שתף קטע נבחר

דנינו: אין כלום בכותרות על אינתיפאדה בירושלים

מפכ"ל המשטרה הציג בפני ועדת הפנים של הכנסת את תמונת מצב הביטחון האישי בבירה, וטען כי אנשיו "נקטו טיפול נחוש והצליחו להוריד בצורה משמעותית מאוד את הפרות הסדר". ברקת: המשטרה פועלת בשטח כבר שבוע ימים ואני רואה שחל שינוי במגמה

בצל מהומות, עימותים ואירועים אלימים רבים בתחומי ירושלים בשבועות האחרונים, אמר היום (א') מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, כי "אין כלום בכותרות על אינתיפאדה שקטה בירושלים". בישיבת ועדת הפנים של הכנסת, הציג דנינו את היערכות המשטרה ואת מצב הביטחון האישי של תושבי הבירה, והדגיש כי "אם ירושלים צריכה תגבור שוטרים, ירושלים תמיד תהיה בעדיפות עליונה". ynet העביר את הדיון בשידור חי.

   

"בימי מבצע 'שובו אחים' ראינו שינוי מגמה בירושלים", הסביר דנינו, "ומאז רצח הנער מוחמד אבו חדיר  הייתה עלייה גדולה מאוד בהסלמה ובהפרות הסדר, וזה זלג למקומות נוספים ברחבי הארץ. נקטנו טיפול נחוש והצלחנו להוריד בצורה משמעותית מאוד את ההיקפים".

 

המפכ"ל ציין כי כמות השוטרים בעיר תוגברה, תוך שימוש יעיל באמצעים לפיזור הפגנות. "אנחנו חיים במדינה שצריך לדעת להשתמש בה בכוח בצורה מושכלת. אני מאמין שקודם כול צריך להחזיר את הסדר באמצעות אמצעי אל-הרג, אבל לא להסתפק בזה. מיצינו תהליכים והבאנו להגשת כתבי אישום, ובנוסף קיימנו הידברות עם כל המנהיגים. כולנו חייבים לגלות אחריות", הדגיש.

סיורים, עימותים ומהומות בירושלים, במהלך סוף השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סיורים, עימותים ומהומות בירושלים, במהלך סוף השבוע(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ראש העיר ירושלים ניר ברקת אמר בדיון כי "אין אחד פה שחושב שאנחנו קרובים להתמודד עם הסוגיה של זריקת אבנים והפרות הסדר. כולנו יודעים שהתופעה הזאת היא חמורה מאוד, היא בלתי נסבלת ולא נשלים איתה. נקודה". הוא הוסיף כי "המשטרה פועלת בשטח כבר שבוע ימים ואני רואה שחל שינוי במגמה".

 

ברקת הודה כי הוא "לא כל כך אוהב את הסטטוס-קוו במתחם הר בית, אבל אנחנו מחויבים לשמר אותו. אני מבין את החשיבות שלו ליציבות ולשקט בירושלים. צריך לחזור לסטטוס-קוו של עלייה יהודית ושל תפילה במתכונת שהייתה. זה חשוב מאוד לאפשר את זה, להילחם במי שמנסה להפר את זה ולאפשר לכל השאר לעלות בשקט על בסיס הסטטוס-קוו".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הפרות הסדר, העימותים והמהומות במזרח ירושלים החלו אמש לעת ערב, בתום שבת שקטה יחסית. משטרת ירושלים נערכה באופן מוגבר ברחבי העיר ובנקודות החיכוך במזרחה, ו"נעזרה" גם במזג האוויר החורפי, שהשפיע על תנועת האנשים בתחומי העיר. 

 

מתחם הר הבית שב לפעול הבוקר כשגרה ונפתח גם למבקרים יהודים. ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא לחברי הכנסת "לפעול להרגעת הרוחות בנושא הר הבית ולגלות אחריות ואיפוק", אך אירועים אלימים רבים העיבו על בקשתו והגבירו עוד יותר את המתח בעיר.

ברקת (מימין), דנינו ורגב, היום בכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ברקת (מימין), דנינו ורגב, היום בכנסת(צילום: גיל יוחנן)
אמש הושלך מטען נפץ מאולתר לעבר שוטרים בסמוך למסגד בשכונת שועפט בירושלים. לא היו נפגעים באירוע. מעט לפני כן נורו זיקוקים לעבר שוטרים ואנשי מג"ב בוואדי ג'וז ובעיר העתיקה, ושמשות של ארבעה כלי רכב נופצו בשכונת אבו טור. גם באירועים אלו לא היו נפגעים. אתמול תקף צעיר ערבי כבן 13 יהודי שעבר בשער שכם. הוא נעצר, והפעולה הובילה להתקהלות שבמהלכה נפגע שוטר באורח קל.

 

"אסור לנו לאבד את ירושלים"

"אין ספק שהניסיון לרצוח יהודי במרכז ירושלים זו עליית מדרגה שמחייבת התייחסות אחרת של המשטרה לגבי תפיסת הביטחון האישי בירושלים כולה", פתחה יו"ר הוועדה, ח"כ מירי רגב (הליכוד). "העיר כולה צריכה לקבל התייחסות שונה מבחינת המשטרה. מה שקרה עם יהודה גליק זה ניסיון לרצח פוליטי. הכתובת הייתה רשומה על הקיר. קיימנו דיונים דחופים בנושא בשנתיים האחרונות... המציאות חייבת להשתנות.

 

"אסור לנו לאבד את ירושלים. אין מדינה בעולם שמאפשרת התנהגות כזאת בבירתה. כשיש אוזלת יד ורפיסות כלפי מתפרעים זאת התוצאה", הדגישה רגב.

 

גם מפכ"ל המשטרה התייחס לניסיון ההתנקשות בגליק ואמר כי מדובר ב"חציית כל קו אדום בכל הנוגע למרקם בהר הבית. המעשה הנפשע הזה חייב אותנו להבהיר שלא נקבל אירועים נוראים כאלה. הסגירה הכללית של ההר לא הייתה מוכוונת להרבה זמן, אלא נועדה להבהיר שלא נעבור על זה בשקט ולא נהסס להגיב כשנחצים קווים אדומים. לאור ההחמרה החלטנו שלא נמהר לשנות את הסטטוס-קוו, במובן הזה שלאורך כל השנה, לפי הימים שנקבעו בסטטוס-קוו, נעשה הכול כדי שהזכויות יתממשו גם אם נצטרך להביא הרבה כוחות ונפעל לקיים את הסטטוס-קוו".

 

יו"ר הוועדה רגב קטעה אותו בשאלה: "זאת אומרת שתפעלו לאכוף את כניסת היהודים להר?". דנינו השיב: "נקפיד בצורה הרבה יותר טובה מאשר בעבר. אם בעבר השיקול שלנו היה היקף הכוח והסתכלנו ואמרנו שרמת הסיכון גבוהה מדי, עכשיו זה אומר שנביא עוד שוטרים כדי לאפשר לכל מי שזכאי לעלות להר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כוננות בבירה
צילום: AFP
צילום: גיל יוחנן
דנינו, היום בכנסת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים