאות: לחיצה חזקה מדי; החזקת היד שלו מבלי לשחרר; הנחת היד בכבדות מבלי ללחוץ כלל; כף יד מיוזעת; ניענוע היד בהתלהבות יתר; תפיסת היד של המראיין בשתי כפות ידיים. כיצד כן נכון לבצע את לחיצת היד? צפו בראיון וגלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחיצת יד אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים